BlackShadow

Yetkin
Ryzen 7 9700X CPU kullanıyorum. Core Temp yazılımında hangi sıcaklık değerleri baz alınmalı? Mesela buradaki Tdie ve Tccd nedir? Core #0 - Core #7 arası mı asıl sıcaklık yoksa diğerleri mi?
Bu arada, Tdie her zaman bir 10-15 derece yüksek görünüyor. BIOS ekranında da CPU sıcaklığı genelde 45-55 arası görünüyor. Thermaltake Burst Assassin 120 SE kullanıyorum, ilk montajdan sonra tekrar söküp macunu yeniledim ama sıcaklıklar hala bu şekilde, normal midir?

Ekran görüntüsü 2025-12-12 012439.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Hava soğutma için normal o sıcaklık. Önemli olan yükteki sıcaklık. Hikayeli ve işlemci ağırlıklı oyunlarda kaç mesela bunlar önemli sadece idle temp değil mesele.

Ryzen 7 9700X CPU kullanıyorum. Core Temp yazılımında hangi sıcaklık değerleri baz alınmalı? Mesela buradaki Tdie ve Tccd nedir? Core #0 - Core #7 arası mı asıl sıcaklık yoksa diğerleri mi?
Bu arada, Tdie her zaman bir 10-15 derece yüksek görünüyor. BIOS ekranında da CPU sıcaklığı genelde 45-55 arası görünüyor. Thermaltake Burst Assassin 120 SE kullanıyorum, ilk montajdan sonra tekrar söküp macunu yeniledim ama sıcaklıklar hala bu şekilde, normal midir?

Eki Görüntüle 209921
Tdie; işlemcinin gerçek sıcaklığı.
Tccd; çip sıcaklığı.
Core; çekirdek sıcaklığı.

Thermaltake Burst Assassin 120 SE kullanıyorum.

Yük altında o soğutucu zorlanır.

Hava soğutma için normal o sıcaklık. Önemli olan yükteki sıcaklık. Hikayeli ve işlemci ağırlıklı oyunlarda kaç mesela bunlar önemli sadece idle temp değil mesele.
Pubg Steam oyununda 2K en yüksek ayarlarda oynuyorum, sıcaklıklar 70-75i geçmiyor. Spiderman Remastered oyununda 65-70 arası.

Tdie; işlemcinin gerçek sıcaklığı.
Tccd; çip sıcaklığı.
Core; çekirdek sıcaklığı.

Yük altında o soğutucu zorlanır.
Sıvı soğutma şart mı bu işlemciye?

Phantom Spirit gayet yeterli olur. 4 kat daha güçlüdür Burst'tan.
Tamamdır hocam zaten Amazon'dan almıştım kolay bir şekilde iadesini gerçekleştirdim. Phantom Spirit bakıyorum, anakartım MSI B850M Gaming Plus WiFi 6E, soğutucu sığma konusunda sıkıntı yaşamam diye tahmin ediyorum.