Sherlock_tr

Uzman
Geçenlerde durduk yere jitter ve paket kaybı sorunu olmaya başladı. Ethernet ile bağlanıyorum, kablom kapı arasında ezilmişti ondan herhalde deyip kablomu yeniledim ama durum düzelmedi. İnternette çok araştırdım, çok ayar yaptım. %70'lere çıkan paket kaybı %10-20'lere düşmüş durumda ama jitter için aynısını diyemeyeceğim. Tamponlama da açık. İnternet sağlayıcısını aradığımda sorunun benden kaynaklandığını, kendilerinde bir sorun olmadığını söylediler. Birkaç çözüm yöntemi söylediler ancak onların hepsini çoktan yapmıştım bile; ona rağmen düzelmedi. Sürücüleri güncelledim, ayarları yaptım tek tek yine de işe yaramadı.

Hocam, önce Telekom'u arayıp IP sorgusu yaptırmayı düşünüyorum. Benden başka kullanan varsa statik IP alırım, yoksa statik IP almaya gerek olmayabilir. Exitlagi ilk başta bende gördüm, denemeyi düşünüyorum ama bir anda böyle bir şey olması ve sorunun bende olduğunun söylenmesi üstüne her şeyi kontrol ettim de. Yardımınız için teşekkür ederim Türk Telekom'a girememem ve modeme girememem bununla alakalı değildir umarım.

Exitlag'ı denemenizi kesinlikle öneririm hocam. Yurt dışı server'larındaki Loss'u sıfırlıyor ve Ping'i düşürüyor. Bende fiber altyapı var ama ben bile kullanmak zorunda kaldım ve gerçekten de işe yarıyor.

Exitlag'ı denemenizi kesinlikle öneririm hocam. Yurt dışı server'larındaki Loss'u sıfırlıyor ve Ping'i düşürüyor. Bende fiber altyapı var ama ben bile kullanmak zorunda kaldım ve gerçekten de işe yarıyor.

Tamamdır hocam seni de meşgul ettim teşekkür ederim yardımın için.

Pardon hocam:D

Hocam dediğiniz gibi exitlagi kurdum fakat cs2 de karşıma şöyle bi uyarı çıkıyor nasıl çözeceğim.
1789222534166.webp

Hocam Exitlag'da CS2'ye tıkla ayar sekmesinden TCP 0 UDP'yi 3, 2, 1 sırasıyla tek tek dene. Birinde çalıştıysa o ayarda bırak.

Ya ben exitlagi kullanmayı beceremedim ya da işe yaramadı hocam optimize et dedim uygula falan dedim ama olmadı hala donduran jitter paket kaybı sorunu yaşıyorum.

Exitlagin internet izleme monitöründe paket kaybını gördüm bu birden başladı neden oluyor cidden artık aklım almıyor ya güncelleme geldi bozuk geldi ondan olmaya başladı yada benle dalga geçiyorlar artık yani ne yapsam çözüm değil exit lagde de baya şey denedim az önce.

Hocam Exitlag'da CS2'ye tıkla ayar sekmesinden TCP 0 UDP'yi 3, 2, 1 sırasıyla tek tek dene. Birinde çalıştıysa o ayarda bırak.

Hocam modem değişmek işe yararmı.

Son düzenleme:
Ya ben exitlagi kullanmayı beceremedim ya da işe yaramadı hocam optimize et dedim uygula falan dedim ama olmadı hala donduran jitter paket kaybı sorunu yaşıyorum.

Exitlagin internet izleme monitöründe paket kaybını gördüm bu birden başladı neden oluyor cidden artık aklım almıyor ya güncelleme geldi bozuk geldi ondan olmaya başladı ya da benimle dalga geçiyorlar artık yani ne yapsam çözüm değil exit lagde de bayağı şey denedim az önce.

Hocam modem değişmek işe yararmı.

Sanmıyorum hocam ayrıca hiç değinmedik ama CS2 ayarlarınız ile ilgili bir problem olabilir.
Bu siteden Counter-Strike 2 ve Germany seçip sonucu gönderin eğer loss yoksa CS2'de sorun vardır.

Sanmıyorum hocam ayrıca hiç değinmedik ama CS2 ayarlarınız ile ilgili bir problem olabilir.
Bu siteden Counter-Strike 2 ve Germany seçip sonucu gönderin eğer loss yoksa CS2'de sorun vardır.

Start dedim bekliyorum ayarlardan olduğunu pek sanmıyorum çünkü grafik ayarı dışında çok araştırmadan kurcalamam.

Error veriyor "sorry, some error has stopped the test from starting. This could be my bad, or your connection could have just failed. Feel Free to try again."birkaç kez daha denedim ama olmadı.

Start dedim bekliyorum ayarlardan olduğunu pek sanmıyorum çünkü grafik ayarı dışında çok araştırmadan kurcalamam.

Error veriyor "sorry, some error has stopped the test from starting. This could be my bad, or your connection could have just failed. Feel Free to try again."birkaç kez daha denedim ama olmadı.

Hocam senin sorunun büyük ihtimalle UDP paketlerinde. CS2 ve bu site UDP paketlerini kullanır. CMD'de loss sorunu yoktu çünkü CMD ıcmp protokolünü kullanır.

Hocam senin sorunun büyük ihtimalle UDP paketlerinde. CS2 ve bu site UDP paketlerini kullanır. CMD'de loss sorunu yoktu çünkü CMD ıcmp protokolünü kullanır.

Ne yapmalıyım peki hocam.
ISS'yi aradım, 2 defa ikisinde de 2 tane güncelleme yaptılar, gene düzelmedi. Teknik ekip de "yollayamayız çünkü bir sinyal kaybı falan yok ya da modem arızası yüksek ihtimal olmadığından yollayamıyorum" dedi. Uzaktan da kabloluya müdahalem yok dedi.
O yüzden modem değişsem düzelir mi diye sordum.

Bir anda olmaya başladı ya bir de o kadar rahatsız ediyor ki CS2 de Premier açmama 2 maç kalmıştı sağ olsun bu jitter mevzusu her maç sonrası belki geçer demekten 5 lose alıp çıkmışım (20k başlarım diye düşünüyordum karşıma soloda hep 20k civarı geliyordu 5lose sonrası 10k attı):D

Son düzenleme: