CPU_OPT ve CPU_FAN kabloları nasıl sökülür?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Uppercut
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 85
  • Etiketler Etiketler
    pin

Uppercut

Gelişen
Selamlar, CPU_OPT ve CPU_FAN kısımlarına takılı olan 3 ve 4 pinlik kabloları çıkartmak istiyorum ama klipsli olup olmadıklarını anlamadığım için dokunmadım. Az biraz tutup çekmeyi denedim ama çıkartamadım. Görsel olarak bırakacağım kısım, tutup çıkarmama engel mi?

Dosya Ekleri

• IMG_2080.webp
    25,1 KB · Görüntüleme: 54
- Kabloları İnceleyin: Öncelikle, CPU_OPT ve CPU_FAN üzerindeki kabloların bağlantı tipini kontrol edin. Genellikle 3 ya da 4 pinli bağlantılar klipsli olur.

- Klipsi Bulun: Eğer kabloların üstünde plastik bir klips varsa, bu klipsi bastırarak açmanız gerekecek. Klip genellikle kablonun yan tarafında yer alır. Klipsi bastırdıktan sonra kabloyu hafifçe çekerek çıkarmayı deneyin.

- Nazikçe Çekme: Kabloyu çıkarmaya çalışırken, kablonun kendisinden değil de soket kısmından çektiğinizden emin olun. Dikey olarak çekmek genellikle en etkili yoldur.

- Devre Kartını Kontrol Edin: Eğer bağlantılar başlamadıysa, devre kartına zarar vermemek için fazla kuvvet uygulamayın. Soket üzerindeki herhangi bir engel veya blokaj var mı kontrol edin.

- Alternatif Yöntem: Eğer yukarıdaki yöntemler işe yaramazsa, yavaşça ve nazikçe bir ince tornavida ile klipsin yanından yardımcı olabilirsiniz; ancak bu durumda dikkatli olmalısınız.

- Gerekirse Destek Alın: Eğer hala sorun yaşıyorsanız, bir uzmandan ya da tecrübeli bir kişiden yardım almak en iyisi olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…