Detaylar
Kim cevapladı?or3m.d
Yetkin
Sanmıyorum, ben RX 5500 XT ekran kartıyla dropsuz oynuyorum. Ekran kartı sürücü sürümünü değiştirmeyi deneyebilirsin. Mesela 23.12.1 olabilir.GPU 60-65
CPU 60-70 arası.
Peki oyunla alakalı olabilir mi? Optimizasyon o kadar da iyi değil şu an da.
Roawen
Başarılı
Sanmıyorum, ben RX 5500 XT ekran kartıyla dropsuz oynuyorum. Ekran kartı sürücü sürümünü değiştirmeyi deneyebilirsin. Mesela 23.12.1 olabilir.
Darboğaz olabilir mi hocam bende?
EcoBaskn
Uzman
Merhaba konuyu hortlatıyorum, aynı sorun bende de var. Bahsettiğiniz sürüm nasıl acaba neden öneriyorsunuzSanmıyorum, ben RX 5500 XT ekran kartıyla dropsuz oynuyorum. Ekran kartı sürücü sürümünü değiştirmeyi deneyebilirsin. Mesela 23.12.1 olabilir.
Ayrıca konu sahibi arkadaş çözdü mü? çözdüyse nasıl?Merhaba konuyu hortlatıyorum, aynı sorun bende de var. Bahsettiğiniz sürüm nasıl acaba neden öneriyorsunuz
Hybrid Theory 63
Üstün
Kendi kendine düzeldiyse, daha doğrusu dediğin üzere azaldıysa muhtemelen arkada gölgelendirme paketlerini açıyordu. Bitince de oyunun daha akıcı hale gelmesi normal.Çözemedim hocam. Ama eskisine göre azaldı kendi kendine anlamadım ben de.
Hybrid Theory 63
Üstün
Madem konu bildirimi düştü, öyleyse birkaç şey deneyelim.Hocam azaldı ama yine de rahatsız ediyor çünkü aim fight da bir anda girebiliyor drop azalsa da o anlara denk gelebiliyor yani.
Hocam konu günceldir, bilgisi olan yok mudur?
AMD'nin kontrol panelindeki ekran kartı ayarlarını ellediniz mi? Mesela ben zamanında AMD ekran kartı kullanırken özellikle değiştirdiğim birkaç ayar vardı. Bunlardan birisi Ekran Kartları sekmesindeki Tessellation veya Mozik Döşeme Modu ayarıydı. Bu ayar varsayılan olarak "AMD için en iyileştirilmiş" seçili olur. Birkaç yerde okuduğuma göre bu ayarın en fazla X16'da kullanılması tavsiye ediliyormuş. Ben de bu ayarı kapalı ya da X4 olarak seçiyordum. Yararı olur mu, bilmiyorum ama denemekten zarar gelmez. Bu ayarı "Uygulama ayarlarını geçersiz kıl" olarak seçtiğinizde "Maksimum Mozaik Döşeme Seviyesi" adında yeni bir ayar açılıyor. Açılan bu yeni ayar üzerinden en az kapalı, en fazla X16 olacak şekilde deneyebilirsiniz.
AMD Radeon Software üzerinde Ekran Kartı sekmesindeki ayarları değiştirirken oyuna uygulanmadığını görürseniz oyunu kapatıp açmanızda yarar var bu arada.
AMD adrenalin uygulamasından virtual süper resolution (vsr) ayarını açın, sonra oyuna girin 2550x1440 çözünürlük ve en yüksek ayarlara alıp yükü ekran kartına bindirin. Eğer hala devam ediyorsa sorun ekran kartındadır.
Roawen
Başarılı
AMD Adrenalin uygulamasından Virtual Super Resolution (VSR) ayarını açın, sonra oyuna girin 2550x1440 çözünürlük ve en yüksek ayarlara alıp yükü ekran kartına bindirin. Eğer hala devam ediyorsa sorun ekran kartındadır.
Hocam bunu deneyeceğim fakat bir sorum olacak. Ekran kartı ile işlemci darboğaz yapıyor mudur?
Madem konu bildirimi düştü, öyleyse birkaç şey deneyelim.
AMD'nin kontrol panelindeki ekran kartı ayarlarını ellediniz mi? Mesela ben zamanında AMD ekran kartı kullanırken özellikle değiştirdiğim birkaç ayar vardı. Bunlardan birisi ekran kartları sekmesindeki tessellation veya mozik döşeme modu ayarıydı. Bu ayar varsayılan olarak "AMD için en iyileştirilmiş" seçili olur. Birkaç yerde okuduğuma göre bu ayarın en fazla X16'da kullanılması tavsiye ediliyormuş. Ben de bu ayarı kapalı ya da X4 olarak seçiyordum. Yararı olur mu, bilmiyorum ama denemekten zarar gelmez. Bu ayarı "uygulama ayarlarını geçersiz kıl" olarak seçtiğinizde "maksimum mozaik döşeme seviyesi" adında yeni bir ayar açılıyor. Açılan bu yeni ayar üzerinden en az kapalı, en fazla X16 olacak şekilde deneyebilirsiniz.
AMD Radeon Software üzerinde ekran kartı sekmesindeki ayarları değiştirirken oyuna uygulanmadığını görürseniz oyunu kapatıp açmanızda yarar var bu arada.
Hiçbir ayarı ellemedim hocam. Deneyelim yine de.
Yeni konular
-
Ev ve Yaşam Market ürünlerinde 400 TL'ye 100 TL indirim
- Fırsat Ekibi
-
-
-
-
-
İddia Yarın geceden itibaren motorine 3,55 TL zam bekleniyor
- Caner Uncu
-