Asilberk

Çalışkan
  • Anakart: Gigabyte B550M DS3H REV 1.5 - F5G
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5600 6-Core
  • Ekran Kartı: ASRock Radeon RX 6700 XT Challenger Pro 12 GB
  • İşletim Sistemi: Windows 11 Pro 64 Bit 24H2
  • RAM Bellek: Kingston Fury 3600MHz 8x2= 16 GB.
  • Bellek: Toshiba M.2 SSD 500 GB

Merhaba, Minidump rtwlanu.sys hatası alıyordum onu çözdüm artık mavi ekran vermiyor.
Fakat, Oyunlara girdiğim zaman ekran donuyor hoparlörlerden bir ses gelip kilitleniyor.

Nadir olarak 4 parçaya bölünmüş net olmayan bir Mavi Ekran veriyor, %0'da takılı kalıyor CRITICAL_PROCESS_DIED hatası yazıyor ve minidump oluşmuyor kesinlikle.

• 3600MHz RAM kullanıyorum, Dual olarak, 4'lü set almıştım onları değiştirdim. Dual olarak kullanıyorum sorun devam ediyor. (Memtest64 ile de test ettim.)
  • BIOS Update yaptım BIOS'um güncel. F5G 2025-03-23 yayınlanmış.
  • HD Tune Pro, Error Scan yaptım sorun bulmadı yeşil.
  • SFC /scannow DISM komutlarını yaptım.
  • Hard Disk Sentinel'de Performans %100 Sağlık %55 olarak gözüküyor.
  • OCCT üzerinden VRAM testi yaptım 1 veya 2 dakika. 2 Döngü aldı yine bir sorun olmadı.
  • FurMark üzerinden 1080 ve 1440 Testlerine soktum ısınma değerleri normal bir şekilde testi tamamladı.
  • DDU ile Güvenli modda kaldırıp tekrarda kurdum.
CS2-ETS-Devour gibi oyunlara girdiğim anda kilitleniyor.
LoL Oyununda bir sorun olmuyor.
Normal kullanımda saatlerce bir sorun olmuyor.

Ne yapmamı önerirsiniz? @Recep Baltaş ve değerli Techolay Forum üyeleri.

Son düzenleyen: Moderatör:
Açıkçası mavi ekran hataları hakkında pek bir tecrübem yok, bu kadar teste rağmen sonuç alamamanız beni üzdü. HDS sonuçlarında sağlık olarak %55 bildiğim kadarıyla kötü önerim mümkünse farklı bir SSD ile sistemi bahsettiğiniz CS2 ETS gibi oyunlarda tekrar test etmeniz birde PSU belki bu durumlarda kontrol edilmesi gerekilebilir. PSU'nun yetersiz veya kararsız güç sağlaması, özellikle yüksek yük altındaki oyunlarda sistemde kritik süreç hatalarına yol açabilir.

Konuyu incelediğimde bu kadar akıl yürütebildim umarım en kısa süre içinde bir çözüme kavuşur konuyu takipteyim ilgimi çekti.

Başka bir ekran kartı ile dener misiniz? Ban ekran kartı sorunu gibi geldi.

Yedek ekran kartım olmadığı için bunu deneyemedim.
Sistemi komple söküp parçaları temizleyip toz/macun bakımı tekrardan taktım.
BIOS ayarlarım sıfırlandı haliyle.
40 dakika kadar deneyimledim bir sorun olmadan oynayabiliyorum.
Şu an, RAM bellek ayarlarını 3600 frekansına alıp deneyeceğim.
Ayrıca AMD SAM'ı aktif edeceğim umarım bir sorun olmaz güncellerim burayı olumlu veya olumsuz olarak.

Minidump bulunmuyorsa Özel görünümler > Yönetim olayları raporunu paylaş.

Nasıl yapabilirim? diyorsan.

Hocam üst mesajımda yazdığım işlemleri test ettikten sonra devam ederse paylaşacağım, teşekkür ederim konuya ilginiz için.

Son düzenleyen: Moderatör: