shruux

Becerikli
Bildiğiniz üzere bıçak fiyatları bayağı düştü geçen hafta, şu an biraz toparlandılar. Kırmızı itemlar hâlâ yükseliyor. Sizce takastan elde edilen bıçakların pazar banının kalmasıyla bıçak fiyatları tekrardan düşer mi? Öncekinden daha fazla mı düşer? Almayı düşündüğüm bıçak Kukri, Katliam. Az aşınmış. 130 dolar bandına düşmüştü, şu an 230 civarı. Sizce daha da düşer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğiniz üzere bıçak fiyatları bayağı düştü geçen hafta, şu an biraz toparlandılar. Kırmızı itemlar hâlâ yükseliyor. Sizce takastan elde edilen bıçakların pazar banının kalmasıyla bıçak fiyatları tekrardan düşer mi? Öncekinden daha fazla mı düşer? Almayı düşündüğüm bıçak Kukri, Katliam. Az aşınmış. 130 dolar bandına düşmüştü, şu an 230 civarı. Sizce daha da düşer mi?

Talep-arz dengesi tepetaklak olmuş durumda. Daha da düşer bence. Pazar banları bitsin yeni bıçaklar piyasaya çıksın herkes trade upların maliyetini kurtarmak için elden çıkarmaya çalışacak.

Talep-arz dengesi tepetaklak olmuş durumda. Daha da düşer bence. Pazar banları bitsin yeni bıçaklar piyasaya çıksın herkes trade upların maliyetini kurtarmak için elden çıkarmaya çalışacak.
Bana da düşer gibi geliyor ama önceki düşüşten fazla mı düşer, ne kadar düşer onu kestiremiyorum. Mantıken baktığımızda bıçakların pahalı olma sebebi nadir olmalarıydı, fakat takas güncellemesinden sonra bıçakların sayısı neredeyse ikiye katlanmış durumda. Fiyatlar ne kadar toparlanmış olsa da eskiye kıyasla hala düşük bu da insanların bıçak talep etmesine yol açıyor. İleriki süreç ise büyük bir soru işareti bana kırmızı itemlerın fiyatları ya böyle kalacak veya biraz gerileyecek gibi geliyor. Bıçakların kötü olanları ise düşecek orta seviye olanlar toplam trade up değerleri ile neredeyse aynı olacak ve küçük bir kısmı trade up'dan pahalı olacak gibi. Bu da trade uplarda bir risk potansiyeli oluşturacak. Bu durumda şu anda olanın aksine herkesin trade up yapmasını engelleyecek. Sonuçta yaklaşık 200-250 dolar verip 50 dolara safari mesh tırnak bıçağı çıkarmak mantıklı değil :D. Bir kesim banlar kalkınca panik satışlar nedeniyle tekrardan bıçaklar dibe vurucak diyor bir kesim ise değişim olmayacak diyor.

Daha trade banlı birçok hesap pusuda yatmış bekliyor ve kısa zamanda ban açılacak milyonluk hesaplar mevcut daha da dibe çakılmaya devam edecek bence.

Daha trade banlı birçok hesap pusuda yatmış bekliyor ve kısa zamanda ban açılacak milyonluk hesaplar mevcut daha da dibe çakılmaya devam edecek bence.
geçen ki düşüşten daha fazla mı düşer sence. Fırsat bu fırsat deyip bir iki bıçak almalı mıyım ? Aslında aklımda 1 bıçak almak vardı hep istediğim için. Ama fiyatlar çok düşerse ikinci bir tane alıp fiyatlar yükselene kadar tutabilirim.

Muhtemelen trade banlar bittikten sonra ilk günlerde panik satış vs. yüzünden fiyatlar ilk etapta dengesiz olur. Ucuza bulsan bile en ucuzu veya denk gelmek zor olur.
Şahsen 110$ civarına sağlam bicak veya bıçak+eldiven çekmek için trade banlardan sonraki 2. günü bekleyeceğim. Hem piyasa dengelenir, hemde en dip fiyatları analiz edip uygun skini bulabilirim.
Yatırım tavsiyesi değildir.

Bu arada trade banları tam olarak ne zaman bitiyor biri aydınlatabilir mi? Cuma günü tradeup akını başladı diye biliyorum. Eger öyleyse cumartesi veya pazar alacağım.

Muhtemelen trade banlar bittikten sonra ilk günlerde panik satış vs. yüzünden fiyatlar ilk etapta dengesiz olur. Ucuza bulsan bile en ucuzu veya denk gelmek zor olur.
Şahsen 110$ civarına sağlam bicak veya bıçak+eldiven çekmek için trade banlardan sonraki 2. günü bekleyeceğim. Hem piyasa dengelenir, hemde en dip fiyatları analiz edip uygun skini bulabilirim.
Yatırım tavsiyesi değildir.

Bu arada trade banları tam olarak ne zaman bitiyor biri aydınlatabilir mi? Cuma günü tradeup akını başladı diye biliyorum. Eger öyleyse cumartesi veya pazar alacağım.
Yanlış hatırlamıyorsam çarşambayı perşembeye bağlayan gece 3 gibi geldi update. İnsanlar perşembe günü başlamış olmalı trade yapmaya, asıl patlama cuma günü olmuştur. Perşembe günü düşüş başlar, cuma günü ise bir tık daha düşer. Çünkü cuma ve cumartesi vesaire de pazara girecek bıçaklar olucak. Yanlış bilmiyorsam satış banı saat 10.00 itibariyle kalkıyor diye biliyorum. Bende perşembe 10.00 da hazırda bekliyor olacam duruma göre bir ya da iki bıçak almaya çalışıcam. Cuma gününü de bekleyebilirim.