errain

Başarılı
Merhaba.
Bugün Corsair H100 RGB 240 mm sıvı soğutma modelini aldım ve montajını yaptım. Ancak, hava soğutma ile aynı sıcaklık değerlerini alıyorum.

Sistem bileşenlerim:
  • İşlemci: Intel i5-13600KF
  • Anakart: Asus H610M-K

Anakartımda yalnızca CPU_FAN ve CHA_FAN girişleri bulunuyor. İlk montajda radyatör fanlarını CPU_FAN girişine, pompa çıkışını ise CHA_FAN girişine bağladım. Ancak, oyun testlerinde sıcaklık değerleri 75-85°C aralığında seyretti. Bunun normal olmadığını düşündüğüm için bağlantıları tersine çevirdim.

Üreticinin önerdiği şekilde, pompa çıkışını CPU_FAN girişine, radyatör fanlarını ise CHA_FAN girişine bağladım. Ayrıca termal macunu yeniledim ve BIOS'tan CPU fan ayarını "Full Speed" olarak değiştirdim ki pompa tam devirde çalışsın. Ancak, yaptığım değişikliklere rağmen oyun oynarken işlemcim 70-80°C civarında çalışıyor. İşlemcinin çektiği güç ise 90-140W arasında değişiyor.

Bu sıcaklık değerleri normal mi, yoksa bir hata mı yapıyorum? Soğutucuyu iade etmeli miyim?

Bu arada oynadığım oyun Call Of Duty Black Ops 6 Multiplayer....yardım @Recep Baltaş

Son düzenleme:
2 heatsink 2 fanlı bir kule tipi soğutucu zaten 240mm sıvı soğutma kadar performans verir. Hangi hava soğutmadan geçtiniz?