CPU Fanlarının Hızı Potansiyometre ile Nasıl Kontrol Edilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Doge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 65
  • Görüntüleme Görüntüleme 4B
  • Etiketler Etiketler
    cpu kontrol
Daha önce tam da orayı incelemiştim ama istediğim cevapları bulamamıştım. Yeniden okurum.

@HDDKullanıyorum hocamın önerdiği gibi iki adet pot' kullanımı hakkında @Yuki sizin fikrinizi de merak ediyorum.

Daha önce tam da orayı incelemiştim ama istediğim cevapları bulamamıştım. Yeniden okurum.

@HDDKullanıyorum hocamın önerdiği gibi iki adet pot' kullanımı hakkında @Yuki sizin fikrinizi de merak ediyorum.
Elimizde iki çeşit fan var bu iki çeşit fan ayrı ayrı kontrol edilmeli, bu sebeple 2 potansiyometre önerdim.

Elimizde iki çeşit fan var bu iki çeşit fan ayrı ayrı kontrol edilmeli, bu sebeple 2 potansiyometre önerdim.
İki değil, tek çeşit. Birebir aynı model fanlar. Affınıza sığınarak, neden 2 adet pot' kullanmam gerektiğini hâlâ anlayamadım.

İki değil, tek çeşit. Birebir aynı model fanlar. Affınıza sığınarak, hâlâ neden 2 pot' kullanmam gerektiğini anlayamadım.
Konudaki ilk mesajlarınızda farklı amper ve RPM değerlerine sahip 2 çeşitten bahsedilmedi mi? ben mi yanlış hatırlıyorum?

Evet, doğru hatırlıyorsunuz ama sonradan bu mesajı yazmıştım. Aynı model fandan 2 adet kullanmaya karar verdim.

Gözünüzden kaçmış olabilir, ki buna sevindim çünkü tek pot' istiyordum : )

Son düzenleme:
Evet, doğru hatırlıyorsunuz ama sonradan bu mesajı yazmıştım. Aynı modelden 2 adet fan kullanmaya karar verdim.

Gözünüzden kaçmış olabilir, ki buna sevindim çünkü tek pot' istiyordum : )
İşimiz daha da kolaylaştı o zaman, @Yuki hocamın paylaştığı sayfadaki şemayı 2 fan kullanılacak şekilde kurduktan sonra kodu LN298N motor sürücünün her 2 çıkışınıda tek potansiyometre ile kontrole uygun hale getireceğim. Hatta yarın bu devreyi elimde bulunan motorlar ile deneyip kodu derlemeye çalışacağım.

@HDDKullanıyorum İlginiz için teşekkür ederim. Benden önce deneme amaçlı siz yapacaksanız, bu konuda şimdilik resim vs. paylaşmamanızı rica edeceğim. Zira kendim deneyerek yapmak istiyorum. CTRL+C + CTRL+V gibi olmasın : )

@HDDKullanıyorum Şu ürünü almam gerekir mi? Çoğu elemana ihtiyacım olmayacak ama tüm devreyi kurarken Jumper kablolar ve Breadboard lazım olur mu? Yoksa sadece Arduino Uno'yu alıp geçeyim mi?

Belki dijital göstergeyi de bağlantıya ekleyebilirim, ne dersiniz?

Son düzenleme:
Driver ile Ardunio arasindaki sinyal baglantilarini yapman icin jumper kablo kullanmak daha saglikli olur, yani evet lazim denilebilir.

Breadboard kullanman da isini kolaylastirir daha once de onermistim.

Son düzenleme:
@HDDKullanıyorum @Yuki Bağlantılar doğru mu?

Detayları eklemeden önce emin olmak istiyorum.

Olumsuz cevap gelmediği için doğru diye anlıyorum ama kafama takılan birkaç şey var.
  • Arduino'ya (+) ve (-) kablolar için sürücüde yer kalmıyor gibi.
  • Potansiyometrenin (+) ve (-) kabloların sürücüde nereye bağlanacağını göremedim.
  • PWM kablosu bağlantısında hata var gibi.
  • Fanları paralel bağlantı yapmak zorunda değilim sanki.
Sizin yazdıklarınıza bakarak yapmaya çalıştım. Resme bakınca ise soru işaretleri oluştu.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…