Vira

Üstün
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar, Custom ROM atarken telefonun brick olmaması için ne yapmalıyım? İlk kez ROM atıyorum çünkü.

Merhaba arkadaşlar, Custom ROM atarken telefonun brick olmaması için ne yapmalıyım? İlk kez ROM atıyorum çünkü.
Tek yapacağın şey system, data, cache'i silmek ve ROM'un ISO(IMG)'sunu telefonuna atmak.
Burada dikkat etmen gereken ROM dosyasının ve Custom Recovery'nin sağlam olması.

Ben bu makale ile ROM değiştirdim ve sorunsuz çalıştı. Öneririm.

1. Bazen dosya indirdiğinde bozuk çıkabiliyor. Bu ise senin yaptığın işlemlerde sorun çıkmasına neden oluyor.
2. Önüne gelen her şeye dokunma. Wipe, Reboot ve Install hariç hiç bir şeyi elleme.

Ayrıca ROM'un cihazına uygun olmasına dikkat et. Redmi Note 8 ise örneğin, ROM da Redmi Note 8'in olmalı. Redmi Note 8 Pro'nunkini flashlarsan brick olursun.

1. bazen dosya indirdiğinde bozuk çıkabiliyor. Bu ise senin yaptığın işlemlerde sorun çıkmasına neden oluyor.
2. önüne gelen her şeye dokunma. Wipe, reboot ve ınstall hariç hiçbir şeyi elleme.

Ayrıca ROM'un cihazına uygun olmasına dikkat et. Redmi Note 8 ise örneğin, ROM da Redmi Note 8'in olmalı. Redmi Note 8 Pro'nunkini flashlarsan brick olursun.

Redmi 9At'ye ROM atmak istiyorum ama hiç Redmi 9at ROM'u yok Redmi 9A ROM'u da işe yarar mı?

Tek yapacağın şey System, data, Cache'i silmek ve ROM'un ISO(IMG)'sunu telefonuna atmak.
Burada dikkat etmen gereken ROM dosyasının ve Custom Recovery'nin sağlam olması.

Ben bu makale ile ROM değiştirdim ve sorunsuz çalıştı. Öneririm.

Hayır, ROM'un XDA konusunda hangi bölümleri formatlayacaksa onları formatlamalı. Yanlış bölümleri silerse brick edebilir. Üstelik Custom ROM ISO veya IMG şeklinde de olmaz.

Redmi 9At'ye ROM atmak istiyorum ama hiç Redmi 9at ROM'u yok Redmi 9A ROM'u da işe yarar mı?

İkisinin özellikleri birbirinden farklı. Tavsiye etmem.

İkisi de aynı cihaz. Farklı bölgelerde satılıyor. Redmi 9A için Custom ROM'u Redmi 9AT için kullanabilirsiniz.

Cihaz brick olmaması için işini düzgün yapman yeter. Heribert hocamın dediği gibi.