Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, İspanya'da AB'ye üyelik mesajı verdi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1151
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    kendi üyelik
2003'ten 2006'ya kadar girmek için bayağı uğraştık, hatta çoğu şartı yerine getirdik. Hep şartlara uyuyorduk, uydukça onlar habire yeni maddeler çıkarıyorlardı. Böyle böyle oyaladılar ve almadılar. Şimdi istersek çoğu şartı yerine getirsek yine de almazlar. İlla mültecileri kovmamız gerekmiyor; ülkemizde mülteci yokken de almadılar zaten. Yasaları sağlam yaparsak, mülteciler yani yabancılar için düzgün bir sistem çıkarırsak ve adalete uyarsak vb. şeyler yapılsa, o zaman yine de girilir ama tren bayağı kaçtı, şimdilik zor gibi.

Bu ülke AB'ye girmek istiyorsa önce Arapları yollayacak sonra ekonomisini düzeltecek sonrasında da üretim yapan kendi kendine yeten bir ülke olacak. Boşa umut vermek hayal satmak suç değil nasıl olsa, sallamaya devam
Tek doğrusu yok şu mesajın maalesef.
  1. Mültecileri başımıza kim sardı? Türkiye'de kalmaları için AB'den para almıyor muyuz?
  2. Yunanistan ne güne duruyor? Kendi kendine yeten, ekonomisi düzgün bir ülke mi? AB'ye girdikten sonra düzelmişler mi?
AB'ye girmek bir hedef olmamalı. AB bir medeniyet standardı değil ki girmek olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında tamamen doğru bir mesaj AB genel olarak ekonomisi güçsüz ülkeyi kabul eden bir topluluk değil. Yunanistan mı? Sence onu ekonomisi için mi aldılar yoksa Türklere nispet olsun diye mi? Tekrar değerlendir. Mültecileri başımıza sarmalarındaki en büyük sebep ülkelerini korumaktı, beceriksiz siyasetin sonuçlarını ülkemizdeki 10 milyon Arap sonucu ile ödedik. Araplardan kurtulmaktan bahsederken onları Avrupa ülkelerine yollamayı da kastetmedim, adam hem seni birliğine alacak hem de ülkesine mülteci sokmana izin verecek, hangi Arap baharı o

AB'ye girmek bir hedef olmamalı.
Ayrıca buna ben de katılıyorum bu açıdan bir sorunumuz yok

Aslında tamamen doğru bir mesaj AB genel olarak ekonomisi güçsüz ülkeyi kabul eden bir topluluk değil. Yunanistan mı? Sence onu ekonomisi için mi aldılar yoksa Türklere nispet olsun diye mi? Tekrar değerlendir.
Hadi nispet yapmak için almış olsunlar, Yunanistan sadece bir (1) örnek. Sonradan giren çoğu ülkeye bakın, önceki mesajımda dediğim denklemin değişmediğini göreceksiniz.
Evet işte. Buradaki çelişkiyi görmek gerekiyor. Parasıyla tuttuğumuz milyonlarca mülteci varken AB'ye girme şansımız yok. Zaten amaçları bizi dışlayıp kendilerine safe zone yaratmak. Bu plandan dönme imkanları da yok, ellerinden geldiğince -gerekirse silah kullanarak- mültecileri Avrupa'nın dışında tutacaklar.

Bana kalsa sınır kapılarını açıp Avrupa'ya salmak gerekiyor hepsini ama o başka mesele, konuyu dağıtmayalım.
Ayrıca buna ben de katılıyorum bu açıdan bir sorunumuz yok

Parasıyla tuttuğumuz milyonlarca mülteci varken AB'ye girme şansımız yok. Zaten amaçları bizi dışlayıp kendilerine safe zone yaratmak.
Tam olarak ondan bahsediyorum hocam zaten, sonradan giren ülkelerden bahsediyorsunuz onları almalarındaki mantıkta zaten buna dayanıyor yoksa Bulgaristan gibi düşük ekonomisi olan ülkelerin ne gibi bir katkısı olabilir AB'ye.
Türkiye için artık mülteciler konusuna bir çözüm yok maalesef. Tek çözüm dediğiniz gibi Ümit Özdağ stili ama onu yapacak adam yok, olsa da bu millet ona da fırsat vermez. Ben 10-20 yıl sonraki Türkiye'nin durumunu içler acısı olarak görüyorum hele ki nüfus çoğunluğunun Araplara geçtiğini düşünmek dahi istemiyorum bunun devamı referanduma kadar gidecek. Afganistan, Pakistan, Mısır, İran, Suriye vb. ülkelerden bir farkı kalmayacak. Arap'ların olduğu her ülke geri kalmaktan kaçınamaz maalesef bu bir gerçek, alınmak isteyen varsa da alınsın.

Peki, tamamdır.
Mesajın çoğuna yine katılmıyorum ama katıldığım bir şey varsa o da mültecilerin gitmesi gerektiği, o hususta mutabıkız gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…