SHERLOCKED

Başarılı
Son düzenleyen: Moderatör:
420mm sıvı soğutucular, 360mm sıvı soğutuculara kıyasla pek fark yaratmıyorlar, ayrıca ön panele sıvı soğutma takmak, ideal senaryo değil.

Özet: Hem 420mm sıvı soğutma gereksiz, hem öne sıvı soğutma montajlamak mantıklı değil.

Ayrıca Ponos Ultra MS4, 420mm sıvı soğutma desteği haricinde aşağı yukarı aynı ayarda sayılır Cougar'a kıyasla, lakin 1.000 TL daha ucuz.

420mm sıvı soğutucular, 360mm sıvı soğutuculara kıyasla pek fark yaratmıyorlar, ayrıca ön panele sıvı soğutma takmak, ideal senaryo değil.

Özet: Hem 420mm sıvı soğutma gereksiz, hem öne sıvı soğutma montajlamak mantıklı değil.

Ayrıca ponos Ultra MS4, 420mm sıvı soğutma desteği haricinde aşağı yukarı aynı ayarda sayılır Cougar'a kıyasla, lakin 1.000 TL daha ucuz.

Ön panele takmak neden ideal değil? Baloncuk oluşumu içinse kabloyu üstten getirirsem bir şey olmaz diye biliyorum. LC 2 420mm indirime gireceği için almayı düşünüyorum.

@SHERLOCKED, tubes down montajlaman gerekiyor ama çoğu kasa bunun için elverişli olmamasıyla birlikte sıvı soğutma kablosu zar zor yetişiyor veya yetişmiyor. Öne tubes down 420mm montajlamaktansa üste 360mm montajlamak daha iyi.

Ayrıca tubes down montajlasan da sonuç olarak öne sıvı soğutma montajlamak, kasa içi sıcaklığını yükseltir. Öne sıvı soğutma montajlamak, sadece işlemci sıcaklığına kar getiren bir montaj tipi.

@SHERLOCKED, tubes down montajlaman gerekiyor ama çoğu kasa bunun için elverişli olmamasıyla birlikte sıvı soğutma kablosu zar zor yetişiyor veya yetişmiyor. Öne tubes down 420mm montajlamaktansa üste 360mm montajlamak daha iyi.

Ayrıca tubes down montajlasan da sonuç olarak öne sıvı soğutma montajlamak, kasa içi sıcaklığını yükseltir. Öne sıvı soğutma montajlamak, sadece işlemci sıcaklığına kar getiren bir montaj tipi.

Üste 360mm montajlarsam da radyatöre sıcak hava girecek. Yani ekran kartım biraz daha ısınacak ama işlemcim buz gibi olacak(diye umuyorum?). Kaldı ki düzgün bir 360mm almak istesem 2-3K daha bütçe ayırmam gerekecek.

@SHERLOCKED, üste montajladığın takdirde işlemci sıcaklığı hariç her sıcaklık, öne montajladığın senaryodan daha düşük olacak.
  • Öne montaj: İyi işlemci sıcaklığı, kötü diğer bileşen sıcaklıkları.
  • Üste montaj: Kötü işlemci sıcaklığı, iyi diğer bileşen sıcaklıkları.

@SHERLOCKED, 55mm'den kalın olmaması gerektiği bilgisi verilmiş. Eğer bu bilgi sadece radyatör için geçerliyse sorun yok ama radyatör + fan için ise Liquid Freezer 420 sığmayabilir. Liquid Freezer 420'nin fan + radyatör kalınlığı 27 + 38'den 65mm yapıyor. Ayrıca tubes down kullanırsan borular için de o boşlukta pay olması gerekiyor, aksi takdirde tubes up montaj yapman gerekir, ki bu senaryo hem kasa içi sıcaklığı için kötü hem de sıvı soğutma sağlığı için.

1761683508565.webp