1.5'i oynamak istedik. Ben güvenliğe önem veren birisiyim. Abim diyor ki kim ne yapsın senin bilgisayarını? İşi gücü yok, seni mi hackleyecekler? Diyor. Anlatamıyorum derdimi. Bir tane 1.5 buldum, VirusTotal sonuçları böyle. https://www.virustotal.com/gui/file...20e6fc0bfb18f9d8eec3b6d0c45b00dfae1/detectionTrojan-Ransom. Win32.Crypmod. Zfq dikkatimi çekti. Bu da bildiğim kadarıyla bilgilerimizi çalıyor. Şimdi hadi diyelim güvenli. VirusTotal yalan mı atıyor? Ama güvenli olacağını da sanmıyorum çünkü güvenilir kaynak bulamadım. Parayla satın alamaz mıyım? Steam hesabımda Counter Strike var. Ve buna 1.6 değil diyor. Belki de doğru diyordur. Çünkü buzlu harita yok. Bir de güvenilir kaynak var mı? İndireyim. Çünkü satılmayan şeyin korsanı olmaz diye düşünüyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?Ömer_Yeter
Yetkin
Bilinmeyen AV'ler "tehdit" bulmuş galiba. Bence dosya inerken ve çalıştırıken oyunu AV'niz açık kalsın arkada.
Ayrıca bana kalırsa 1.5 öyle çok bir olayı yok gibi. Ben 1.6 ile başladım seriye ve bayağıdır oynamıştım. İsterseniz CS: Source oyunununa da bakabilirsiniz.
Ayrıca bana kalırsa 1.5 öyle çok bir olayı yok gibi. Ben 1.6 ile başladım seriye ve bayağıdır oynamıştım. İsterseniz CS: Source oyunununa da bakabilirsiniz.
Bilinmeyen Av'ler "tehdit" bulmuş galiba. Bence dosya inerken ve çalıştırıken oyunu av'niz açık kalsın arkada.
Kesin olarak başlatayım mı? Çünkü bilgisayarımda önemli dosyalar var. İndirdiğim kaynak bu https://cs16.info/tr/
Bilinmeyen Av'ler "tehdit" bulmuş galiba. Bence dosya inerken ve çalıştırıken oyunu av'niz açık kalsın arkada.
Abim onları istemiyor. Yani aynı odada 2 tane bilgisayar olduğu için. Ben kendi bilgisayarımı tehlikeye atıyorum güvenli oyun bulana kadar. O yüzden Source oyununu para ile aldım. Fakat istemiyor.
Crypmod. Zfq bunun için Gemini şöyle diyor. "Crypmod. Zfq" (Ransom:Win32/Crypmod), dosyaları şifreleyerek fidye talep eden zararlı bir fidye yazılımı (ransomware) türüdür. Microsoft Defender tarafından algılanabilir ve sistem üzerinde izinsiz eylemler gerçekleştirebilir. Genellikle sistem dosyalarına bulaşarak verileri kullanılamaz hale getirir.
Ömer_Yeter
Yetkin
Kesin olarak başlatayım mı? Çünkü bilgisayarımda önemli dosyalar var. İndirdiğim kaynak bu https://cs16.info/tr/
Abim onları istemiyor. Yani aynı odada 2 tane bilgisayar olduğu için. Ben kendi bilgisayarımı tehlikeye atıyorum güvenli oyun bulana kadar. O yüzden Source oyununu para ile aldım. Fakat istemiyor.
Crypmod. Zfq bunun için Gemini şöyle diyor. "Crypmod. Zfq" (Ransom:Win32/Crypmod), dosyaları şifreleyerek fidye talep eden zararlı bir fidye yazılımı (ransomware) türüdür. Microsoft Defender tarafından algılanabilir ve sistem üzerinde izinsiz eylemler gerçekleştirebilir. Genellikle sistem dosyalarına bulaşarak verileri kullanılamaz hale getirir.
Vallahi hocam önceden ben de bu tarz sitelerden oyunlar indiriyordum fakat oyunları para verip oynamaya başladığımdan beridir bu ve bunun gibi üçüncü parti sitelere yönelik bir travma benzeri bir şey oldu bende.
Vallahi hocam önceden ben de bu tarz sitelerden oyunlar indiriyordum fakat oyunları para verip oynamaya başladığımdan beridir bu ve bunun gibi üçüncü parti sitelere yönelik bir travma benzeri bir şey oldu bende.
Parayı ben de veriyorum. Dün NBA 2K26 aldım. Virüs yersem olan Steam'a olacak. Ondan sonra vururum herhalde kafamı duvarlara.
VirusTotal ne kadar güvenilir? Çünkü bir tane daha buldum. Ama açmadım. Aşağıdaki virüs var mış.
Trojan. Win32.neshta.B (Cloud)
Son düzenleyen: Moderatör:
Ömer_Yeter
Yetkin
Bütün AV'lerin veri tabanlarının bulunduğu,bulut hizmeti destekli bir tarama aracı.
NqrkOz
Yetkin
- Makaleler
- 6
Eminsiniz değil mi? Ben anlamıyorum çünkü. Çok veri var bilgisayarda. Fidye virüsü bulaşmasın. Çünkü Trojan'e bakınca bilgileri çalıyor vesaire diyordu yapay zeka.
NqrkOz
Yetkin
- Makaleler
- 6
Arayüz üzerinden diğer bilgileri incelediğimde şüpheli bir şey göremedim, bağlantı kurduğu yerler zaten anahtar nokta, orada da sorun olacak bir şey göremedim.Eminsiniz değil mi? Ben anlamıyorum çünkü. Çok veri var bilgisayarda. Fidye virüsü bulaşmasın. Çünkü Trojan'e bakınca bilgileri çalıyor vesaire diyordu yapay zeka.
Arayüz üzerinden diğer bilgileri incelediğimde şüpheli bir şey göremedim, bağlantı kurduğu yerler zaten anahtar nokta, orada da sorun olacak bir şey göremedim.
Kaspersky Premium aboneliğim var. Virüs vesaire yesem yardımcı olurlar diye düşünüyorum. Denemeye değer mi? 4 TB veri var. Virüs yersem hayat biter gibi. Güvenli olup olmadığını nasıl test edebilirim? Sanal makinede açılmaz diye düşünüyorum. Bazı bileşenler olmadığı için sanal makinelarda. Ya da virtual hatası verecek diye düşünüyorum.