Herkese iyi günler,
Kullandığım ürün: Corsair iCUE H150i RGB Elite White 360 mm, Corsair iCUE uygulaması da güncel fakat her uygulayama girdiğimde bu Firmware Update'i yapmamı istiyor ayrıca tıklayıp yükleyince tekrar aynı bildirimi verip tekrar yüklememi istiyor. USB portunu değiştirerek denedim ve anakartım MSI B760 GAMING Plus Wi-Fi, MSI Center uygulamasını kapatarak da denedim yine olmadı. Nasıl çözebilirim?
Firmware güncelleme sorununu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1.
iCUE Uygulamasını Yeniden Başlatın:
- iCUE uygulamasını tamamen kapatın ve yeniden açın.
2.
Yönetici Olarak Çalıştırın:
- iCUE'yu sağ tıklayın ve "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini seçin.
3.
USB Bağlantısını Değiştirin:
- Cihazın USB kablosunu farklı bir USB portuna takmayı deneyin. Mümkünse, anakartın arka panelindeki USB portlarını kullanın.
4.
Antivirus ve Güvenlik Yazılımlarını Kontrol Edin:
- Bilgisayarınızdaki antivirus ve güvenlik yazılımlarını devre dışı bırakın ve güncellemeyi tekrar deneyin.
5.
MSI Center'ı Kapatın:
- Eğer MSI Center açık ise, tamamen kapatın ve yeniden deneyin.
6.
USB Yükseklik Ayarlarını Değiştirin:
- BIOS'a girin ve USB konfigürasyon ayarlarını kontrol edin. "Legacy USB Support" veya benzeri bir ayarın etkin olup olmadığını kontrol edin.
7.
iCUE Güncellemelerini Kontrol Edin:
- iCUE uygulamasının en güncel sürümünü kullandığınızdan emin olun. Gerekirse iCUE’yu yeniden yükleyin.
8.
Firmware Güncellemesi için Uygulamayı Tekrar Yükleyin:
- Firmware güncellemeleri sırasında herhangi bir sorun olursa, iCUE’yu tamamen kaldırıp tekrar yüklemeyi deneyin.
9.
Destek Alın:
- Yukarıdaki adımlarla sorun çözülmezse, Corsair destekle iletişime geçin. Donanımınızın garanti kapsamını kontrol edin.
Bu adımları izleyerek firmware güncelleme sorununu çözmeye çalışabilirsiniz.