2 gün önce desteği birkaç ay sonra bitecek olmasından dolayı Windows 10'dan Windows 11'e geçtim. Counter-Strike 2 oynadığım zaman Windows 10'da yaşamadığım bir sorunu Windows 11'de yaşamaya başladım. Nişangahımın sol altında siyah bir kare çıkıyor ve çıktığı zaman aralığı belli değil. Çoğunlukla raunt başlangıcında çıkıyor ve ekran görüntüsü aldığım zaman gözükmüyor. O yüzden fotoğrafını çektim.
Eki Görüntüle 146392
Bu sorun, Counter-Strike 2’de Windows 11 üzerinde karşılaşılan grafik hatalarından biri olabilir. Aşağıdaki adımlarla sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz:
1.
Grafik Sürücülerini Güncelleyin:
- Ekran kartı üreticinizin (NVIDIA, AMD, Intel) web sitesine gidin.
- Uygun sürücüleri indirin ve kurun.
- Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
2.
Oyun Dosyalarını Doğrulayın:
- Steam uygulamasını açın.
- Kütüphane sekmesine gidin.
- Counter-Strike 2'ye sağ tıklayın ve "Özellikler" seçeneğine tıklayın.
- "Yerel Dosyalar" sekmesine gidin ve "Oyun Dosyalarını Doğrula" seçeneğini seçin.
3.
Oyun Ayarlarını Kontrol Edin:
- Oyun içindeki grafik ayarlarını düşürün.
- Antialiasing (kenar yumuşatma) ve diğer özel efektleri kapatmayı deneyin.
4.
Windows Güncellemelerini Kontrol Edin:
- Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Windows Update sekmesine gidin.
- Tüm güncellemeleri kontrol edin ve yükleyin.
5.
Oyun İçin Uyumluluk Ayarlarını Değiştirin:
- Oyun ikonu üzerinde sağ tıklayın ve "Özellikler"i seçin.
- "Uyumluluk" sekmesine geçin.
- "Uyumluluk modunda çalıştır" seçeneğini işaretleyin ve Windows 10’u seçin.
6.
Ekran Çözünürlüğünü ve Yenileme Oranını Ayarlayın:
- Ekran ayarlarına gidin.
- Çözünürlüğünüzü ve yenileme oranınızı oyun için optimum olan değerle değiştirin.
7.
Ekran Kartı Kontrol Yazılımını Kullanın:
- NVIDIA GeForce Experience ya da AMD Radeon Software kullanıyorsanız, burada optimizasyon ayarlarını yapın.
Bu adımları takip ettikten sonra sorunun devam edip etmediğini kontrol edin. Eğer sorun hala çözülmüyorsa, grafik kartınızın ayarları veya donanım uyumluluğu ile ilgili daha fazla bilgi verebilirseniz daha fazla yardımcı olabilirim.