Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

NeonCircuit

Uzman
Ya, bu hatayı sanırım SSD’yi değiştirdikten sonra çözeceğim gibi duruyor... Garip bir şekilde, yüksek boyutlu bir RAR dosyası açarken ya da çöp kutusunda binlerce dosya silerken bu hatayı alıyorum. Sanki aynı anda PC’de 10 GB’lık 10 tane RAR dosyası çıkartıyormuşum gibi SSD %100 çalışıyor ve siyah ekran veriyor.

IMG_4744.webp

IMG_4743.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorun SSD'den kaynaklanıyor. Sıkça EI 225 hatası mevcut olaylarda ki bu Microsoft tarafından tam olarak açıklanmış bir hata olmasa da genelde DİSK hatalarında gördüğüm bir uyarı oluyor.

Mevcut olarak başlıktaki hatanın yanı sıra 0x154 hatası yaşadığınız da görülüyor ki bu hata da %90 disk hatası olarak patlayan bir hata oluyor. (Kalan ihtimal de RAM hatası olması.)

SSD değişimi yapıp yeni bir SSD takıp sistemi kontrol etmenizi öneriyorum mevcut olarak sadece.

Rich (BB code):
Günlük Adı:    System
Kaynak:        Microsoft-Windows-Kernel-Power
Tarih:         4.10.2025 15:33:09
Olay Kimliği:  41
Görev Kategorisi:(63)
Düzey:         Önemli
Anahtar sözcükler:(70368744177664),(2)
Kullanıcı:     SYSTEM
Bilgisayar:    Kurt_Bey_Yunus
Açıklama:
Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir.
heckCode">340</Data>

Bağımsız olarak C000021A hatası da görünüyor. Bu da sistemin donanımsal bir hatadan çöktüğünün kanıtlarından biri.
Minidump bulunuyor mu? Paylaşın lütfen.

Eğer yoksa,

Yönetim olayları > Özel görünümler > Yönetim olayları kısmını EVTX formatında kaydedip paylaşabilir misin?
Gene oldu... Allah Allah. Şu %100 SSD sorununu çözsem düzelicek galiba ama. Bir saniye veriyorum.

Minidump bulunuyor mu? Paylaşın lütfen.

Eğer yoksa,

Yönetim olayları > Özel görünümler > Yönetim olayları kısmını EVTX formatında kaydedip paylaşabilir misin?

Bu nedir?

Dosya Ekleri

• IMG_4743.webp
    IMG_4743.webp
    3,8 MB · Görüntüleme: 28
  • IMG_4747.webp
    IMG_4747.webp
    3,2 MB · Görüntüleme: 29
2.görselde disk onarımı yapılıyor, ilk görselde ise klasik bir mavi ekran hatası yediğiniz görülüyor. Tek sorun ekranın siyah olması :). Belirtilen dosyaları paylaşırsanız sorunun tespitini yapabiliriz.

Sorun SSD'den kaynaklanıyor. Sıkça EI 225 hatası mevcut olaylarda ki bu Microsoft tarafından tam olarak açıklanmış bir hata olmasa da genelde DİSK hatalarında gördüğüm bir uyarı oluyor.

Mevcut olarak başlıktaki hatanın yanı sıra 0x154 hatası yaşadığınız da görülüyor ki bu hata da %90 disk hatası olarak patlayan bir hata oluyor. (Kalan ihtimal de RAM hatası olması.)

SSD değişimi yapıp yeni bir SSD takıp sistemi kontrol etmenizi öneriyorum mevcut olarak sadece.

Rich (BB code):
Günlük Adı:    System
Kaynak:        Microsoft-Windows-Kernel-Power
Tarih:         4.10.2025 15:33:09
Olay Kimliği:  41
Görev Kategorisi:(63)
Düzey:         Önemli
Anahtar sözcükler:(70368744177664),(2)
Kullanıcı:     SYSTEM
Bilgisayar:    Kurt_Bey_Yunus
Açıklama:
Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir.
heckCode">340</Data>

Bağımsız olarak C000021A hatası da görünüyor. Bu da sistemin donanımsal bir hatadan çöktüğünün kanıtlarından biri.

Çözüm