not_furware_virus.rom
Uzman
Artık tükenmiş durumdayım. 3D yazıcı okul malı bu arada. Hocam benim el yatkınlığıma ve yazılım bilgime güvenerek yazıcı ile ilgilenmemi istedi. Kısaca özetlemek gerekirse, Nozzle'ı değiştirmeme rağmen yazıcı ısınmıyor.
Başlangıçta işlemleri fan takılı değilken gerçekleştirdim.
Başta istediğim hedef sıcaklığa ulaşmadan önce
Ancak fanı tekrar bağlayıp denediğimde 100 dereceyi bile geçemiyor. Sorunun Nozzle'da olduğunu düşünerek iki kez 40W nozzle değiştirdim ama yine sonuç değişmedi.
Sensörün bozuk olabileceğini düşündüm ve test ettim, düzgün çalışıyor. Sonrasında Pronterface ile
Sorunun geç ısınmasından kaynaklı olduğunu biliyorum ancak ne yapmam gerektiğini artık kestiremiyorum. Sizin de aklınıza gelen, benim denemediğim farklı bir çözüm yolu varsa duymak isterim. Üç gündür uğraşıyorum ve gerçekten çok yoruldum.
Başlangıçta işlemleri fan takılı değilken gerçekleştirdim.
Başta istediğim hedef sıcaklığa ulaşmadan önce
Heating Failed: E1 PRINTER HALTED hatası alıyordum. Yazılımı güncelledim, ancak aynı hatayı almaya devam ettim. Arduino IDE ile marlin üzerinde bazı düzenlemeler yaparak; 40 saniyede 2 derece yerine, 120 saniyede 1 derece olacak şekilde ısı kontrol ayarlarını değiştirdim. Bu şekilde sıcaklığa geç de olsa ulaşabiliyor.Ancak fanı tekrar bağlayıp denediğimde 100 dereceyi bile geçemiyor. Sorunun Nozzle'da olduğunu düşünerek iki kez 40W nozzle değiştirdim ama yine sonuç değişmedi.
Sensörün bozuk olabileceğini düşündüm ve test ettim, düzgün çalışıyor. Sonrasında Pronterface ile
M303 E0 S220 C8 komutuyla PID ayarlarını otomatik olarak yaptım ama yine çözüm olmadı. Yarın manuel olarak PID değerlerini yükseltmeyi deneyeceğim.Sorunun geç ısınmasından kaynaklı olduğunu biliyorum ancak ne yapmam gerektiğini artık kestiremiyorum. Sizin de aklınıza gelen, benim denemediğim farklı bir çözüm yolu varsa duymak isterim. Üç gündür uğraşıyorum ve gerçekten çok yoruldum.