Bütçe
4000TL
Bende öyle düşündüm hocam PSU modülermiş bir de.

7000TL'ye bana göre gayet iyi kötü diyenler bu eklerle beraber hangi kasayı alabilirmiş çok merak ettim. SP120 serisi (kasa ile beraber gelen) 3'lü kontrolculu fan 2400TL'ye Sinerji'de satılıyor. Atılan enermax PSU'yu sayıyorum 5900TL kaç etti 8300TL. Atılan kasayla birleştir 13.000TL'yi aşıyor. Hadi cashback falan aldın 11.000e geldi diyelim kabaca. 360 sıvı soğutucu takmaya merakın varsa bakma benim öyle bir merakım yok ve kasa anakart desteği gerek özellikleri ve görüntüsü ile gayet yeterli.

Hocam radyator dikine uzun yanlamasina degil RAM'lere degecegini sanmiyorum

Aynı kasadan var değiyor diye yazmıştım.

Hocam radyator dikine uzun yanlamasina degil ramlere degecegini sanmiyorum
Radyatör kalınlığı diyoruz. Uzunluğu demiyoruz. Kalın olması kasada anakart ve ramlere sıkıntı oluşturur. Paint'den çizmem mi lazım illa.

7000TL'ye bana göre gayet iyi kötü diyenler bu eklerle beraber hangi kasayı alabilirmiş çok merak ettim. SP120 serisi (kasa ile beraber gelen) 3'lü kontrolculu fan 2400TL'ye Sinerji'de satılıyor. Atılan enermax PSU'yu sayıyorum 5900TL kaç etti 8300TL. Atılan kasayla birleştir 13.000TL'yi aşıyor. Hadi cashback falan aldın 11.000e geldi diyelim kabaca. 360 sıvı soğutucu takmaya merakın varsa bakma benim öyle bir merakım yok ve kasa anakart desteği gerek özellikleri ve görüntüsü ile gayet yeterli.

Aynı kasadan var değiyor diye yazmıştım.
2 Tane kasa önericem dostum.

Eğer ön panele montaj yaparsam 360mm sığdırabiliyorum ama bildiğim kadarıyla sıvı soğutma en iyi üstte çalışıyor ve en uzun ömürlü montaj bu şekilde.

Hocam ürün gelmediyse iade edin attığım kasayı alın 1000TL fark ile.

Hocam MSI MAG da bazı yorumlarda pompasının çok çabuk arıza verdiğini yazmışlar.

Eğer ön panele montaj yaparsam 360mm sığdırabiliyorum ama bildiğim kadarıyla sıvı soğutma en iyi üstte çalışıyor ve en uzun ömürlü montaj bu şekilde.
Ön taraf önermeme nedenlerimiz var. Hem soğutucu ömrü kısalıyor. Hemde en iyi hava akışını üstte alıyorsun. Radyatör önde olunca içeri giren havayı'da kısıtladığı için busefer ekran kartı sıcaklıkları anormal artıyor.

Kasa çok şık hocam özellikle beyaz versiyonu ve SP serisi fanlarla beraber iCUE ekosistemi ile aşırı şık bir hale geliyor. Bana göre iyi bir kasa fakat camlı kasa seviyorsan Corsair 3500X alabilirsin. 9000 lira o kasaya para verilir mi? Verilir. 3 tane airguide fan koyulmuş (2400TL) üstündeki PSU 850W +80 Gold Corsair dandik PSU koymaz ve kasanın kendi kalitesi de belli verebilirsin o parayı fakat beyaz almanı öneririm siyahı çok karartılı.

Hocam benim tüm sistemim siyah bir de karartmalı cam benim için iyi olur. Hem RGB çalışır hem gözümü almaz. Çok cıvıl cıvıl sevmiyorum.

Hocam MSI MAG da bazı yorumlarda pompasının çok çabuk arıza verdiğini yazmışlar.

V2 revizyon versiyonu bunda sorun yok. Arkadaşımda 1 senedir kullanıyoruz çocuk 7800X3D ve 4070 Ti super sistemde 60 dereceyi görmüyor. Boşta 35 derecede çalıştırıyoruz. O zaman B650 RS Pro ve DeepCool CH560 kasa almıştık gene Corsair'in bu kasası ile karşılaştırıyorlardı ben bu daha iyi dediğim halde Corsair alanlar vardı.

Hocam benim tüm sistemim siyah bir de karartmalı cam benim için iyi olur. Hem RGB çalışır hem gözümü almaz. Çok cıvıl cıvıl sevmiyorum.

360 merakın varsa kullanma varsa diğer ısrar eden arkadasların attığı bana gore 4000D airflowun goruntusu daha iyi onlara bakabilirsin.

@MFD, Yakın zamanda anakart ve genel olarak kasanın donanımına güncelleştirme yapacağım için şu anlık böyle çirkin kendisi. Arka ve ön fanlar değişecek üste 280mm sıvı soğutma alacağım. Ramlerim yüksek profil değil.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-05-05 saat 19.40.51_dfa3db9c.webp
    WhatsApp Görsel 2025-05-05 saat 19.40.51_dfa3db9c.webp
    3 MB · Görüntüleme: 55