cleanris

Uzman
CS2 için başlangıç seçenekleri ayarları yapmak istiyorum. Zamanla edindiğim bilgilerle yazdığım ayarlar vardı, ancak format attıktan sonra silindiler. Aklımda kalan 3-5 ayar dışında bir şey yok. Profesyonel oyuncuların ve genel olarak bilinen ayarlar neler? CS2 konsol ayarları değil, Steam üzerinden "BAŞLATMA SEÇENEKLERİ" ayarlarını arıyorum.

1753972717634.webp

CS2 için başlangıç seçenekleri ayarları yapmak istiyorum. Zamanla edindiğim bilgilerle yazdığım ayarlar vardı, ancak format attıktan sonra silindiler. Aklımda kalan 3-5 ayar dışında bir şey yok. Profesyonel oyuncuların ve genel olarak bilinen ayarlar neler? CS2 konsol ayarları değil, Steam üzerinden "BAŞLATMA SEÇENEKLERİ" ayarlarını arıyorum.

Eki Görüntüle 168919
Csgo da işe yarıyordu bu kodlar ama cs2 de işe yaramıyor diye biliyordum.Bilgili birisi yazarsa bende faydalanırım.

CS2 için başlangıç seçenekleri ayarları yapmak istiyorum. Zamanla edindiğim bilgilerle yazdığım ayarlar vardı, ancak format attıktan sonra silindiler. Aklımda kalan 3-5 ayar dışında bir şey yok. Profesyonel oyuncuların ve genel olarak bilinen ayarlar neler? CS2 konsol ayarları değil, Steam üzerinden "başlatma seçenekleri" ayarlarını arıyorum.

Eki Görüntüle 168919

Yani ben en son youtubdan ayar yapmıştım ChatGPT'ye sorduğum zaman benim sisteminde şu ayarları önerdi ancak bu ayalar genel de herkes kullanabilir CS2 (Counter-Strike 2) için Steam başlatma seçenekleri (launch options), oyunu başlatırken belirli komutların çalışmasını sağlar. Bu komutlar, FPS iyileştirmesi, gecikme azaltımı, çözünürlük ayarları, monitör seçimi ve hata ayıklama gibi konularda kullanılır.

✅ en çok kullanılan CS2 başlatma seçenekleri (profesyonel & yaygın)

Aşağıda profesyonel oyuncular ve topluluk tarafından en sık kullanılan başlatma seçeneklerini bulabilirsin:

Kod:
-high -threads 6 -novid -tickrate 128 -freq 240 +fps_max 0 +cl_interp_ratio 1 +cl_interp 0 +cl_cmdrate 128 +cl_updaterate 128.

🔍 açıklamalı versiyon

KomutAçıklama
-highOyunu yüksek CPU önceliği ile başlatır. (FPS artışı sağlayabilir)
-threads 6İşlemcinin çekirdek sayısını belirtir (senin işlemcin 6 çekirdekli = 5600G).
-novidOyunun başlangıcındaki Valve/CS intro videosunu atlar.
-tickrate 128Lokal sunucuların (botlarla oyun veya pratik modlar) 128 tickrate ile çalışmasını sağlar. (resmi sunucular 64 ticktir)
-freq 240Monitör yenileme hızını 240Hz olarak ayarlar. Kendi monitörüne göre değiştir (örn: 144 için -freq 144).
+fps_max 0FPS sınırını kaldırır. (0 = sınırsız)
+cl_interp_ratio 1Hit registration için daha düşük input lag ayarı
+cl_interp 0Network interpolation’u en düşük seviyeye çeker
+cl_cmdrate 128Sunucuya gönderilen veri sıklığı (en iyi deneyim için 128)
+cl_updaterate 128Sunucudan alınan veri sıklığı

⚠️ gereksiz veya artık tavsiye edilmeyen komutlar

Bazı CS:GO başlatma seçenekleri CS2'de ya etkisizdir ya da artık önerilmez:
KomutNeden Önerilmez
-tickrate 128Sadece yerel sunucular için geçerlidir. Matchmaking'de 64 tick geçerlidir.
-nod3d9exArtık CS2'de geçerli değildir.
-nojoyEskiden input optimizasyonu için kullanılırdı, artık gereksiz.
-lv(Low violence) CS2'de desteklenmiyor.
-refresh-freq ile aynı işlevdedir, ama -freq tercih edilir.

🛠️ ihtiyaca göre ek opsiyonlar

KomutAçıklama
-allow_third_party_softwareNvidia Reflex gibi 3. parti yazılımları engellememek için gerekli olabilir.
-fullscreenOyunu tam ekran başlatır (varsayılan zaten tam ekran).
-windowed -noborderKenarsız pencere modunda başlatır. Streamer'lar veya çoklu monitör kullanıcıları için.
-language englishOyunu belirli bir dilde başlatır (örn. Türkçeyi sevmediğin durumlarda).

🧠 senin için önerilen ayar (5600G + 16 GB RAM için)

Kod:
-high -threads 6 -novid -tickrate 128 -freq 144 +fps_max 0 +cl_interp_ratio 1 +cl_interp 0 +cl_cmdrate 128 +cl_updaterate 128.

💡 Eğer monitörün 60Hz ise -freq 60 yazmalısın. 144Hz veya 240Hz ise ona göre güncelle.

İstersen tüm bu komutları senin sistemine özel ve optimize şekilde tekrar düzenleyebilirim. Monitörünün yenileme hızı, ekran kartın ve oyun tarzına göre ince ayar da yapılabilir.

Gerek yok. Çoğu CS:GO komutu yeni motorda çalışmıyor. FPS sorunu falan çözer diye düşünüyorsanız oyunun çözmesi gereken sorunlar var. Yukarıdaki komutlar ne FPS'i ne de diğer sorunları çözmüyor. Kendinizi iyi hissetmek dışında bir işe yaramıyorlar.

Gerek yok. Çoğu CS:GO komutu yeni motorda çalışmıyor. FPS sorunu falan çözer diye düşünüyorsanız oyunun çözmesi gereken sorunlar var. Yukarıdaki komutlar ne FPS'i ne de diğer sorunları çözmüyor. Kendinizi iyi hissetmek dışında bir işe yaramıyorlar.

Psikolojik olarak iyi hissettireceği için komutları yazacağım. Oradaki satır boşken bir şeyler eksik gibi geliyor.

Yani ben en son youtubdan ayar yapmıştım ChatGPT'ye sorduğum zaman benim sisteminde şu ayarları önerdi ancak bu ayalar genel de herkes kullanabilir CS2 (Counter-Strike 2) için Steam başlatma seçenekleri (launch options), oyunu başlatırken belirli komutların çalışmasını sağlar. Bu komutlar, FPS iyileştirmesi, gecikme azaltımı, çözünürlük ayarları, monitör seçimi ve hata ayıklama gibi konularda kullanılır.

Aşağıda profesyonel oyuncular ve topluluk tarafından en sık kullanılan başlatma seçeneklerini bulabilirsin:

Kod:
-high -threads 6 -novid -tickrate 128 -freq 240 +fps_max 0 +cl_interp_ratio 1 +cl_interp 0 +cl_cmdrate 128 +cl_updaterate 128.

🔍 açıklamalı versiyon

KomutAçıklama
-threads 6İşlemcinin çekirdek sayısını belirtir (senin işlemcin 6 çekirdekli = 5600G).
-tickrate 128Lokal sunucuların (botlarla oyun veya pratik modlar) 128 tickrate ile çalışmasını sağlar. (resmi sunucular 64 ticktir)
-freq 240Monitör yenileme hızını 240Hz olarak ayarlar. Kendi monitörüne göre değiştir (örn: 144 için -freq 144).

KomutNeden Önerilmez
-tickrate 128Sadece yerel sunucular için geçerlidir. Matchmaking'de 64 tick geçerlidir.

KomutAçıklama
-allow_third_party_softwareNvidia Reflex gibi 3. parti yazılımları engellememek için gerekli olabilir.
-windowed -noborderKenarsız pencere modunda başlatır. Streamer'lar veya çoklu monitör kullanıcıları için.
-language englishOyunu belirli bir dilde başlatır (örn. Türkçeyi sevmediğin durumlarda).

Kod:
-high -threads 6 -novid -tickrate 128 -freq 144 +fps_max 0 +cl_interp_ratio 1 +cl_interp 0 +cl_cmdrate 128 +cl_updaterate 128.

💡 Eğer monitörün 60Hz ise -freq 60 yazmalısın. 144Hz veya 240Hz ise ona göre güncelle.

İstersen tüm bu komutları senin sistemine özel ve optimize şekilde tekrar düzenleyebilirim. Monitörünün yenileme hızı, ekran kartın ve oyun tarzına göre ince ayar da yapılabilir.
Teşekkür ederim.

Kod:

🔍 açıklamalı versiyon

KomutAçıklama

KomutNeden Önerilmez

KomutAçıklama

Kod:

Tickrate komutları işe yaramıyor çünkü oyunda tickrate yok. cl_interp komutları işe yaramıyor, kalktı. Nojoy komutu joyistiği devre dışı bırakmak için CS 1.6'dan gelen bir şey. Öyle bir şey yok artık oyun zaten kol takılı olmadığını algılıyor. Language English yok artık çünkü o komutları yazdığın yerin hemen sağ üstünde oyun dilini kendin ayarlıyorsun zaten. Freq koduna gerek yok zaten video ayarlarından hz'ni sen seçiyorsun. Burada kullanılabilecek tek komut -ki çoğu oyuncunun da kullandığı komut- allow_third_party_software (MSI Afterburner ya da OBS gibi oyunu kayıt etme programı kullanıyorsan mecbur, yoksa önemi yok) ve işlemcin kaç çekirdekse onun üzerine +1 ekleyip -threads komutu. Örnek 7500F varsa -threads 7 yazacaksın. Ek olarak 1280x960 ve altında bir çözünürlükte oynuyorsan da -noreflex yaz ve reflex ayarını oyun içinden de kapat.

Tickrate komutları işe yaramıyor çünkü oyunda tickrate yok. Cl_interp komutları işe yaramıyor, kalktı. Nojoy komutu joyistiği devre dışı bırakmak için CS 1.6'dan gelen bir şey. Öyle bir şey yok artık oyun zaten kol takılı olmadığını algılıyor. Language English yok artık çünkü o komutları yazdığın yerin hemen sağ üstünde oyun dilini kendin ayarlıyorsun zaten. Freq koduna gerek yok zaten video ayarlarından Hz'ni sen seçiyorsun. Burada kullanılabilecek tek komut -ki çoğu oyuncunun da kullandığı komut- allow_third_party_software (MSI Afterburner ya da OBS gibi oyunu kayıt etme programı kullanıyorsan mecbur, yoksa önemi yok) ve işlemcin kaç çekirdekse onun üzerine +1 ekleyip -Threads komutu. Örnek 7500F varsa -Threads 7 yazacaksın. Ek olarak 1280x960 ve altında bir çözünürlükte oynuyorsan da -noreflex yaz ve reflex ayarını oyun içinden de kapat.

Bilmiyordum teşekkür ederim deneyeceğim.