Çözüldü cPanel mail gitmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

termalmacun

Başarılı
cPanel üzerinden açtığım mail ilk başta hiçbir ayar yapmadan bir mail attım gitti daha sonra gitmemeye başladı. ChatGPT'ye sordum bir ton Cloudflare ayarı yaptırdı MX vs. ama yine de olmadı. Şimdi tüm açtırdığı DNS ayarlarını vs. sildim. Nasıl yapabilirim?

Çözüm
TypeNameContentTTLPriority
MXdomain.comwebmail.domain.comAuto10
TXTdefault._domainkeycPanel DKIM kodu
TXTdomain.comcPanel SPF kodu
AwebmailcPanel sunucu IP adresiniz.

Bu şekilde düzenleme yapınız. Domain.com yazan kısımlara "@" simgesi veya direkt kendi alan adınızı yazınz.
Spf değerindeki IP adresi kısmını cPanel IP adresiniz ile değiştiriniz. Örneğin:"v = spf1 +MX +a +IP4:1.1.1.1 ~all"

TypeNameContentTTLPriority
MXdomain.comwebmail.domain.comAuto10
TXTdefault._domainkeycPanel DKIM kodu
TXTdomain.comcPanel SPF kodu
AwebmailcPanel sunucu IP adresiniz.

Bu şekilde düzenleme yapınız. Domain.com yazan kısımlara "@" simgesi veya direkt kendi alan adınızı yazınz.
Spf değerindeki IP adresi kısmını cPanel IP adresiniz ile değiştiriniz. Örneğin:"v = spf1 +MX +a +IP4:1.1.1.1 ~all"

Son düzenleme:
Çözüm

Sildim hocam teşekkürler. Hemen deneyip yazıyorum.

Doğru mu? @yunus

Son düzenleme:

Şu an sorunsuz bir şekilde mail atabiliyorsunuz.
Gmail ve Yandex uzantılı mail adreslerine 1 adet mail atınız.
Gönderdiğiniz mail adreslerinden 1 adet .xyz uzantılı adresinize mail atınız.
Bu şekilde gerekli testleri yapmış olacaksınız.

Hocam cidden çok teşekkür ederim. Vallahi iki saattir ölüyorum şunu ayarlamak için. Ayarları kaydettim ileride lazım olursa diye. Çok teşekkürler.

Hocam cidden çok teşekkür ederim. Vallahi iki saattir ölüyorum şunu ayarlamak için. Ayarları kaydettim ileride lazım olursa diye. Çok teşekkürler.

Ptr ayarı sormuşsunuz o ayarı yapmanıza gerek yok.
Bir zaman sonra cPanel üzerinde sorunsuz aktif olacaktır.
Sadece neyi nereye koyacağınızı bilmek yetiyor. İyi sosyaller.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…