Merhaba dostlar, birkaç sorum olacak.

1. Corsair iCUE H50 Elite Capellix XT bir sıvı soğutucu aldım ve kutusundan da bir adet Commander Core hub çıktı.

SATA, fan ve USB bağlantılarını doğru yaptım. Bu konuda bir endişemiz yok. Fakat Corsair iCUE uygulaması sıvı soğutma fanlarını görmüyor. E dolayısıyla ben de bunların RGB ışıklarını kontrol edemiyorum. Sizce sorun ne olabilir? Fiziksel bir sıkıntı olabileceğini düşünmüyorum...

2. Bir adet ASUS TUF GT501 kasa aldım. Bu arada bayağı iyi bir kasa, öneririm. Bu kasadaki 3 fan RGB-si yani 4 pinli 12 volt. Bu kasa fan RGB’lerini anakartımdaki tek bir 4 pinli 12 volt rgb_header portuna takabilir miyim?

Bu 12 volt olan rgb_header portuna maksimum kaç tane fan RGB-si takabilirim?

Fan değil RGB ışık kablolarını kastediyorum. Fanlarda bir sıkıntı yok onların bağlantıları tamam.

Bu arada fanlarım 3 tane ve her biride 120mm...

Anakart: ASUS TUF gaming B650'e Wi-Fi

Sıvı soğutma: Corsair iCUE H150 Elite Capellix XT 360mm

Kasa: ASUS TUF GT501

Son düzenleyen: Moderatör:
Aygıt yöneticisi altında Core Hub‘ın düzgün tespit edildiğinden emin oldunuzmu öncelikle? yani iCUE yazılımı Core Hub’ı görüyor mu?

Bu kasa fan RGB’lerini anakartımdaki tek bir 4 pinli 12 volt rgb_header portuna takabilir miyim?

Araştırmalarıma göre en fazla iki fan deniliyor fakat sizin üç tane ile sorun yaşamamanız lazım.

Hocam Aygıt Yöneticisi'nden baktığımda Commander Hub gözükmüyor sanırsam. Aşağıdaki görsele göz gezdirebilirsiniz.
Aynı şekilde Corsair RAM'lerim de var. iCUE yazılımından onları kontrol edebiliyorum fakat Commander hub aracılığı ile sıvı soğutma RGB ayarı yapamıyorum.commander hub iCUE yazılımında gözükmüyor bile, sadece Corsair RAM'ler gözüküyor.

Hatırlarsanız daha önce de yardım istemiştim PC boot konusunda, sayenizde halletmiştik. Fakat şu anki mevzuyu çözemedim. Baktığım kadarıyla bir sürü kişi de bu sorunu yaşamış...

Dosya Ekleri

• 20241027_184707.webp
    20241027_184707.webp
    1,7 MB · Görüntüleme: 78
Son düzenleyen: Moderatör:
Corsair iCUE H150i Elite Capellix XT RGB 360mm

Bağlantılarım şu şekilde:
Pompa kablosunu ürünün kitapçığında yazdığı gibi aio_pump slotuna değil cpu_fan slotuna taktımki pompa ve fan ayarlarını anakart üzerinden yapabileyim ki yaptım.

COMMANDER CORE USB kablosunu da aşağıdaki görseldeki gibi sağ alt 10. USB slotuna taktım, yanlış takma olasılığım yok çünkü 1 pin kısmı boş. İki slotuda denedim fakat İcue yazılımı hala Commander Core Hub cihazımı görmüyor.

Başka bir konuda bir arkadaşın bu sıvı soğutma RGB olduğu için kontrol edilemiyor diyordu. ARGB olması gerekiyormuş. Fakat internette araştırdığımda gayette kontrol edilebiliyor. Ben bunu çözemedim.

Sıvı soğutma linkini atayım belki benimki farklıdır diye bir göz gezdirin hocam. Sizi de bu mevzularla yoruyorum ama harbiden anlamadım...

Fiyat:5400 TL
LİNK: Corsair iCUE H150i Elite Capellix XT RGB 360mm Intel-AMD Uyumlu İşlemci Sıvı Soğutucu (CW-9060070-WW)

Corsair iCUE H150i Elite Capellix XT RGB 360mm

Bağlantılarım şu şekilde:
Pompa kablosunu ürünün kitapçığında yazdığı gibi aio_pump slotuna değil cpu_fan slotuna taktımki pompa ve fan ayarlarını anakart üzerinden yapabileyim ki yaptım.
Kitapçıkta Pompa kablosunu CPU_FAN slotuna takın deniyor...
COMMANDER CORE USB kablosunu da aşağıdaki görseldeki gibi sağ alt 10. USB slotuna taktım, yanlış takma olasılığım yok çünkü 1 pin kısmı boş. İki slotuda denedim fakat İcue yazılımı hala Commander Core Hub cihazımı görmüyor.

Başka bir konuda bir arkadaşın bu sıvı soğutma RGB olduğu için kontrol edilemiyor diyordu. ARGB olması gerekiyormuş. Fakat internette araştırdığımda gayette kontrol edilebiliyor. Ben bunu çözemedim.

Sıvı soğutma linkini atayım belki benimki farklıdır diye bir göz gezdirin hocam. Sizi de bu mevzularla yoruyorum ama harbiden anlamadım...

Fiyat:5400 TL
LİNK: Corsair iCUE H150i Elite Capellix XT RGB 360mm Intel-AMD Uyumlu İşlemci Sıvı Soğutucu (CW-9060070-WW)

Anakartta nereye bağladınız USB kabloyu?
Cevabınızı bekliyorum Recep hocam.

Dosya Ekleri

• 20241008_083342.webp
    20241008_083342.webp
    222,5 KB · Görüntüleme: 68
Son düzenleme: