Counter-Strike 2’de maçlar ilerledikçe yaşanan FPS düşüşü

JebronLames

Uzman
Herkese iyi sosyaller. Counter-Strike 2 oynarken ilk 4-5 maç sorun yok ancak sonrasında FPS düşüşü yaşıyorum ve bu, oyunu aç-kapat yapmadan düzelmiyor. 350-400 FPS ile başlıyorum ve 130-140 FPS’lere kadar düşüyorum. Ciddi bir kasma hissi oluşturuyor. İşlemci ısım 65-70 derecelerde, GPU load %90-99 arası ve GPU sıcaklık 70 derece. RAM kullanımı 15 GB / 32 GB. Her şey normal görünüyor. Ping’im de normal ve ani bir jitter artışı yok. Neden oluyor, nasıl oluyor bir türlü anlam veremedim. Bugün yarın bir format atacağım. Bakalım, inşallah düzelir.

Sistemim:
  • Ryzen 7 7800X3D
  • Galax EX Gamer RTX 4070 Super
  • 32 GB CL40 6000 MHz Dual Channel RAM
  • PCI-e 3.0 SSD
  • Arctic Liquid Freezer 3 360 sıvı soğutma
Yorumlarınızı bekliyorum.

Aynısı bende de var oyunun sunucuları ile alakalı bence. Disconnect atıp tekrar oyuna girince düzeliyor ben de.

Son düzenleme:
Oyun sırasında bir Türk'e denk geldik, aynı sorunu aynı round esnasında yaşamaya başladık. Kendisinde ve biz de 7800X3D mevcut idi. 9800X3D kullanan arkadaşımız böyle bir sorun yaşamamıştı. İşlemci kaynaklı olabilir mi?

Faceit oynarken yaşamıyorum böyle sorun bu arada.

Bu mapte durum nasil?

Bu haritayi bir tur dondukten sonra konsolda FPS: ile baslayan satiri kopyalayip paylasabilir misiniz bizimle?
FPS: Avg=203.2, P1=100.7

Hocam işlemci frekansınız normal mi seyrediyor bir bakar mısınız?

Normal gibi ama donanımlar neden %99 kullanılmıyor FPS arttırmak için bilmiyorum belki sınırlama olmuş olabilir.

Aklıma işlemci throttle yapması geldi ben TechPowerUp yazılımından BD prochot tikini kaldırıyordum. O yüzden mi bilmiyorum ama emin olmak için işlemci frekansına bakabiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…