Daha önce tam da orayı incelemiştim ama istediğim cevapları bulamamıştım. Yeniden okurum.

@HDDKullanıyorum hocamın önerdiği gibi iki adet pot' kullanımı hakkında @Yuki sizin fikrinizi de merak ediyorum.

İki değil, tek çeşit. Birebir aynı model fanlar. Affınıza sığınarak, hâlâ neden 2 pot' kullanmam gerektiğini anlayamadım.
Konudaki ilk mesajlarınızda farklı amper ve RPM değerlerine sahip 2 çeşitten bahsedilmedi mi? ben mi yanlış hatırlıyorum?

Değerli dostlar, o zaman bu sevdadan vazgeçiyorum. Zaten fanların küçük olmaları dolayısıyla hem gürültülüler hem de dar bir alanı soğutabiliyorlar.

CPU fanları yerine 1 veya 2 adet aynı RPM'e sahip 140mm fanla bu işe devam edeceğim. Arduino ile yapmak istiyorum.

Sizlere şöyle bir sorum daha var, @Yuki konuyu biliyorsunuz:

Böyle bir durum yaşamıştım. Acı tecrübe kazanmanın haricinde param da boşa gitmişti.
  • Örneğin bu fan/fanlar, 12V/0.30 değerinde ve 1600 RPM hızında çalışıyor olsun.
  • Potansiyometre 10K olsun.
  • Adaptör de 12V/1A olabilir veya Arduino için nasıl bir güç kaynağı gerekiyorsa o.
Arduino üzerinden nasıl sağlıklı bir şekilde kullanabilirim?
Evet, doğru hatırlıyorsunuz ama sonradan bu mesajı yazmıştım. Aynı model fandan 2 adet kullanmaya karar verdim.

Gözünüzden kaçmış olabilir, ki buna sevindim çünkü tek pot' istiyordum : )

Son düzenleme:
Evet, doğru hatırlıyorsunuz ama sonradan bu mesajı yazmıştım. Aynı modelden 2 adet fan kullanmaya karar verdim.

Gözünüzden kaçmış olabilir, ki buna sevindim çünkü tek pot' istiyordum : )
İşimiz daha da kolaylaştı o zaman, @Yuki hocamın paylaştığı sayfadaki şemayı 2 fan kullanılacak şekilde kurduktan sonra kodu LN298N motor sürücünün her 2 çıkışınıda tek potansiyometre ile kontrole uygun hale getireceğim. Hatta yarın bu devreyi elimde bulunan motorlar ile deneyip kodu derlemeye çalışacağım.

@HDDKullanıyorum İlginiz için teşekkür ederim. Benden önce deneme amaçlı siz yapacaksanız, bu konuda şimdilik resim vs. paylaşmamanızı rica edeceğim. Zira kendim deneyerek yapmak istiyorum. CTRL+C + CTRL+V gibi olmasın : )

@HDDKullanıyorum Şu ürünü almam gerekir mi? Çoğu elemana ihtiyacım olmayacak ama tüm devreyi kurarken Jumper kablolar ve Breadboard lazım olur mu? Yoksa sadece Arduino Uno'yu alıp geçeyim mi?

Belki dijital göstergeyi de bağlantıya ekleyebilirim, ne dersiniz?

Son düzenleme:
@HDDKullanıyorum @Yuki Bağlantılar doğru mu?

Adsız.png

Detayları eklemeden önce emin olmak istiyorum.

Olumsuz cevap gelmediği için doğru diye anlıyorum ama kafama takılan birkaç şey var.
  • Arduino'ya (+) ve (-) kablolar için sürücüde yer kalmıyor gibi.
  • Potansiyometrenin (+) ve (-) kabloların sürücüde nereye bağlanacağını göremedim.
  • PWM kablosu bağlantısında hata var gibi.
  • Fanları paralel bağlantı yapmak zorunda değilim sanki.
Sizin yazdıklarınıza bakarak yapmaya çalıştım. Resme bakınca ise soru işaretleri oluştu.

cc9dc9dc-bd97-4ac1-9a2f-02417ad88bbc.jpg

Son düzenleme: