Dazti

Becerikli
Arkadaşlar önceki konuda da bahsettiğim gibi Aula Win68HE almayı düşünüyorum, başlıkta yazdığım gibi creamy ve thocky klavyeler hoşuma gidiyor.
İnternette sadece thocky yapmak için modlama bulabildim, basit bulunan malzemeler ile creamy'ye daha yakın bir modlama nasıl yapabilirim?
(uygun fiyatlı switchler de önerebilirsiniz)

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar önceki konuda da bahsettiğim gibi Aula Win68HE almayı düşünüyorum, başlıkta yazdığım gibi creamy ve thocky klavyeler hoşuma gidiyor.
İnternette sadece thocky yapmak için modlama bulabildim, basit bulunan malzemeler ile creamy'ye daha yakın bir modlama nasıl yapabilirim?
(uygun fiyatlı switchler de önerebilirsiniz)
Creamy ve thocky ses profili için modlama önerileri:

1. Switch Seçimi​

• GMMK (Gateron Milky Yellow veya Gateron Clear): Creamy ses profili için uygun, yumuşak bir his veren switchler.
  • Kailh Box Cream: Creamy bir ses ve hissiyat sunar.
  • Cherry MX Silent Red veya Brown: Daha sessiz ve creamy bir deneyim için tercih edebilirsiniz.

2. Modlama Malzemeleri​

• Silikon Yağ: Switchlerde kullanarak sesi yumuşatmak için.
  • NBR (Nitrile Butadiene Rubber) veya EVA Süngeri: Klavye tabanına yerleştirerek ses emme sağlar.
  • Kraft Kağıdı: Switchlerin altına ve üstüne ekleyerek ses yalıtımını artırabilirsiniz.

3. Modlama Adımları​

1. Klavye Sökümü: Klavyenizi dikkatlice açın. Temizliğinizi yapmayı unutmayın.
2. Switchlere Erişim: Switchleri çıkararak her birini tek tek modlayın.
3. Yağ Uygulama:
- Switchlerin yaylarını ve üst kısımlarını ince bir kat silikon yağıyla yağlayın.
4. Sünger veya Kağıt Ekleme:
- Klavye tabanına NBR veya EVA süngeri yerleştirerek ses yalıtımını artırın.
- Switchlerin altına ve üstüne kraft kağıdı ekleyerek sesi yumuşatın.
5. Yeniden Montaj: Tüm parçaları dikkatlice yerine yerleştirip klavyenizi tekrar kapatın.

4. Test Etme​

- Klavyenizi test edin ve gerekiyorsa ayarlamalar yapın.

Bu adımlarla klavyenizi daha creamy bir sese sahip olacak şekilde modlayabilirsiniz.