Corsair HX1200 PSU 3.3V hattı 3.1V normal mi?

Merhaba, Corsair HX1200 PSU kullanmaktayım. Sistemde 4 tane KC 3000 M.2 SSD var. 3.3 Volt hattı anlık BIOS'ta bile 3.15 V veriyor, 3.2 Volt ve üzerini görmedim. SSD'lere oyun yüklerken "var olmayan bir aygıt belirtildi" diyerek sistemden kopuyor. Sorun PSU'nun 3.3 V hattında mıdır? Yoksa 3.1 V normal bir değer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Alt sınıra çok yakın.

Alt sınır nedir? Oyun yüklemeye başlayınca böyle düştü sonra zaten hata verdi "Var olmayan aygıt belirtildi" diye.

Eki Görüntüle 280613
Voltaj düşük.. 24 pin kablosunu hem PSU'dan hem anakarttan çıkartıp kontrol edip tekrar takabilir misin? Temas problemi olabilir. Varsa başka PSU ile test et. Yeterince voltaj gitmiyorsa o hataları vermesi normal.

Sorunu çözdüm, Lian Li Strimer Wireless kullanıyordum. Onu söktüm ve PSU'dan geleni doğrudan anakarta taktım. Şu an voltaj yükseldi. Böyle yüksek fiyatlı bir kablonun böyle saçma bir sorun çıkartması şaka gibi.

Dediğim gibi çıktı, sorun kablodanmış. Işıklı mışıklı süs püs uzatma zımbırtılarından uzak durun, native kablodan şaşmayın..

Güvenliğe önem verdiğim için ucuz alternatiften ziyade en pahalı markaya yöneldim. Yine de sonuç hüsran...

Eki Görüntüle 280621
Araya fazladan her soket ve kablo girdiğinde fiziksel olarak direnç biniyor. PSU'lar soketteki voltajı anlık okuyup dengeler, uzatma kablosu girince o algılama körleşebiliyor.

Güvenliğe önem verdiğim için ucuz alternatiften ziyade en pahalı markaya yöneldim. Yine de sonuç hüsran...

Eki Görüntüle 280621
Bence @Recep Baltaş hocam da bakmalı..

Araya fazladan her soket ve kablo girdiğinde fiziksel olarak direnç biniyor. PSU'lar soketteki voltajı anlık okuyup dengeler, uzatma kablosu girince o algılama körleşebiliyor.

Bence @Recep Baltaş hocam da bakmalı..
Bu sorun yüzünden önce 7900X İşlemcimi değiştirdim , işlemci içerisindeki kontrolcüler PCIe hatlarıyla stabil haberleşemiyor bir ihtimal diye 9800x3d satın aldım. Sonrasında sorun düzelmeyince anakart stabilitesini kaybetti diye X670E Anakartımı X870E'ye yükselttim. Meğer sorun sadece Strimer Wireless'mış! Neyse hayırlısı olsun vardır bir hayır, bahaneyle gereksiz yere yenilenmiş oldu. Bu arada geçmişte hep konu açtım SSD'lerin hatası ile ilgili, çözüme kavuşmamıştı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…