byderdo

Yetkin
Merhaba,

CS2 oynuyorum.

Relaxed claw grip tutuş şeklim fakat parmaklarım mouse pade değdiği için tutuş değiştirmek istedim 2 haftadır parmaklarım genelde serçe parmak yüzük parmağım ve başparmağım değiyordu onları fareye yerleştirdim fakat böyle oynayınca da mikro atışlarda ve flicklerde sıkıntı yaşıyorum adamın ya biraz daha solundan ya da çok solundan gidiyor.

Bir öneriniz var mıdır? Böyle bir sorun yaşayıp çözebilen var mı?

Özet: Eski tutuşumdan dolayı parmağım mouse pade değiyordu (serçe, yüzük, başparmak). Rahatsız ediyordu, mikro atışlarda sıkıntı yaşıyordum. Tracking aynı şekilde. Sonradan bu durum beni rahatsız ettiği için parmaklarımı fareye koydum, o şekilde tutuşumu değiştireyim dedim. Bu sefer de mikro atışlarda ve flicklerde sıkıntı yaşıyordum ama tracking sorunu olmuyordu. 2 haftadır bu şekilde kullanıyorum.

Fakat sürekli mikro atışlarda ve flicklerde sorun yaşıyorum. Ne yapmalıyım, öneriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

CS2 oynuyorum.

Relaxed claw grip tutuş şeklim fakat parmaklarım mouse pade değdiği için tutuş değiştirmek istedim 2 haftadır parmaklarım genelde serçe parmak yüzük parmağım ve başparmağım değiyordu onları fareye yerleştirdim fakat böyle oynayınca da mikro atışlarda ve flicklerde sıkıntı yaşıyorum adamın ya biraz daha solundan ya da çok solundan gidiyor.

Bir öneriniz var mıdır? Böyle bir sorun yaşayıp çözebilen var mı?

Özet: Eski tutuşumdan dolayı parmağım mouse pade değiyordu (serçe, yüzük, başparmak). Rahatsız ediyordu, mikro atışlarda sıkıntı yaşıyordum. Tracking aynı şekilde. Sonradan bu durum beni rahatsız ettiği için parmaklarımı fareye koydum, o şekilde tutuşumu değiştireyim dedim. Bu sefer de mikro atışlarda ve flicklerde sıkıntı yaşıyordum ama tracking sorunu olmuyordu. 2 haftadır bu şekilde kullanıyorum.

Fakat sürekli mikro atışlarda ve flicklerde sorun yaşıyorum. Ne yapmalıyım, öneriniz var mı?
1. Tutuşu Gözden Geçir:
- Hangi grip stilini kullandığınıza dikkat edin. Relaxed claw grip yerine, daha sıkı bir claw grip veya fingertip grip deneyebilirsiniz.
- Parmaklarınızın fareye nasıl yerleştiğini gözlemleyin. Baş parmak ve işaret parmağınızın hemen mouse'un üst kısmında yer alması, daha iyi kontrol sağlayabilir.

2. Duyarlılığı Ayarlayın:
- Fare ayarlarınızda DPI (Dots Per Inch) değerini kontrol edin. Daha düşük bir DPI değeri (örneğin 400-800 DPI) mikro atışlarda daha iyi kontrol sağlayabilir.
- Oyun içi hassasiyeti de kontrol edin ve gerektiği gibi ayarlayın.

3. Mouse Pad ve Yüzey Kontrolü:
- Mouse pad'inizi temiz ve düzgün bir yüzeyde kullandığınızdan emin olun. Pürüzsüz bir mouse pad, daha iyi kayma sağlar.
- Farklı bir mouse pad denemek, kayma ve kontrol sorunlarınızı azaltabilir.

4. Antrenman ve Farkındalık:
- Mikro atış ve flick atışları için aim antrenmanı yapan yazılımlar (örneğin Aim Lab veya Kovaak's) kullanarak isabetinizi geliştirin.
- Oyun oynarken daha fazla dikkat edin. El ve parmak hareketlerinizi gözlemleyin; gerektiğinde yavaşlayarak hedef almayı deneyin.

5. Farklı Fare Modelleri:
- Kullanmakta olduğunuz fare, grip tarzınıza uygun olmayabilir. Daha ergonomik ve tutuşunuza uygun bir fare seçmek de çözüm olabilir. Oyuncular için tasarlanmış fareleri araştırabilirsiniz.

6. Düzenli Pratik:
- Düzenli olarak antrenman yapmak, hem alışkanlıklarınızı düzeltir hem de el-göz koordinasyonunuzu geliştirir.
- Farklı durumlar için farklı atış yöntemleri deneyerek hangisinin sizin için daha iyi olduğunu keşfedin.

Denemeler yaparak en uygun çözümleri bulmanızı öneririm. Başarılar!