CS2'nin Linux performansı hakkında düşünceleriniz

Makaleler
4
Yer
Elvandar, Midkemia
Merhaba. Geçen ay Arch Linux üzerinde CS2 oynamaya karar verdim, ancak o kadar çok performans sorunu vardı ki 10 dakika geçmeden kapattım.
Gerek menüdeyken takılmalar, gerek görev çubuğunun oyunu çökertmesi ve saçma FPS düşüşleri.

Sorunun Arch kaynaklı olabileceğini düşündüm, birkaç gün önce Gentoo kurmuştum ve dün de Gentoo ile CS2 denemek istedim.
Sonuç beklediğim gibi yine kötüydü. Steam yüklerken o kadar uğraşmama değmedi :/

Kullandığım sistem ise şu şekilde: Ryzen 7 3700X, GTX 1650S, 24 GB RAM, 970 EVO Plus.

Siz de böyle performans sorunları yaşıyor musunuz? Gerçekten şu anda diğer diske Windows kurmak üzereyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
CS2 denemedim ama çatır çatır 1.6 oynanıyor valla.

Nvidia sürücüsü olarak Nouveau sürücüleri mi kullandınız?

Oyun performansı o kadar iyi değildi o sürücülerin, belki ondan olmuştur.
Hayır, doğru sürücüleri kullandığımdan eminim.
Kur. Forumda her yerde diyorum, oyun oynayacaksanız Windows kurun. 2 tuşa basmak varken neden böbrek taşı düşürür gibi uğraşıyorsun kaç gündür dostum?
Doğrusu biraz üşeniyorum. CSGO sıkıntı çıkarmıyordu. Ne olduysa 2. oyundan sonra oldu.

Kur. Forumda her yerde diyorum, oyun oynayacaksanız Windows kurun. 2 tuşa basmak varken neden böbrek taşı düşürür gibi uğraşıyorsun kaç gündür dostum?
Bunu da MacOS'de demeniz ironik.
Başlangıç komutlarına "-vulkan" yazmayı deneyin?

Doğrusu biraz üşeniyorum. CSGO sıkıntı çıkarmıyordu. Ne olduysa 2. oyundan sonra oldu.
Source'un Linux destegi oldukca derindi, Source 2'de bir tek CS2 disinda su an Dota 2 ve HL:Alyx gibi oyunlar calistigi icin ve bunlarin Linux surumlerinin de biraz sorunlu calistigini baz alirsak normal gibi su anlik.

HDD'ye kurduysaniz SSD'ye kurun ve haritalari antrenman modunda acip biraz turlayin. Shader'lari compile etsin.
Bir de yanilmiyorsam CS2'de Wayland yerine X11 oneriliyordu, denenebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…