Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
Merhaba.
Bugün Corsair H100 RGB 240 mm sıvı soğutma modelini aldım ve montajını yaptım. Ancak, hava soğutma ile aynı sıcaklık değerlerini alıyorum.
Sistem bileşenlerim:
İşlemci: Intel i5-13600KF
Anakart: Asus H610M-K
Anakartımda yalnızca CPU_FAN ve CHA_FAN girişleri bulunuyor. İlk montajda radyatör fanlarını CPU_FAN girişine, pompa çıkışını ise CHA_FAN girişine bağladım. Ancak, oyun testlerinde sıcaklık değerleri 75-85°C aralığında seyretti. Bunun normal olmadığını düşündüğüm için bağlantıları tersine çevirdim.
Üreticinin önerdiği şekilde, pompa çıkışını CPU_FAN girişine, radyatör fanlarını ise CHA_FAN girişine bağladım. Ayrıca termal macunu yeniledim ve BIOS'tan CPU fan ayarını "Full Speed" olarak değiştirdim ki pompa tam devirde çalışsın. Ancak, yaptığım değişikliklere rağmen oyun oynarken işlemcim 70-80°C civarında çalışıyor. İşlemcinin çektiği güç ise 90-140W arasında değişiyor.
Bu sıcaklık değerleri normal mi, yoksa bir hata mı yapıyorum? Soğutucuyu iade etmeli miyim?
Bu arada oynadığım oyun Call Of Duty Black Ops 6 Multiplayer....yardım @Recep Baltaş