Max Caulfield 46

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar,

Bu durumu az önce CachyOS üzerinde CS2'ye girdiğimde fark ettim. Valve maalesef 9 Temmuz'da yayınladığı büyük güncelleme ile CS2'nin Linux sürümünü bozmuş. Linux sürümünde şu anda ciddi bir bug var; ana menüde ve loadout/buy menülerinde hiçbir model yüklenmiyor.

Oyunun bozuk olan Linux sürümünde görüntü şu şekilde oluyor:

730_20260712100339_1.webp

Bu da karşılaştırma için Windows sürümünden görüntü:

730_20260712100119_1.webp

Gördüğünüz gibi normalde ana ekranda her zaman olması gereken CT veya T agent'ı ve ona bağlı olan profil göstergesi, Linux sürümünde doğrudan hiç gözükmüyor.

Aynı zamanda silahları inceleme gibi özellikler de Linux sürümünde şu anda bozuk. Onun dışında normal gameplay'de pek sorun yok deniliyor.

Konuyla ilgili GitHub Issues konusu:

Ayrıca:

Umarım Valve en kısa sürede bu sorunu düzeltir. Çünkü şu günlerde gerçek anlamda Linux'u eskiye göre daha fazla kullanmaya başladım. Windows 11'in Balsamiq Sans fontunu berbat ötesi bir şekilde render'laması benim için bardağı taşıran son damlaya epey yakın olduğu için mümkün olduğunca Linux kullanmaya çalışıyorum.

Siz de eğer Linux'ta CS2 oynuyorsanız, sizde de bu sorun mevcut mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
RX560D, Native sürümü kullanıyorum.
İlginç. RX 9070 XT ile de bu sorunu yaşayanları gördüm çünkü. Yani sorun daha çok yeni GPU'larda çıkıyor gibi. Ayrıca sorun sadece Panorama UI ile ilişkili yerlerde kendini gösteriyor, oyun içinde herhangi bir sorun yok.

Umarım Valve bu sorunu düzeltir.