S C O

Uzman
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar,

CrossFire adında bir oyun var, belki duyanlarınız ya da oynayanlarınız olmuştur. Ama bilmeyenler için kısaca özet geçmek istiyorum.

CrossFire, Güney Kore menşeli bir FPS oyunudur. İlk olarak 2007 yılında ortaya çıktı ve SmileGate tarafından geliştirildi.

Ben bu oyuna 2008 yılında başladım ve abartısız söyleyebilirim ki hayatımda oynadığım ilk online oyun oldu. Yaklaşık 12 yıl boyunca 2020 yılına kadar hiç ara vermeden oynadım. Grafikleri, oynanış tarzı ve sunduğu atmosfer benim için gerçekten çok iyiydi. Belki şu anki modern FPS'lerle karşılaştırıldığında eski kalabilir ama o dönemde verdiği keyif bambaşkaydı.

Hâlâ da hesabım duruyor. Çoğu TeamSpeak'te konuştuğumuz eski arkadaşlar hesaplarını satmıştı, bir tek ben satmadım. 😄

Resim eklemeyi unutmuşum, bilmeyenler için görseli bırakıyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_1559.webp
    IMG_1559.webp
    312,8 KB · Görüntüleme: 134
  • IMG_1562.webp
    IMG_1562.webp
    50,1 KB · Görüntüleme: 101
  • IMG_1561.webp
    IMG_1561.webp
    138,7 KB · Görüntüleme: 88
  • IMG_1560.webp
    IMG_1560.webp
    207,6 KB · Görüntüleme: 108
Hiç oynamadım ama P2W olduğuna eminim.
Evet, benim oynadığım zamanlarda anlattıklarının bir kısmı doğru, bir kısmı yanlış. Mesela bazı görevler vardı, onları yapınca 20-25 kutu veriyordu. VP silahlar vardı, hâlâ var ama o zamanlar paralıydı. Şimdi ise bazı VP silahlarını ücretsiz veriyorlar. Kısacası, parayı veren düdüğü çalardı işte. 😄

Yaş 30 herkes bilmez bu oyunu. 2010-2012 arası çok oynardık arkadaşlarla net cafelerde. O zamanlar efsaneydi. Özellikle zombi modunda saatlerce takılırdık.

@Peak2Core
Bir an kimse bilmeyecek zannettim. 😄 Tabii ki bilmeyen olabilir, bunda bir sorun yok ama “bilmiyorum” diyenleri duyunca bir an kendimi yaşlanmış gibi hissettim. Yaş 29’a dayandı sonuçta.

Free For All ve Ghost Mode oynardım.

Bizde lisedeyken bazen internet kafeye kaçardık dersi kaytarıp. CS atardık ama bu oyunu görmedim.