MyMlk

Çalışkan
09.06.2024 tarihinde satın aldığım Corsair HS80 Wireless kulaklıkta zamanla birkaç deformasyon oluştu. Bunlardan ilki kulaklık pedlerinde meydana geldi. Kulaklıkta kumaş pedler var ve kumaş, plastiğe yapıştırıcı ile sabitlenmiş. Tahminimce zamanla yapıştırıcının etkisini kaybetmesi sonucu tamamen açıldılar. Tam anlamanız için görselini aşağıya ekliyorum. Bu arada pedlere yıkama vb. bir işlem uygulamadım; tamamen kendi kendine bu hale geldiler.

WhatsApp Image 2025-11-07 at 15.18.11.webp WhatsApp Image 2025-11-07 at 15.18.11 (1).webp

Ek olarak, sol kulak kısmı ile kafa bandı arasındaki bağlantı noktasında bulunan, kapağa benzeyen ara bir plastik parça var. Tahminen zamanla kulaklığı takıp çıkarmaktan dolayı bu parça esneyip ufak ufak çatlayarak en sonunda kırıldı. Kullanıma veya kulaklığın bütünlüğüne ciddi bir etkisi yok gibi ama can sıkıcı bir durum. Sağlam ve kırık tarafın görsellerini de aşağıya ekliyorum. Kulaklık yere düşmedi veya darbe almadı; hasar zamanla kendi kendine oluştu.

WhatsApp Image 2025-11-07 at 15.18.11 (2).webp WhatsApp Image 2025-11-07 at 15.18.11 (3).webp

Esas sorum şu: Bu durumlar garanti kapsamına giriyor mu? Eğer giriyorsa kulaklığı incelenmesi için servise göndereceğim. Garanti kapsamında değilse, bulabilirsem yeni kulak pedi alıp uğraşmayacağım. Çünkü elimde şu anda yedek kulaklık yok; düzeltilmeyecekse boşuna kulaklıksız kalmak istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
09.06.2024 tarihinde satın aldığım Corsair HS80 Wireless kulaklıkta zamanla birkaç deformasyon oluştu. Bunlardan ilki kulaklık pedlerinde meydana geldi. Kulaklıkta kumaş pedler var ve kumaş, plastiğe yapıştırıcı ile sabitlenmiş. Tahminimce zamanla yapıştırıcının etkisini kaybetmesi sonucu tamamen açıldılar. Tam anlamanız için görselini aşağıya ekliyorum. Bu arada pedlere yıkama vb. bir işlem uygulamadım; tamamen kendi kendine bu hale geldiler.

Eki Görüntüle 199531 Eki Görüntüle 199532

Ek olarak, sol kulak kısmı ile kafa bandı arasındaki bağlantı noktasında bulunan, kapağa benzeyen ara bir plastik parça var. Tahminen zamanla kulaklığı takıp çıkarmaktan dolayı bu parça esneyip ufak ufak çatlayarak en sonunda kırıldı. Kullanıma veya kulaklığın bütünlüğüne ciddi bir etkisi yok gibi ama can sıkıcı bir durum. Sağlam ve kırık tarafın görsellerini de aşağıya ekliyorum. Kulaklık yere düşmedi veya darbe almadı; hasar zamanla kendi kendine oluştu.

Eki Görüntüle 199534 Eki Görüntüle 199535

Esas sorum şu: Bu durumlar garanti kapsamına giriyor mu? Eğer giriyorsa kulaklığı incelenmesi için servise göndereceğim. Garanti kapsamında değilse, bulabilirsem yeni kulak pedi alıp uğraşmayacağım. Çünkü elimde şu anda yedek kulaklık yok; düzeltilmeyecekse boşuna kulaklıksız kalmak istemiyorum.
Kozmetik sorunlar genellikle garanti kapsamına girmez, ancak her durumda üretici garantisi ve politikası değişiklik gösterebilir. Corsair'in garanti şartlarını kontrol etmekte fayda var. Aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

1. Garanti Belgesi Kontrolü: Kulaklığınla birlikte gelen garanti belgesini incele. Kozmetik hasarların garantiye girip girmediğini öğren.

2. Müşteri Desteği ile İletişime Geç: Corsair müşteri hizmetlerine, kulaklığın durumunu ve oluşan deformasyonu belirt. Onlar, hangi durumların garanti kapsamında olduğunu daha net bir şekilde söyleyebilirler.

3. Servis Gönderimi: Eğer garanti kapsamına giriyorsa, kulaklığı belirtilen adrese gönder. Daha fazla vakit kaybetmemek için alternatif bir kulaklık edinmeyi düşünebilirsin.

4. Yedek Kulak Pedleri Araştır: Eğer garanti kapsamında değilse, yedek kulak pedi bulmanın yollarını araştır. İnternette veya yerel teknoloji mağazalarında bu ürünleri bulabilirsin.

Bu adımları takip ederek sorunun hakkında daha fazla bilgi edinebilirsin.