oguzhanozkan

Üyecik
Sistemimde bulunan Corsair H150 sıvı soğutucu diğer bileşenler ile birlikte alındığı günden itibaren çok az, nadiren kullanıldı. Neredeyse hiç kullanmadım. Son 3 aydır sistemimde ilk açılışlarda aniden saniyeler içerisinde i7-7700K işlemcimin 100°C sıcaklığa ulaştığını sonrasında boşta 60 ila 90 derecelerde seyir ettiğini gözlemledim.

Bu süre zarfında sistemi ara sıra çalıştırdım ancak sıcaklığın 100°C'ye ulaştığını gördüğüm anda hemen kapattım. İşlemci ile soğutucu pompa bakırı arasında macunun bulunduğunu ve bakırın işlemciye temas ettiğini gördüm. Diğer farklı marka sıvı soğutucu ile test etme imkanım olduğunu için şanslıydım. Diğer soğutucu ile test ettiğimde sıcaklıkların 37°C sıcaklığa kadar düştüğünü gördüm.

Corsair H150 sıvı soğutucumun arızalandığını ve görevini yerine getirmediğini tespit ettim. Ürünü 23/08/2023 tarihinde satın almıştım. Global garantisinin kutusunun üzerinde 3 yıl olduğu yazıyordu. Corsair globale göndermek için RMA bileti almaya çalıştığımda Türkiye'den gönderi yapılamadığını gördüm, bu seçeneği elemek durumunda kaldım.

Türkiye distribütörü boğaziçi bilgisayarın verdiği garanti 2 yıl olduğundan garanti dışı kaldı. Pompa çalışıyor. Ürünü salladığımda radyatörün içerisindeki sıvının bayağı eksik olduğu radyatörü sallamamdan anlaşılıyor. Radyatör üzerinde sıvı ekleme vidası mevcut. Sıvı soğutma ile ilgili sıvı hakkında etraflıca bir bilgi bulamadım. Konulacak sıvı ile ilgili sadece hb'de bir kaç ürün olduğunu gördüm ancak sıvıların sıvı soğutma radyatörünün içerisiyle uyumlu olup olmadığını bilemediğim için almadım. Bu konuda bilgisi olan var mı?

@Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör: