Merhaba, aşağıda özellikleri yazan sistemimi yeni kurdum. Windows 11 Pro lisanslı kurulu halde fakat bilgisayarı her çalıştırdığımda fotoğraftaki siyah ekran çıkıyor. BIOS'a giriyorum oradan F8 tuşu ile SSD'yi seçip Windows'u açmam gerekiyor. Neden otomatik olarak Windows açılmıyor? Yardımcı olur musunuz?
7800X3D
Zotac 4080 Super
ROG STRIX B650-A Gaming Wi-Fi
Corsair MP600 Pro nh 2TB PCI-e 4.0 NVMe M.2
XPG Lancer RGB white 2x16 DDR5 6400MHz CL32
Cougar 1200W 80+ Platinum
DeepCool Assassin IV
Hyte Y60 kasa
Kod:
CPU Fan speed detection error!
Please ensure your CPU cooler is properly connected to the CPU_FAN header.
Consider dropping "CPU Fan Speed Lower Limit"
or simply set it to "ignore" in BIOS if problem persists.
Press F1 to Run SETUP
Montajı yanlış yaptığınız için. CPU fanını CPU_FAN yerine CPU_OPT pinlerine takmısşınız. Bu yüzden de PC her açılışta işlemci fanı yok uyarısı veriyor.
Montajı yanlış yaptığınız için. CPU fanını CPU_FAN yerine CPU_OPT pinlerine takmısşınız. Bu yüzden de PC her açılışta işlemci fanı yok uyarısı veriyor.
Montajı yanlış yaptığınız için. CPU fanını CPU_FAN yerine cpu_opt pinlerine takmısşınız. Bu yüzden de PC her açılışta işlemci fanı yok uyarısı veriyor.
Assassin IV soğutucu kablosu normal CPU_FAN pinine erişmiyor, fanı ters çevirsem RAM'lerin üzerini tamamen kapatıyor bu sebeple CPU_OPT pinine takmak zorunda kaldım. BIOS'tan CPU_FAN Fail Warning ayarını Ignore edersem sistemim otomatik açılır mı?
CPU_FAN girişi ekteki gibi siyah plastik güvenlik tıpalarıyla kapalıymış bundan dolayı sistemi kurarken girişleri görmemişim, kullanım kılavuzuna dikkatli bakmak gerekiyormuş . Çok teşekkürler, işlemci fanını CPU_FAN 'a takınca sorun düzeldi. Artık Windows doğrudan açılıyor.