Çözüm konularına dair öneriler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yakuza
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 374
  • Etiketler Etiketler
    öneriler

Yakuza 59

Uzman
Forumdaşlar, arkadaşlar bizlerin yaşlar 40'lara dayandı artık ben işte 2027 40.

Çözüm sayısı vs. gibi konular anket konularına benzer.

Şöyle düşünün, sorununuz çözüldü ama sizi telefonla XXX araştırma şirketinden arıyoruz memnun kaldınız mı vs.

Çoğumuz bu abidik kubidik telefonları açmıyor bile, reel kanallardan aransak bile açmıyoruz pek umrumuzda da değil açıkçası. İşimiz görüldü mü görüldü tamam bitti.

Forumda da aynı terhaneler yaşanıyor, bizler artık Kuran hafızları gibi ezbere bilgi elimizde hazır cevap vermek yerine, "collab" yani danışık usulü bilgiyi verip, dene bakalım diye ittirip balık tutturma taraftarıyız. Adamın işi çözülmüş ama çözüm tuşuna basma/+rep gibi kavramlar 2000'li yılların başına has işlerdi. Adam basmaz Allah razı olsun diye mesaj atar cevap verir geçer mesela.

İş yerinde sanayi devriminden kalma usul performans değerlendirmesi gibi bir değerlendirme buralarda olmasın/devşirilmesin. Kim ne yapmış, ne kadar çözüm sahibi vs gibi konularda verimlilik kazımak insan biyolojisine de doğasına da aykırı, bunları robotlara devretme çağında iken bunları ufaktan bırakmamız gerektiği kanaatindeyim.

Ezber bilgi ile şu kesin şöyledir veya böyledir gibi keskin ve fevri olmamak gerektiğini yaşam öğretir.

Olabilir-Varsayımlar ile mümkün-Birlikte deneyelim bakalım gibi argümanlar hem daha yapıcı hem de yönlendiren kişiyi töhmet altında bırakmadan birlikte yürümenin en güzel yoludur.

Burada hiçbirimiz üretici veya üreticinin malını/çipini tasarlayan mühendis değiliz ki elimizde Inside info olsun. Bilgilerimiz, elimize geçenler ile sınırlı gerisi bizim özverilerimiz, geçmişten gelen tecrübelerimiz ve okuduklarımızdan ibarettir.

Günlük işte şu kadar mesaj-şu kadar çözüm gibi uygulamalar, bizim gibi artık genel müdür kafasında olan arkadaşlar için bir ittirici güç değil, gençlere örnek olması açısından teknolojiyi kullanım konusunda ayrıca madem bu kadar hardcore takılan bir forum kültüründeyiz, o zaman aynı şekilde güvenlik konusunu da ciddi düzeyde ele almamız gerekir.

Ben görüyorum, gördüğüm şeyler pek hayra alamet değil, zihni sinir projesi ve olmamalıydı, buraya da sirayet etmeyeceğini düşünüyorum.

Son düzenleme:
Forum kültürü eskisi kadar kalmadı. Çoğu kişi sorununu çözdükten sonra açtığı konuyu bile unutuyor.

Burada hiçbirimiz üretici veya üreticinin malını/çipini tasarlayan mühendis değiliz ki elimizde inside info olsun.
Onların bile çoğu konuda garanti edemeyeceği şeylerin burada kendini bir şey sanan insanlar tarafından garanti edilebilmesi komik ama yapacak bir şey yok, insanoğlu sidik yarıştırmayı ve egosunu tatmin etmeyi sever.

Garanti üreticiye yüklenir, mesela ülkeler ekonomik veya silah konusunda garantör olabilirler ki onların bile çok cayıp kaçtıklarını/dolandırdıklarını biliriz. İngiliz-Osmanlı silah antlaşmaları örnektir.

Üretilen mallar kimyasal işlemden geçerken ille ki standart olarak kesin mesela 1 noktasını tutturacaksınız denmiyor ki.

Adamlar işte 0.8 ile 1.2 arasında makul üretim kabul ediyoruz der, senin şansına ne çıkarsa artık. Bir nevi çarkıfelek çeviriyorsun ama işte en düşük atıyorum 10 bin lira çıkacaksa en yüksek 15 bin lira çıkacak ki o kadar bile değil. Aralığı düşük tutarak işte standart yaratmak deniyor buna. Buna rağmen kesin böyledir ben en iyisini bilirim, ötesi yok bunu yapın ve unutun vs. gibi muhabbetler iç açıcı da yönlendiricilikten uzak popülist işlere kayıyor. YT'de amca lakaplıyı bilenler bilir.

Ben de mesela -15 CO ver ve unut diyorum AMD işlemcilerde, çünkü hakikaten -15 CO genelde tutuyor çünkü o medyan aralığında üretim, hah ötesi şans, ötesi curve shaper'de test. Medyan aralığında iş yapıyorsan yap-unut dersin ama ekstrem işlerde yap-unut demek için büyük garantör değilsen sıkıntısı da büyük olur.

Bunun en iyi becerenini ben @Ayhan Dönmez'de gördüm.

Adam RAM alanında hem reelde iyi dersine çalışmış hem de kullanıcı kitlesini güvensiz böyle malından edecek yollara yönlendirmeden adım adım gidiyor, test ede ede yönlendiriyor, sürekli sonuç peşinde ve ona uygun adım attırıyor.

Kaç tane çözümü varmış, etmiş vs. işte buralarda değerini yitiriyor.

Bu forum, bu yüzden işte çözüm sayısı vs. peşinde koşmamalı, ihtiyacı da yok.

Bir süre sonra konuyu açana bildirim gelse nasıl olur acaba?
Mesela bana 1 hafta önce açtığım bir soru konusu hakkında bildirim gelse "çözüldü mü?" tarzında. Ve ben de buna göre işaret bassam işe yarayabilir. "Hala çözülmedi" tarzında şeyler de güzel olurdu.

Mesela @ShadowLegion ile ayar çektik beraber, ben çözüm mü bekledim ya da çözümüm artsın işte namım yayılsın falan fistan.

Çözüldüyse hayırlı ve uğurlu olsun. Ülkenin hali belli, kısmen de olsa vatana hizmet yaptığımız.

Elindeki malı verimli kullandırıp az para harcattırmak?

@Yakuza, dediklerinizde haklısınız, ben de aynı fikirdeyim lakin bir şeyleri becerip bilgi sahibi olan insanların bir süre sonra konulara cevap vermeyi küçüklük görüp başkalarını konuların altına yollayıp "artık ona devrettim" gibi trajikomik cümleler kurması maalesef talihsiz bir durum.

Cozum sayisini onemsemenin mantiksiz olduguna katiliyorum ama cozum olarak isaretlenmesinin pesine dusulmesinin de ziyaretciler basta olmak uzere birilerine faydasi oluyor. Zira foruma kayit olup sorununuz cozuldu mu diye sormak yerine halihazirda var olan onayli cozumu gormek daha kolay. Bazi arkadaslar yanit olarak tesekkur vs. de yazmadigindan (yeri geldiginde tesekkur mesajinin gereksiz mesaj olarak gorulmesinden) oturu anlasilmasi zor olabiliyor kimi konularda.

Hiçbirimiz burada ömrümüzün sonuna kadar kalmayacağız bu bir gerçek, insanlar nasıl ölüyor ve çocuklarına sonraki geleceği devir ediyorsa buralarda da aynı işlem olacaktır.

Ben bugün varım, yarın yok olabilirim. Önemli olan ardımızda bilinç bırakmak, eser demiyorum bak bilinç.

Buralarda da konulara sürekli 50 sayfa ücretsiz destek vermesini bekleyemezsiniz, karşınızdaki insan 18-25 zımba gibi tema vakfına yolla gitsin tipte insanlar değiller.

Amaç burada zaten ben bakın bu kadar bilgim var artık devir etmem gerekiyor, sizler bayrağı taşıyın manasında.

Bunu kötü algılamayın, gerçekten bayrağı taşımada maraton yapıyorsak, insan yaşlandıkça ve yoruldukça el değiştirmez ise gömülür gider.

Amacı kötü de değil ki, olayı devir etmek artık gençlere, biz yaşlandık sizin enerjiniz bol demek.

@Max Verstappen, bu gibi durumlarda genelde moderasyon ekibi konu sahibinden dönüş yapmasını talep ediyor eğer 1-2 hafta boyunca veya 1 ay boyunca konuda herhangi bir çözüldüğüne dair ek mesaj vs. paylaşmadıysa. Konuya dönüş yapmamak bir nevi bencillik ve bu durum forum işleyişine aykırı.

Herkes her konuya mesaj yazmak zorunda değil, yazmak zorunda olmadığı gibi konuya girip "devrettim" gibi bir mesaj yazmaya lüzum yok. Zaten "devrettim" diyebileceğin bir insanla samimiyetin illaki vardır ve bunu forumdaki konuların içinde belirtmek yerine harici platformdan -olmaması imkansız - yazabilir. Ulu orta yazınca iyi niyetli bir mesaj olmaktan çıkıyor, ben sizin gibi düşünmüyorum bu konuda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…