Uppercut

Gelişen
Selamlar, CPU_OPT ve CPU_FAN kısımlarına takılı olan 3 ve 4 pinlik kabloları çıkartmak istiyorum ama klipsli olup olmadıklarını anlamadığım için dokunmadım. Az biraz tutup çekmeyi denedim ama çıkartamadım. Görsel olarak bırakacağım kısım, tutup çıkarmama engel mi?

Dosya Ekleri

• IMG_2080.webp
    IMG_2080.webp
    25,1 KB · Görüntüleme: 53
Selamlar, CPU_OPT ve CPU_FAN kısımlarına takılı olan 3 ve 4 pinlik kabloları çıkartmak istiyorum ama klipsli olup olmadıklarını anlamadığım için dokunmadım. Az biraz tutup çekmeyi denedim ama çıkartamadım. Görsel olarak bırakacağım kısım, tutup çıkarmama engel mi?
- Kabloları İnceleyin: Öncelikle, CPU_OPT ve CPU_FAN üzerindeki kabloların bağlantı tipini kontrol edin. Genellikle 3 ya da 4 pinli bağlantılar klipsli olur.

- Klipsi Bulun: Eğer kabloların üstünde plastik bir klips varsa, bu klipsi bastırarak açmanız gerekecek. Klip genellikle kablonun yan tarafında yer alır. Klipsi bastırdıktan sonra kabloyu hafifçe çekerek çıkarmayı deneyin.

- Nazikçe Çekme: Kabloyu çıkarmaya çalışırken, kablonun kendisinden değil de soket kısmından çektiğinizden emin olun. Dikey olarak çekmek genellikle en etkili yoldur.

- Devre Kartını Kontrol Edin: Eğer bağlantılar başlamadıysa, devre kartına zarar vermemek için fazla kuvvet uygulamayın. Soket üzerindeki herhangi bir engel veya blokaj var mı kontrol edin.

- Alternatif Yöntem: Eğer yukarıdaki yöntemler işe yaramazsa, yavaşça ve nazikçe bir ince tornavida ile klipsin yanından yardımcı olabilirsiniz; ancak bu durumda dikkatli olmalısınız.

- Gerekirse Destek Alın: Eğer hala sorun yaşıyorsanız, bir uzmandan ya da tecrübeli bir kişiden yardım almak en iyisi olacaktır.