Bu durumu az önce CachyOS üzerinde CS2'ye girdiğimde fark ettim. Valve maalesef 9 Temmuz'da yayınladığı büyük güncelleme ile CS2'nin Linux sürümünü bozmuş. Linux sürümünde şu anda ciddi bir bug var; ana menüde ve loadout/buy menülerinde hiçbir model yüklenmiyor.
Oyunun bozuk olan Linux sürümünde görüntü şu şekilde oluyor:
Bu da karşılaştırma için Windows sürümünden görüntü:
Gördüğünüz gibi normalde ana ekranda her zaman olması gereken CT veya T agent'ı ve ona bağlı olan profil göstergesi, Linux sürümünde doğrudan hiç gözükmüyor.
Aynı zamanda silahları inceleme gibi özellikler de Linux sürümünde şu anda bozuk. Onun dışında normal gameplay'de pek sorun yok deniliyor.
Weapons, agents and other cosmetics appear bugged after july 8 update. Seems to only happen on Linux. Happens when inspecting skins and other items, in buy menu, lobby screen, loadout and armory pr...
github.com
Ayrıca:
Umarım Valve en kısa sürede bu sorunu düzeltir. Çünkü şu günlerde gerçek anlamda Linux'u eskiye göre daha fazla kullanmaya başladım. Windows 11'in Balsamiq Sans fontunu berbat ötesi bir şekilde render'laması benim için bardağı taşıran son damlaya epey yakın olduğu için mümkün olduğunca Linux kullanmaya çalışıyorum.
Siz de eğer Linux'ta CS2 oynuyorsanız, sizde de bu sorun mevcut mu?
Ekran kartınız nedir? Ayrıca oyunun native Linux sürümünü mü oynuyorsunuz yoksa Windows sürümünü Proton ile mi denediniz? Çünkü CS2'yi Linux'ta düzgünce (VAC hatası almadan) oynamak için native Linux sürümünü oynamak şart.
Ekran kartınız nedir? Ayrıca oyunun native Linux sürümünü mü oynuyorsunuz yoksa Windows sürümünü Proton ile mi denediniz? Çünkü CS2'yi Linux'ta düzgünce (VAC hatası almadan) oynamak için native Linux sürümünü oynamak şart.
İlginç. RX 9070 XT ile de bu sorunu yaşayanları gördüm çünkü. Yani sorun daha çok yeni GPU'larda çıkıyor gibi. Ayrıca sorun sadece Panorama UI ile ilişkili yerlerde kendini gösteriyor, oyun içinde herhangi bir sorun yok.