Leviodas

Yetkin
Ryzen 5 7600 (kule tipi fanım çok dandik o yüzden ısınıyor) RX 7700 XT'li sistemde CS2 de oyununun yarısına gelince donuyor ardından kapanıyor. Windows 11 SSD bozan güncellemeyi sildikten sonra oldu zannetmiştim fakat güncellemeyi geri yükledikten sonra da oldu. Dosyaları 3-4 kez doğruladım sorun yok bunu neden yaşıyorum.

Ryzen 5 7600 (kule tipi fanım çok dandik o yüzden ısınıyor) RX 7700 XT'li sistemde CS2 de oyununun yarısına gelince donuyor ardından kapanıyor. Windows 11 SSD bozan güncellemeyi sildikten sonra oldu zannetmiştim fakat güncellemeyi geri yükledikten sonra da oldu. Dosyaları 3-4 kez doğruladım sorun yok bunu neden yaşıyorum.
1. Sıcaklık Kontrolü:
- CPU ve GPU sıcaklıklarını izlemek için bir yazılım (örneğin, HWMonitor veya MSI Afterburner) kullanın.
- Oyun sırasında sıcaklıklar çok yükseliyorsa, soğutma sisteminizi iyileştirmeniz gerekebilir.

2. Kule Tipi Fan Değişimi:
- Mümkünse daha iyi bir soğutucu takmayı düşünün. Yüksek performanslı CPU soğutucuları, sıcaklık sorunlarını çözebilir.

3. Güç Kaynağı Kontrolü:
- Güç kaynağınızın (PSU) yeterli güç sağladığından emin olun. RTX 7700 XT için, yeterli watt'a sahip olduğundan emin olun (en az 650W önerilir).

4. Ekran Kartı Sürücüsü:
- Ekran kartı sürücülerini güncelleyip güncelleyemeyeceğinizi kontrol edin. En son sürücüyü AMD’nin web sitesinden indirin.

5. Oyun Ayarları:
- Oyun içindeki grafik ayarlarını düşürmeyi deneyin. Yüksek grafik ayarlarında sistemin aşırı ısınmasına yol açabilir.

6. Windows ve Oyun Güncellemeleri:
- Windows 11 ve CS2'nin tüm güncellemelerinin yüklü olduğundan emin olun. Bazı hatalar güncellemelerle giderilmiş olabilir.

7. Anti-virus Kontrolü:
- Eğer bir anti-virus yazılımı kullanıyorsanız, bu yazılımın oyun sırasında kaynakları tüketip tüketmediğini kontrol edin. Gerekirse, oyunun çalıştığı süre boyunca geçici olarak devre dışı bırakabilirsiniz.

8. Arka Plan Uygulamaları:
- Oyun oynarken gereksiz arka plan uygulamalarını kapatın. Bu, işlemci ve bellek kullanımını azaltır.

9. Event Viewer Kontrolü:
- Windows "Event Viewer" üzerinden hata loglarını kontrol edin. Sistem çökmesine neden olan hatalar buradan görülebilir.

10. Donanım Testi:
- Bellek (RAM) ve SSD'yi test edin. Belirli bir hata varsa, bileşen değişimi gerekebilir.

Sorunun devam etmesi durumunda detaylı bilgi ve ek testler için ileriye dönük bir teknik destek almanızı öneririm.