Onların bile çoğu konuda garanti edemeyeceği şeylerin burada kendini bir şey sanan insanlar tarafından garanti edilebilmesi komik ama yapacak bir şey yok, insanoğlu sidik yarıştırmayı ve egosunu tatmin etmeyi sever.
Garanti üreticiye yüklenir, mesela ülkeler ekonomik veya silah konusunda garantör olabilirler ki onların bile çok cayıp kaçtıklarını/dolandırdıklarını biliriz. İngiliz-Osmanlı silah antlaşmaları örnektir.
Üretilen mallar kimyasal işlemden geçerken ille ki standart olarak kesin mesela 1 noktasını tutturacaksınız denmiyor ki.
Adamlar işte 0.8 ile 1.2 arasında makul üretim kabul ediyoruz der, senin şansına ne çıkarsa artık. Bir nevi çarkıfelek çeviriyorsun ama işte en düşük atıyorum 10 bin lira çıkacaksa en yüksek 15 bin lira çıkacak ki o kadar bile değil. Aralığı düşük tutarak işte standart yaratmak deniyor buna. Buna rağmen kesin böyledir ben en iyisini bilirim, ötesi yok bunu yapın ve unutun vs. gibi muhabbetler iç açıcı da yönlendiricilikten uzak popülist işlere kayıyor. YT'de amca lakaplıyı bilenler bilir.
Ben de mesela -15 CO ver ve unut diyorum AMD işlemcilerde, çünkü hakikaten -15 CO genelde tutuyor çünkü o medyan aralığında üretim, hah ötesi şans, ötesi curve shaper'de test. Medyan aralığında iş yapıyorsan yap-unut dersin ama ekstrem işlerde yap-unut demek için büyük garantör değilsen sıkıntısı da büyük olur.
Bunun en iyi becerenini ben
@Ayhan Dönmez'de gördüm.
Adam RAM alanında hem reelde iyi dersine çalışmış hem de kullanıcı kitlesini güvensiz böyle malından edecek yollara yönlendirmeden adım adım gidiyor, test ede ede yönlendiriyor, sürekli sonuç peşinde ve ona uygun adım attırıyor.
Kaç tane çözümü varmış, etmiş vs. işte buralarda değerini yitiriyor.
Bu forum, bu yüzden işte çözüm sayısı vs. peşinde koşmamalı, ihtiyacı da yok.