Çözüm konularına dair öneriler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yakuza
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 413
  • Etiketler Etiketler
    öneriler
Yani söylemek istemiyorum ama öbür tarafta böyle sanki performans hedefi koyar gibi olmasından sırf ben bu konuyu açtım.

O tarafta yapılan iş, iş değil hakikaten.
Bizi kendi attığımız adımlar ilgilendiriyor. Başka bir forumda ya da sitede durumlar böyle olabilir, biz bir şeyi geliştirirken gerek kullanıcı deneyimini gerekse kendi deneyimimizi göze alarak geliştiriyoruz. Bu konuyla ilgili geliştirmeler yapma planımız da bulunuyor.

Vallahi 10 yıl oldu bizim forum ortamları, birçok şeyde öncülük de yaptık, şunun %0.1'ini görmedik ama. Manidar

DH'de 20+ rozet duruyor, 2010'da siyasete ufaktan açılıp trolleştiğinde bıraktım. İnsanların büyük emekleri buralarda çözüm sayısı altında heba olmasın, öbür tarafa dönmesin diye önden söylemekten başka derdim yok.

Ben ne @Ayhan Dönmez'i reelde tanırım, ne telefondabilirim? Örnek profil arayanlara örnek işte o kadar. Tanısam da ayrıca ne olacak, adamın buradaki emekleri saatlerce 1 kişi için özel gayret göstermesi gibi şahane olaylar var ki kendim bizzat yaşamışım.
İyiye iyi derim ben.

@Yakuza çözüm olarak işaretleme aktif değil misal o konuda hocam.

Benim senin çözüm işaretlendi diye böyle butona basmana ihtiyacım mı var?

Özel sektörde parça başı ücrete ya da satış başı Prime dayalı sistemde mi yürüyoruz?

Bir yurttaşımız daha ucuz kart alıp güzelleştirip yoluna bakabildi diye bütün tatmin, arkadaşlık ve bu kısa da olsa dertli yolda kurulan yoldaşlık da cabası.

Al işte eski forum kültürü nerede kaldı diyenlere @ShadowLegion ile olan danışıklı devşirmelerimiz.

Forumda bu kadar hardcore takılırken, aynı zamanda madem kitlemiz biraz niş, ilişkiler düzeyinde de iyi yürüdüğünüz zaman asıl o eski ve özlenen forum kültürünüze sahip oluyorsunuz.

Sıcaklık-dostluk, herkes sizden biri gibi hissedilen bir ortam.

Şimdilik bu yapılabilir ama peki büyüyünce ne olacak?

Bak evren büyüdükçe/genişledikçe soğuyor, evet sen de aynı şekilde soğuyacaksın, istatistikler ile yürüyor olacaksın artık ama burada ne eksik?

İdeoloji, işte burasının oturtturulması gerekiyor, soğusan bile aynı yolda senin ile devam edecek olanlar.

PS: Benim gibi deliler az bulunur.

Son düzenleme:
@Yakuza ben katılıyorum bu arada. Çözüm, moderatör düzeltmesi vs. hiç bir şey umrumda değil. Ben de 33 yaşındayım. Yani zaten olgun bir insan şu forumda çözüm, ödül ve rozet beklemez. Bunlar anlamlı değil. Burada keyif alan burada kalır. @Yakuza ile cidden fikir alışverişinde bulunduk ve kartımın VBIOS'unda olmadığını düşündüğümün bir özelliği onun hatırlatmasıyla yaptım ve çalıştı mesela. Çözüm olsa işaretlerdim ama ben de aynı düşünüyorum kendisiyle.

Ülkenin hali belli, kısmen de olsa vatana hizmet yaptığımız.
Askerlikten de sayalım biz bunu ya
Elindeki malı verimli kullandırıp az para harcattırmak?
Ben nedense bu konu hakkında "Kalite tesadüf değildir." cümlesinin yanında ederinin 3-4 katı fiyatındaki ultra premium/niş ürün önerilerini görüyorum ama... Hatta hak vermeyeni "Geldi yeni bir hater" diye afişe etmeyi de gördüm.

Askerlikten de sayalım biz bunu ya

Ben nedense bu konu hakkında "Kalite tesadüf değildir." cümlesinni yanında ederinin 3-4 katı fiyatındaki Ultra premium/niş ürün önerilerini görüyorum ama...

Arkadaşlar bu konular konunun dışına sapıyor.

Yeni yetme Çinli markaları daha global üst/orta piyasa kabul etmemişken, sırf gelir düzeyi düşük ülkelerde iyi satıyor ki amaçları da bu diye shillemek bana göre değil.

Marka kendisini üst gelir düzeyindeki ülkelerde ispatlarsa ben o zaman buralarda evet bunu alabilirsiniz derim.

Bunun en büyük turnusolu Avrupa'dır. 3 kuruşa 5 köfte kovalamaya meyillidirler.

Satın alma düzeyleri yüksek ama harcama eğilimleri düşüktür.

Üst gelir gruplu pazarın kabul oranı burada kritik önem taşır çünkü Türkiye 3. dünya ülkesi değil.

Ha yani 36 yıllık varlığında kendisini onlarca defa kanıtlamış marka yeniyetme, onu shillemiyoruz o yüzden. Yerine ise 3 katı fiyata satılan ve süslenmiş bir balon olan "global" markanın ürününü öneriyoruz. Bu da cep dostu, bunu önermek de vatan hizmeti zaten.
Anlıyorum.

Arkadaşlar, size çekilen fotoğraflara bakarak elektronik mühendisi bile olsanız vereceğiniz yorum sınırlı kalır.

Bileşen konusunda nelerden kıstıklarından kesin emin olmadığınız ürünler hakkında kesin yorumlarda bulunmayın.

En büyük bilineni burada MSI Tomahawk anakartlar ile Carbon arasındaki fark.

Anakartlar sanki identical gibi, hani ufak tefek değişiklikler var ama 200 dolar oynuyor.

Ama bakıyorsun tecrübelere, RAM konusunda olsun USB bağlantılarda olsun problem büyük?

Ben 10 tane USB bağladığımda sorun olmuyor ama Tomahawk bağlayınca stutter işte USB gidip gelmesi o bu anakart o kadar sinyali kaldıramıyor.

Bazı şeyler sırf var oldukları için olsun denilerek yapılabiliyor ki satsın.

RAM konularında Tomahawk'lar meşhur zaten Reddit'te. Çok ufak donanımsal fark ile 200 dolar marjın nedeni neymiş?

Malzeme kalitesiymiş.

Sen, ben bunu biliyor muyduk? Ben tahmin ediyordum işte yaşayanlardan, dertli tasalılardan öğrendik ki 3 kuruşa 5 köfte gibi olmaya çalışmak yemiyormuş.

MSI x870E Carbon dünyanın en iyi anakartı değil ama aradaki o fark işte daha az sorunluğa doğru yol alıyor.

Bakın 2005'den bu yana laptoplar ile uğraştım.

20 sene aradan sonra kendi bilgisayarımı parça parça aldım ve hiç unutmadan topladım gene, 5 kuruş ihtiyacım da olmadı yt videosu dışında işte o da arctic freeezer içindi, kalanı manual guide'dan.

Baka baka yaparsın. 10 saat oldu benim de sıfırdan AM5 algılamak etmek derken @Recep Baltaş

Ama sabahın 7'sinde bilgisayarı ilk açtığımda önce ekran gelmedi, ram training ediyormuş ben de korkmuştum ama baktım ışıklar yanıyor bekledim sonra tık ekran geldi .

Eh yani eskiler gene bilir.

Teknoloji değişir, önemli olan yapıyı çözebilmek.

Yapıyı anladığınız müddet 3-5 saat daha fazla sürer ama sorunsuz tamamlarsınız.

Bu forum "tamam abi", her türlü hallederiz abi kafasında mahalle bilgisayarcılarının bilinçsiz esnafı pohpohlayacağı bir yer değil .

Kitlemiz de böyle bir kitle değil, arada sırada görsek de onlara gereken cevap verilir, ürünler yönlendirilir ki sıkıntı yaşamasın.

Son düzenleme:
Benim de yaş 37, seni anlıyorum.
Sağ olasın da, DH'den beri ilk kez böyle bir atak gördüm donanım dünyasında, kendine has ve düzeyi yükseltmeye çalışan.

Mal kıymeti bilme 2. tip dünya ülkeleri uzmanlık alanlarıdır.

Biz de ekonomik olarak bu alanda iken neden bu fırsatı kullanmayalım, ve zaten zor elde edenleri bilinçlendirmeyelim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…