Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
Edge'de Copilot Vision:

Mobilde Copilot Vision:

Windows'ta Copilot Vision:

Microsoft'un yapay zekâ destekli Chatbot'u Copilot, Vision özelliğiyle ekranınızda siz ne görüyorsanız onu görebiliyor.
Yani siz bir görsele, belgeye ya da web sitesine bakarken, Copilot'da aynı içeriği analiz edip size yardımcı olabiliyor.

Hem masaüstü hem de mobil hem de Edge içinden kullanılabilen Vision özelliğine sınırlı erişim bulunmakta.
Bana Edge'de Vision özelliği erişimi geldi. Belki size de gelmiştir, bi' kontrol edin isterseniz.

Örnek kullanım videoları yukarıda. Ben kendim de denedim güzel çalışıyor.

Co-shopping:

amazon copilot.webp

Co-playing:

copilot satranç.webp

Satranç gibi görsel bağlam gerektiren durumlarda bazen bocalasa da biraz daha açıklayıcı konuşunca doğru yanıtları veriyor. Gelişmeye açık ama etkileyici -şahsen benim için etkileyici.
Daha detaylı izlemek isterseniz:

Yapay zeka yaratıcılığı öldürüyor mu? Diyelim ki 100 kişi, evlerini hangi renge boyayacakları konusunda yapay zekaya danıştı. Yapay zeka, bu 100 kişinin hepsine sarı rengini önerseydi sizce de herkesin evini sarıya boyaması garip olmaz mıydı?

Yapay zeka yaratıcılığı öldürüyor mu? Diyelim ki 100 kişi, evlerini hangi renge boyayacakları konusunda yapay zekaya danıştı. Yapay zeka, bu 100 kişinin hepsine sarı rengini önerseydi sizce de herkesin evini sarıya boyaması garip olmaz mıydı?
Öldürüyor evet. Hatta insanları tembelleştirdiğine dair bilimsel bir araştırma yapıldı.

@LazJedi, çok duygusal yaklaşıyorsun meseleye. Geniş düşün. Faydaları da var misal. Göz ardı mı edelim?
Faydalarına lafım yok. Ben sadece yapay zekanın hayatımızın bu kadar derinlemesine sokulmasına karşıyım. Chatbot'ları keşfeden insanlar düşünmeyi, fikir yürütmeyi neredeyse bıraktı. Öğrenciler, akademisyenler hep bu araçları kullanıp ödevlerini ve daha kötüsü tezlerini yazdırıyorlar. Bu gidişat bence insanlık ve zeka gelişimi için hiç iyi değil.

Faydalarına lafım yok. Ben sadece yapay zekanın hayatımızın bu kadar derinlemesine sokulmasına karşıyım. Chatbot'ları keşfeden insanlar düşünmeyi, fikir yürütmeyi neredeyse bıraktı. Öğrenciler, akademisyenler hep bu araçları kullanıp ödevlerini ve daha kötüsü tezlerini yazdırıyorlar. Bu gidişat bence insanlık ve zeka gelişimi için hiç iyi değil.
Önceki tepkin çok duygusal gelmişti. Tamamen haksız değilsin. Fakat AI'ların yararlı olup olmaması Kullanıcıya bağlı. Yani aslında bir tür sigara mevzusu. Sigara firmalarının ceplerine para giderken insanın ciğeri ölüyor.
Ama burada suç insan da. Kullanmayı tercih ediyor.

AI'da da doğru kullanmayı tercih etmek de kullanıcıya bağlı.

Ayrıca yakın zamanda bir konu açacağım. Copilot'un (Microsoft'un) felsefesi tam senin bu endişen yönünde. En azından benim gördüğüm bu.