Swirls

Uzman
Uzun süredir CS2 oynamıyordum. Bugün oynayayım dedim ve 2 el oynadım, ikisinde de hile geldi. Sonra FACEIT oynayayım dedim ve...

1765639224044.webp

Bu hatayı aldım.
ChatGPT'ye yazdım, BIOS'un güncel değil dedi. Güncellettirdim sonra tekrar açtım ama hâlâ aynı hatayı alıyorum. Tekrar sordum CMD'ye bu kodu.

1765639345616.webp

Yazdırdı sonra da hatayı buldum dedi ve bu öneriyi sundu:

Neden MBR2GPT başarısız?

MBR2GPT, diski otomatik ve risksiz şekilde GPT'ye çevirebilmek için bazı katı şartlar ister.
Sende bu şartlardan en az biri sağlanmıyor.

En yaygın nedenler (senin sisteminde büyük ihtimalle 1 veya 2 tanesi var):

Diskte

MBR disklerde:
  • Maksimum 4 ana bölüm olur.
  • OEM / recovery / eski kurulum kalıntıları varsa.
    → MBR2GPT reddeder

Diskte

Örnekler:
  • Eski Windows kurulumundan kalma “system reserved”
  • OEM üretici bölümü.
  • Elle oluşturulmuş özel bölüm.

Windows

Çıktıda dikkat et:

Yani Windows, disk 0 değil, disk 1 üzerinde.
Bu da MBR2GPT'nin hata verme ihtimalini artırır.

Sonra da Windows'u tekrar kurmam gerektiğini söyledi:

Tek kesin ve garanti çözüm

FACEIT'in TPM attestation kontrolünü %100 geçen tek yol bu.

Neden?

Çünkü:
  • PCR7 zinciri kurulum anında oluşturulur.
  • Sonradan yamalamaya FACEIT izin vermez.
  • Windows'u MBR → GPT dönüştürmek her sistemde mümkün değildir (seninki gibi)

Ne yapacağımı bilemedim TPM 2.0 var güvenli önyükleme var CSM kapalı BIOS en son sürüm daha ne istiyor anlamadım bu işlerden anlayan varsa tek çözüm GPT'nin dediği gibi mi yoksa başka bir çözümü var mı bir FACEIT oynayayım dedim başıma gelenlere bak.

Dosya Ekleri

• 1765639311837.webp
    1765639311837.webp
    3,9 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows'ta Disk Yönetimini aç, aşağı kısımdan Diskini en sol taraftan seç ve sağ tıklayıp özellikler de. Birimler sekmesine gel ve oradan ss at. Bölümleme stili yazan kısımda GPT mi MBR mi yazıyor? MBR yazıyorsa sorunun sisteminin UEFI olmaması.

Windows'ta Disk Yönetimini aç, aşağı kısımdan Diskini en sol taraftan seç ve sağ tıklayıp özellikler de. Birimler sekmesine gel ve oradan ss at. Bölümleme stili yazan kısımda GPT mi MBR mi yazıyor? MBR yazıyorsa sorunun sisteminin UEFI olmaması.
tam bulamadım
1765641631467.webp

Bir de bir şey diyeceğim.

1765641645713.webp

Normalde en son sürüm beta sürümü ama ben 4631 olanı kurdum beta olmadığı için beta sürümünün altında TPM ayaları ile ilgili bir şey diyor onu yüklesem olur mu?

Windows'ta disk yönetimini aç, aşağı kısımdan diskini en sol taraftan seç ve sağ tıklayıp özellikler de. Birimler sekmesine gel ve oradan SS at. Bölümleme stili yazan kısımda GPT mi MBR mi yazıyor? MBR yazıyorsa sorunun sisteminin UEFI olmaması.

Senin sistem:

• Windows MBR/legacy dönemde kurulmuş
  • Sonradan UEFI + Secure Boot + TPM açılmış.
  • MBR2GPT bunu düzeltmeyi reddetti

👉 Bu zinciri BIOS güncellemesiyle geri oluşturamazsın.

Yanlış yerin görselini atmışsın. Bu kısmı görmek istiyorum. Sorunun BIOS değil, diski oluşturma biçimi.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-12-13 190934.webp
    Ekran görüntüsü 2025-12-13 190934.webp
    11,3 KB · Görüntüleme: 70
  • Ekran görüntüsü 2025-12-13 191003.webp
    Ekran görüntüsü 2025-12-13 191003.webp
    15 KB · Görüntüleme: 78
Bölümde sorun yok ki MBR değil GPT var yazıyor. Yani Windows'un kurulu olduğu disk oysa sorun yok. BIOS'tan Secure Boot Açık, Boot seçeneği Windows UEFI modda ise bır sıkıntı olmaması gerek. Ek olarak senin diskler BitLocker ile şifrelenmiş. BitLocker açıp şifrelemeyi devre dışı bırakman gerek o CMD komutunun çalışması için.

Bölümde sorun yok ki MBR değil GPT var yazıyor. Yani Windows'un kurulu olduğu disk oysa sorun yok. BIOS'tan Secure Boot açık, Windows uedfı mod açık ise bır sıkıntı olmaması gerek. Ek olarak senin diskler BitLocker ile şifrelenmiş. BitLocker açıp şifrelemeyi devre dışı bırakman gerek o CMD komutunun çalışması için.

Sonuç olarak nasıl yapabilirim verdiği hataya göre. dsadece biosu güncelle diyordu onu yaptım