Merhaba dostlar.

Aldığım sıvı soğutmanın montajını yaptım ve 1 haftadır kullanıyorum. Çok memnunum çünkü işlemci 6 saatlik bir oyundan sonra bile 65 dereceyi geçmiyor. Pompa ve fan hızlarını da ayarladım fakat bir sorunum var ki RGB ışıklarına el atamıyorum. Alta görselleri koyarım, yardımcı olabilirseniz ne mutlu. Şimdiden teşekkürler...

RGB ve FAN HUB kabloları şu şekilde:

1 SATA güç kablosu var onu direkt SATA güç kaynağına (PSU) bağladım. USB kablosunu ise USB_1415 portuna taktım. USB portu anakartımda sağ altta.

Ben burada bir sorun göremiyorum, sizce sorun ne olabilir? Corsair iCUE yazılımı üzerinden bu RGB LED renklerini değiştiremiyorum. Uygulama güncel bu arada.

1000598383.webp

1000598382.webp

1000598371.webp

Dosya Ekleri

• 20241008_083342.webp
    20241008_083342.webp
    222,5 KB · Görüntüleme: 65
  • 20241008_083405.webp
    20241008_083405.webp
    346,9 KB · Görüntüleme: 75
Merhaba,

Gerek paylaştığın kontrolcü görselinden gerekse de sıvı soğutucunun özelliklerine baktığımda soğutucu fanlarının RGB olduğunu görüyorum. RGB fanların renkleri manuel olarak değiştirilemez. Bunu yapabilmen için ARGB (Adreslenebilir RGB) fanlara ihtiyacın var.

Eğer RGB'si manuel olarak değiştirilebilen fanlar istiyorsan haricen ARGB fanlar alıp soğutucuna takabilirsin. ARGB fanların ARGB kablosu 3 pinlidir. Anakartının özelliklerine baktığımda da ARGB portu bulunmakta. Şayet ARGB fanlar alırsan mevcut fan kontrolcünü değiştirmeden, ARGB fanların gücünü mevcut fan kontrolcüne takarak ve ARGB kablolarını da anakart üzerine takarak kullanabilirsin.

ARGB fanları taktıktan sonra da anakart üreticisinin bu konudaki yazılımını kullanarak fanların RGB'sini manuel olarak değiştirebilirsin.

Düzenleme: Anakartın üzerindeki ARGB portları, paylaştığın anakart şemasındaki 11 numaralı ve 3 pinli olan portlar.

Merhaba,

Gerek paylaştığın kontrolcü görselinden gerekse de sıvı soğutucunun özelliklerine baktığımda soğutucu fanlarının RGB olduğunu görüyorum. RGB fanların renkleri manuel olarak değiştirilemez. Bunu yapabilmen için ARGB (Adreslenebilir RGB) fanlara ihtiyacın var.

Eğer RGB'si manuel olarak değiştirilebilen fanlar istiyorsan haricen ARGB fanlar alıp soğutucuna takabilirsin. ARGB fanların ARGB kablosu 3 pinlidir. Anakartının özelliklerine baktığımda da ARGB portu bulunmakta. Şayet ARGB fanlar alırsan mevcut fan kontrolcünü değiştirmeden, ARGB fanların gücünü mevcut fan kontrolcüne takarak ve ARGB kablolarını da anakart üzerine takarak kullanabilirsin.

ARGB fanları taktıktan sonra da anakart üreticisinin bu konudaki yazılımını kullanarak fanların RGB'sini manuel olarak değiştirebilirsin.

Düzenleme: Anakartın üzerindeki ARGB portları, paylaştığın anakart şemasındaki 11 numaralı ve 3 pinli olan portlar.

Hacağım PC alalı 1 hafta oldu, tüm parçalar yeni. Fanların ise rengi değişmemezlik gibi bir durum var ise neden sıvı soğutma kutusundan Kontrolcü Hub çıksınki? Bu fanların RGB kabloları 3 pinli değil 4 pinli. Ayrıyeten kontrolcü hub neden Corsair iCUE yazılımında gözükmüyor ben bunu anlamadım. Kusuruma bakmayın ama ben pek bir şey anlamadım. Bu sıvı soğutma modeli çok kaliteli ve fanlarının sıradan bir renk tek olabileceğini düşünmüyorum...

Renkleri kontrol edilebiliyor hocam...

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam PC alalı 1 hafta oldu, tüm parçalar yeni. Fanların ise rengi değişmemezlik gibi bir durum var ise neden sıvı soğutma kutusundan Kontrolcü Hub çıksınki? Bu fanların RGB kabloları 3 pinli değil 4 pinli. Ayrıyeten kontrolcü hub neden Corsair iCUE yazılımında gözükmüyor ben bunu anlamadım. Kusuruma bakmayın ama ben pek bir şey anlamadım. Bu sıvı soğutma modeli çok kaliteli ve fanlarının sıradan bir renk tek olabileceğini düşünmüyorum...
RGB kabloları 3 pinli değil 4 pinli
Öncelikle bilgisayarın yeni olması, soğutma modelinin çok kaliteli olması gibi durumlar RGB'lerin değiştirilebilir olduğu anlamı taşımıyor. RGB'lerin değiştirilebilir olmadığını esasen kendin de söylemişsin "3 pinli değil 4 pinli" diyerek. Normal RGB Header'lar 4 pinlidir ARGB Header'lar 3 pinlidir.

Daha önce dediğim gibi RGB'lerin manuel olarak değiştirilebilir olması için adreslenebilir özelliğinin olması lazım lazım. Yani fanların ARGB fan olması lazım ki senin yazılım üzerinden RGB'leri dilediğin gibi değiştirebilesin. Başka nasıl anlatabilirim bilmiyorum, bu teknolojinin adı bu ve donanımın da bu teknolojiyi desteklemesi gerekiyor.

Mesela o söylediğin yazılımın kontrolcüyü görmemesinin sebebi de bu. Eğer fanların ARGB olsaydı, fanlardan çıkan 3 pinli ARGB kablosu kontrolcüye takılabiliyor olsaydı ve devamında kontrolcüden de 3 pinli bir ARGB kablosu çıksaydı ve yukarıda belirttiğim 11 numaralı 3 pinli porta onu takabilmiş olsaydın işte o bahsettiğin yazılım senin kontrolcünü görüyor olurdu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle bilgisayarın yeni olması, soğutma modelinin çok kaliteli olması gibi durumlar RGB'lerin değiştirilebilir olduğu anlamı taşımıyor. RGB'lerin değiştirilebilir olmadığını esasen kendin de söylemişsin "3 pinli değil 4 pinli" diyerek. Normal RGB Header'lar 4 pinlidir ARGB Header'lar 3 pinlidir.

Daha önce dediğim gibi RGB'lerin manuel olarak değiştirilebilir olması için adreslenebilir özelliğinin olması lazım lazım. Yani fanların ARGB fan olması lazım ki senin yazılım üzerinden RGB'leri dilediğin gibi değiştirebilesin. Başka nasıl anlatabilirim bilmiyorum, bu teknolojinin adı bu ve donanımın da bu teknolojiyi desteklemesi gerekiyor.

Mesela o söylediğin yazılımın kontrolcüyü görmemesinin sebebi de bu. Eğer fanların ARGB olsaydı, fanlardan çıkan 3 pinli ARGB kablosu kontrolcüye takılabiliyor olsaydı ve devamında kontrolcüden de 3 pinli bir ARGB kablosu çıksaydı ve yukarıda belirttiğim 11 numaralı 3 pinli porta onu takabilmiş olsaydın işte o bahsettiğin yazılım senin kontrolcünü görüyor olurdu.
Hocam dediklerinizi biliyorum fakat bu 4 pin Corsair markası altında biraz garip davranıyor. Sandığın RGB gibi değil. Kendi bir ekosistemi var. İnternette baktığımda aynı sıvı soğutma modelinin renkleri değişebiliyor.

05:40 dk bölümüne gidin.
Yine de yardımlarınız için teşekkürler.

Hadi rengi de geçtik fan hız ayarını da iCUE yazılımı üzerinden yapabilmem lazım...