Ha yani 36 yıllık varlığında kendisini onlarca defa kanıtlamış marka yeniyetme, onu shillemiyoruz o yüzden. Yerine ise 3 katı fiyata satılan ve süslenmiş bir balon olan "global" markanın ürününü öneriyoruz. Bu da cep dostu, bunu önermek de vatan hizmeti zaten.
Anlıyorum.
Arkadaşlar, size çekilen fotoğraflara bakarak elektronik mühendisi bile olsanız vereceğiniz yorum sınırlı kalır.
Bileşen konusunda nelerden kıstıklarından kesin emin olmadığınız ürünler hakkında kesin yorumlarda bulunmayın.
En büyük bilineni burada MSI Tomahawk anakartlar ile Carbon arasındaki fark.
Anakartlar sanki identical gibi, hani ufak tefek değişiklikler var ama 200 dolar oynuyor.
Ama bakıyorsun tecrübelere, RAM konusunda olsun USB bağlantılarda olsun problem büyük?
Ben 10 tane USB bağladığımda sorun olmuyor ama Tomahawk bağlayınca stutter işte USB gidip gelmesi o bu anakart o kadar sinyali kaldıramıyor.
Bazı şeyler sırf var oldukları için olsun denilerek yapılabiliyor ki satsın.
RAM konularında Tomahawk'lar meşhur zaten Reddit'te. Çok ufak donanımsal fark ile 200 dolar marjın nedeni neymiş?
Malzeme kalitesiymiş.
Sen, ben bunu biliyor muyduk? Ben tahmin ediyordum işte yaşayanlardan, dertli tasalılardan öğrendik ki 3 kuruşa 5 köfte gibi olmaya çalışmak yemiyormuş.
MSI x870E Carbon dünyanın en iyi anakartı değil ama aradaki o fark işte daha az sorunluğa doğru yol alıyor.
Bakın 2005'den bu yana laptoplar ile uğraştım.
20 sene aradan sonra kendi bilgisayarımı parça parça aldım ve hiç unutmadan topladım gene, 5 kuruş ihtiyacım da olmadı yt videosu dışında işte o da arctic freeezer içindi, kalanı manual guide'dan.
Baka baka yaparsın. 10 saat oldu benim de sıfırdan AM5 algılamak etmek derken
@Recep Baltaş
Ama sabahın 7'sinde bilgisayarı ilk açtığımda önce ekran gelmedi, ram training ediyormuş ben de korkmuştum ama baktım ışıklar yanıyor bekledim sonra tık ekran geldi .
Eh yani eskiler gene bilir.
Teknoloji değişir, önemli olan yapıyı çözebilmek.
Yapıyı anladığınız müddet 3-5 saat daha fazla sürer ama sorunsuz tamamlarsınız.
Bu forum "tamam abi", her türlü hallederiz abi kafasında mahalle bilgisayarcılarının bilinçsiz esnafı pohpohlayacağı bir yer değil .
Kitlemiz de böyle bir kitle değil, arada sırada görsek de onlara gereken cevap verilir, ürünler yönlendirilir ki sıkıntı yaşamasın.