Makaleler
31
Yer
Kocaeli
Selam dostlar,

Yakın zamanda bu güncellemeyi yaptım ama güncellemeden sonra işlemci ciddi şekilde ısınmaya başladı. Başka bu sorunu yaşayan var mı? İşlemci boşta 57-60 derecelere kadar çıkıyor. Normalde gündelik kullanımda 37-45 derece civarında seyreden işlemci ısındığı için fanlar ciddi şekilde çalışmaya başladı. Bundan kaynaklı fanlar da nasibini aldı ve doğal olarak sesli çalışıyorlar. Ekran kartı, RAM ve SSD gibi bileşenlerimde herhangi bir sıkıntı yok, onların sıcaklık ve çalışma değerleri gayet güzel.

Biraz araştırdığımda ciddi performans artışları sağlayan bir güncelleme açıklaması gördüm ama açıkçası ben zaten memnundum. Bunu düzeltmenin bir yolu var mı?

Güncelleme sürümü: 2026-05 Önizleme Güncellemesi (KB5089573) (26200.8524)

Acikcasi bence direkt guncellemeyi kaldirin. Ben bu tarz onizleme guncellemelerini hicbir zaman kurmuyorum. Sadece zorunlu guncellemeleri kuruyorum.

Zaten zar zor adam edilmis ki hatta bazi durumlarda hala edilmemis bir isletim sisteminde Preview Update kurmak bayagi sakat is.

Son düzenleme:
Acikcasi bence direkt guncellemeyi kaldirin. Ben bu tarz onizleme guncellemelerini hicbir zaman kurmuyorum. Sadece zorunlu guncellemeleri kuruyorum.

Zaten zar zor adam edilmis ki hatta bazi durumlarda hala edilmemis bir isletim sisteminde preview update kurmak bayagi sakat is.

Peki, bu güncellemeyi nasıl kaldırabilirim?

Peki, bu güncellemeyi nasıl kaldırabilirim?
Windows Update penceresine gidin, "Update History" veya Turkcesiyle Guncelleme Gecmisi diye bir bolum olacak. Asagilarda soyle bir bolum olacak;

1780082213070.webp

Ilgili guncellemenin sagindaki uninstall butonuna basin.

Windows 11'in kararlı sürümü çalışmıyor, önizleme Allah'a emanet. Güncellemeyi kaldırın veya Windows 10 2021 LTSC öneririm. Daha da iyisi CachyOS veya Redox OS kurun benim gibi rahatlayın. Windows 11 en az 1 sene düzelmez.

Windows Update penceresine gidin, "Update History" veya Turkcesiyle Guncelleme Gecmisi diye bir bolum olacak. Asagilarda soyle bir bolum olacak;

Eki Görüntüle 253457

Ilgili guncellemenin sagindaki uninstall butonuna basin.

Eline koluna sağlık. Ön izleme güncellemesini kaldırınca bilgisayar resmen normale döndü, sanırım güncellemeyi kaldırabildim. Ama yakın tarihte yüklediğim iki tane daha güncelleme dikkatimi çekti, onlar ön izleme değil sanırım, değil mi? Onlar kalsın mı?

Ekran görüntüsü 2026-05-29 223949.webp

Ekran görüntüsü 2026-05-29 224044.webp

Eline koluna sağlık. Ön izleme güncellemesini kaldırınca bilgisayar resmen normale döndü, sanırım güncellemeyi kaldırabildim. Ama yakın tarihte yüklediğim iki tane daha güncelleme dikkatimi çekti, onlar ön izleme değil sanırım, değil mi? Onlar kalsın mı?

Eki Görüntüle 253468

Eki Görüntüle 253469
Ön izleme veya isteğe bağlı hariç ''önemli'' güncellemeleri kurun siz güncelleştirmeleri denetle dediğinizde kendisi varsa indiriyor. Her ayın 2 haftasının Salı günü Türkiye saati ile akşam 19:00'da (New York saati öğlen 12:00) güncelleme geliyor.

@Eagles, evet hocam, onlar on izleme degil. Eger herhangi bir sorun yasamiyorsaniz kaldirmaniza gerek yok.

Resmen gençleştim, bu kadar mı fark eder! Allah ne verdiyse güncellerdim hep, ilk defa böyle bir şey yaşadım, beni afallattı. Fan eğrimi sessiz profilde kullanırım, resmen kafam şişmişti. :D

Ekran görüntüsü 2026-05-29 222423.webp

Ön izleme veya isteğe bağlı hariç ''önemli'' güncellemeleri kurun siz güncelleştirmeleri denetle dediğinizde kendisi varsa indiriyor. Her ayın 2 haftasının Salı günü Türkiye saati ile akşam 19:00'da (New York saati öğlen 12:00) güncelleme geliyor.

Teşekkür ettim hocam, bundan sonra ekstra dikkat edeceğim. Böylece öğrenmiş olduk. Bundan sonra kimseye de ön izleme güncellemesini tavsiye etmiyorum. :)

O güncelleme (KB5089573) dün gelmiş bana, ayarlar açık olduğundan yüklenip kurulmuş. Restart yaptıktan sonra görev çubuğunun ekrana gelmesi uzun sürdü ve başlat düğmesi çalışmamaya başladı, basıyorum hareket yok. Kaldırdım kurtuldum, normale döndü.