Corsair 360mm sıvı soğutucu pompasından gelen cızırtı sesi

pollux

Çalışkan
Herkese iyi forumlar.

Corsair 360 mm sıvı soğutucumun pompasından cızırtı şeklinde rahatsız edici bir ses geliyor. Daha önce NZXT 280 mm sıvı soğutucu kullanıyordum ve bu tarz bir sesle hiç karşılaşmamıştım.

Pompa devrini artırdığımda ses yükseliyor, düşürdüğümde azalıyor fakat tamamen kesilmiyor. Sessiz modda bile sürekli bir cızırtı var. İşlemcim Ryzen 9700X.

YouTube üzerinden araştırma yaptım, kasayı eğip çevirmek gibi önerilen birkaç yöntemi denedim fakat sorun çözülmedi. Parçaları tek tek topladığım için bu soğutucuyu yaklaşık 6 ay önce satın aldım ancak sistemi sadece 2 haftadır kullanıyorum. Belki ses en başından beri vardı ama yeni fark ettim.

Çektiğim videoyu aşağıya bırakıyorum. Benzer sorun yaşayan veya çözüm önerisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum.

@Recep Baltaş abi sende konu hakkında düşüncelerini dile getirirsen sevinirim. Malum ancak senin sayende sesimizi duyurabiliyoruz.

Video:

Çatlama sesi mi geliyor ben mi yanlış duyuyorum? Umarım sızdırma yapmaz ilerleyen günlerde. Eğer yeniyse değişim talep edin hocam. 6 ay önce aldıysanız bence değişim talep edin.

Çatlama sesi mi geliyor ben mi yanlış duyuyorum? Umarım sızdırma yapmaz ilerleyen günlerde. Eğer yeniyse değişim talep edin hocam.
Hocam 2 hafta oldu kurulumunu yapalı, fakat ürünü 6 ay önce aldım. Çatlama değil de cızırtı gibi. Pompa devir hızına göre ses artıp azalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…