Çözüldü cPanel mail gitmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

termalmacun

Başarılı
cPanel üzerinden açtığım mail ilk başta hiçbir ayar yapmadan bir mail attım gitti daha sonra gitmemeye başladı. ChatGPT'ye sordum bir ton Cloudflare ayarı yaptırdı MX vs. ama yine de olmadı. Şimdi tüm açtırdığı DNS ayarlarını vs. sildim. Nasıl yapabilirim?

Çözüm
TypeNameContentTTLPriority
MXdomain.comwebmail.domain.comAuto10
TXTdefault._domainkeycPanel DKIM kodu
TXTdomain.comcPanel SPF kodu
AwebmailcPanel sunucu IP adresiniz.

Bu şekilde düzenleme yapınız. Domain.com yazan kısımlara "@" simgesi veya direkt kendi alan adınızı yazınz.
Spf değerindeki IP adresi kısmını cPanel IP adresiniz ile değiştiriniz. Örneğin:"v = spf1 +MX +a +IP4:1.1.1.1 ~all"

CPanel'de yokmuş. Bu durumda email deliverability kısmını kontrol edin derim. Ayarlar yanlış ise mail hesaplarını silip yenisini oluşturmak hiçbir fayda etmeyecektir.

Eki Görüntüle 106788

Bu hataları veriyor hocam. DNS ayarlarını tamamen sildiğim için hiçbir ayar yok, sadece site yönlendirmesi için ve www için iki tane A kaydı var.

Hangi mail serivisi kullanıyorsun bilmiyorum ama Google için ayarlar böyle:

Ayrıca PTR ayarı nedir bilmiyorum. Sorunu çözmeye pek istekli değil gibisin. Ekran görüntüsü falan paylaşmadığına göre. Mail ayarları bizim gibiler için bile zorken senin buna biraz kafa yorman gerek.

Haklısınız hocam. Kafam acayip karışık şu an. Biraz dinlensem iyi olacak gibi. Ayarları sıfırdan kontrol edeceğim. Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.

cPanel ayarlarını Cloudflare DNS kısmına eksiksiz girdiğinize emin misiniz?
Cloudflare ayarlarınızın ekran resmini atma şansınız var mı?
Hata mesajı olarak ne alıyorsunuz?
Nerede takılıyorsunuz?

Cloudflare ekran görüntüsü bu.

Hata mesajı olarak bunu alıyorum.
This message was created automatically by mail delivery software.

A message that you sent could not be delivered to one or more of its
recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed:

E-Mail adresim
host relay.mailbaby.net [burda ip yazıyor galiba]
SMTP error from remote mail server after end of data:
550 This message was classified as rSPAM and may not be delivered
Reporting-MTA: dns; merkur.yonetim.biz

Action: failed
Final-Recipient: rfc822;E-Mail adresim
Status: 5.0.0
Remote-MTA: dns; relay.mailbaby.net
Diagnostic-Code: smtp; 550 This message was classified as rSPAM and may not be delivered

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…