Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 17 Aralık 2023
- Makaleler
- 13
Hem fiyatı hem de kendisi kötü. Tavsiye etmem. Büyük dosyalarda çuvallıyor bu SSD.
Ki şu an Kioxia Exceria Basic falan 11.000 TL civarında. Bundan bir tık daha iyi mesela. 14.000 TL'ye de daha iyisi çıkar.
Benzer fiyat düzeyinde WD Blue SN5000, SN5100; Kioxia Exceria Heatsink gibi modeller var. Üçü de bundan iyi.
Ki şu an Kioxia Exceria Basic falan 11.000 TL civarında. Bundan bir tık daha iyi mesela. 14.000 TL'ye de daha iyisi çıkar.
Benzer fiyat düzeyinde WD Blue SN5000, SN5100; Kioxia Exceria Heatsink gibi modeller var. Üçü de bundan iyi.
- Makaleler
- 13
Ha yok, kurmaya kurarsın o yönden sorun olmaz hocam. Ben çok daha zayıf SSD ile Windows kullanıyorum.2. SSD olarak kullanıyorum. İncehesap'tan 9-10k civarında almıştım. Daha sorun çıkartmadı. Windows kurmaya gelmez diyorsan, göz önünde bulundursun herkes.
Sorun şu ki; bu fiyatı karşılayacak bir performansı yok. 13.8K değil de 10K olsa tamam. 12K civarında WD Blue SN5000/5100 falan var, bundan daha alınabilir mesela.
Zaten normalde QLC diskleri çok tavsiye etmem ama malum, fiyatlar arşa çıktı. O yüzden tercih edilebilir oldu artık. Yine de bu para verilmemeli, 2.000-3.000 TL daha ucuza benzer ya da daha iyileri oluyor.
Windows'u SN5100 modeline kurdum. Kioxia Basic serisi de kullanıyorum, DRAM'siz diye beğenmiyorlar ama daha tık demedi, gayet güzel çalışıyor. Bu MP600'ü söküp ASRock X870 Pro RS sisteme takıp satacaktım, vermeyeyim o zaman adama, sonra başım ağrımasın kendim kullanırım.
- Makaleler
- 13
Ya bu DRAM işi gereksiz abartıya dönüştü ve yanlış anlaşılıyor. Bazı kişiler DRAM'siz SSD'ye resmen çöp muamelesi yapıyor. DRAM'siz SSD'ye Windows kurulmaz falan diyor. Bazısı direkt SSD'nin çok yavaş çalışacağını falan zannediyor DRAM olmayınca.
Eskiden birçoğumuz SATA SSD kullandık. DRAM olmayanlarında HMB dahi yoktu ama hiç öyle kağnı gibi çalışmıyordu ve gayet de Windows kurup işimizi görüyorduk. NVMe SSD'ler SATA'ya göre kat kat daha iyi ve üstüne HMB teknolojisi var. Elbette DRAM kadar etkili değil ancak öyle herhangi bir adamın PC başına oturduğunda ''bu SSD'de DRAM yok'' diyeceği kadar etki edecek bir şey değil.
Bugün çoğu hazır sistem DRAM'siz SSD'lerle satılıyor ve hepsine de Windows kurup oyun oynuyoruz. DRAM'in olması hem performans hem de NAND ömrü açısından daha iyi tabii ki, o ayrı konu ama DRAM'siz SSD'ye de çöp muamelesi yapılmamalı.
Amaca bağlı önem kazanıyor. Yani bir ana akım son kullanıcının bu kadar dert etmesine gerek yok.
@X99 baş ağrıtacak bir SSD değil MP600 Core XT, satabilirsin. Benim tek demek istediğim fiyatının ederi olmaması.
DRAM'siz SSD'ye Windows kurulmaz falan diyor. Bazısı direkt SSD'nin çok yavaş çalışacağını falan zannediyor DRAM olmayınca.
Fırsatım olursa bu DRAM'siz SSD konusunda, kullandığım Kioxia ile oyun testi paylaşacağım, manuel Tweak konusu içerisinde paylaşırım, parçalar elimde duruyor, ekran kartım eksik, montajı halledince konuyu açarım, ön yargıları yıkalım biraz. Bu durumlar normal, kullanıcılar ister istemez çıtayı yükseltti, herkes en iyisinin peşinde. 7.000 TL'ye aldığım NZXT C1000 Gold Core Power Supply şu an 12 bin TL'ye kadar satılıyor. Şu an indirimli hali 8.600 TL onu da paylaşacağım. Yine fırsatım olursa birkaç tane daha yeni anakart modeli çıktı, onlarla da konu paylaşımı yapacağım.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
Makine Çeviri Beast of Reincarnation Türkçe Yama
- Calypso Çeviri
-
-