gladioaze

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar, iyi günler. Azerbaycan’da yaşıyorum. Son 2–3 gündür karşılaştığım bir sorun var. Belki de bu durum uzun süredir mevcut veya son güncellemelerle ortaya çıkan bir bug ya da internetle ilgili bir sorun olabilir.

Şöyle ki, CS2’de kendi Valve sunucularında ölüm maçı açıyorum. F3 ile otomatik rastgele silah almayı kapattığım için, normalde hangi silahı alıyorsam yeniden spawn olduğumda da aynı silahın elimde olması gerekiyor. Ancak örneğin T iken AK-47 alıyorum, bazı roundlarda AK vermiyor ve sadece Glock oluyor. Ayrıca B menüsünden silah almaya da yetişemiyorum (süre doluyor). Daha önce böyle bir sorunla karşılaştığımı hatırlamıyorum.

Bugün internet sağlayıcımı ve modemimi değiştirdim (şu anda fiber optik kabloyla Huawei modem kullanıyorum). Bu nedenle bufferbloat ve speedtest değerlerimi de paylaşıyorum. Huawei modeme “telecomadmin” (yönetici modu) ile girsem de SQM veya QoS gibi bir seçenek göremedim. Apartmanın içinden evime gelen fiber kablo doğrudan Huawei modeme bağlı, oradan da LAN 1 portu üzerinden PC’ye bağlı.

Xiaomi AX3000T veya OpenWRT destekli başka bir router alıp bu Huawei modeme bağlarsam ve gerekli SQM ayarlarını oradan yaparsam, “unloaded ms” ve “download active” kısmındaki değerleri tamamen düzeltebilir miyim? Ancak şunu da belirteyim ki evde tek cihaz bu iken (yani ağa başka hiçbir cihaz bağlı değilken) bufferbloat testi aynı sonucu veriyor.

1760010218727.webp

1760010226962.webp

Dosya Ekleri

• 1760010237419.webp
    1760010237419.webp
    14,3 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleyen: Moderatör:
RAM frekansının timing değerleri de yani kısaca stabil olmayan RAMlerde bu sorunu tetikler, direkt olarak suçu internetinde olmayabilir.

RAM ile ilgili sadece Gigabyte BIOS'ta XMP açtığımı söyleyebilirim ve eğer RAM sıkıntısından dolayı olsaydı mavi ekran, sürekli uygulamaların veya Windows'un çökmesi gibi daha ciddi şeylerle karşılaşacağımı düşünüyorum. Fakat bunların hiçbiri yok sadece DM'de olan bir şey. Bunun sebebini bilmek istiyorum sadece.

Son düzenleyen: Moderatör: