CPU Set Setter ile çekirdek optimizasyonu

Teşekkür ederim.

R7 9800X3D işlemcim var ve ayarlar böyle, doğru mu acaba?

6 Çekirdek tam kapasite fazlasıyla yeter oyunlara, strateji falan oynayacaksan o zaman 8 çekirdek 16 thread köklersin.

BF6 mesela 5 çekirdekte tam performans verir, valorant 4.5-5 çekirdek ister, cs2 de 4.5-5 arası takılır senin işlemcinde.

Discord-Spotify-Chrome.exe alt tab işleri için de :

Sadece oyun oynarım ben alt-tab'da çok takılmam diyorsan 7 çekirdek 14 Thread verir kapatırsın.

Hocam, genel bir şey yapamaz mıyız? Oyun oynuyorum ama arkada Discord vesaire açık olması gerekiyor bazı durumlarda.

Böyle bir şey yaptım oyun için.

Hocam, genel bir şey yapamaz mıyız? Oyun oynuyorum ama arkada Discord vesaire açık olması gerekiyor bazı durumlarda.
Oyun exe'lerini bu profile sallarsın.

DC ve Chrome'da ilk 2 çekirdekte çalışır( 2 doğal 2 mantıksal görüyorsun burada ondan 4 tane işaretli), oyunların çalıştığı çekirdeklere iş parçacıkları atıp kaynak yapmasın araya diye.

Ben SS alırken yaptım işte 2 dakika sürdü. Genel Oyun+İş profili.

Sadece DC açık kalacaksa 1 çekirdek vermişsin yeter DC'ye. Başka işler de olacaksa :

Şimdi Rules sekmesine girip discord.exe ekleyip mask profilini dc ve arka plan olarak ata, Tarayıcı vs varsa onunkini de ekleyebilirsin.

Gene bu rules ekranından, oyunların exe'lerini ekleyip oyunlar maskesine tanıt bitti. Sadece işte yeni bilgisayar oyunu kurduğunda yeni oyunun exe'sini buradan eklemen lüzum olur başka bir şeye ihtiyaç yok.

Oyun için 6 çekirdek yeter ama 7 çekirdek kalsın şimdilik. DC için 1 çekirdek ayırdım yeterli olur diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…