Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 9
1. TWRP'nin sağlam olmasına özen göster.
2. saçma sapan işler yapma.
menbiga
Başarılı
Tek yapacağın şey system, data, cache'i silmek ve ROM'un ISO(IMG)'sunu telefonuna atmak.Merhaba arkadaşlar, Custom ROM atarken telefonun brick olmaması için ne yapmalıyım? İlk kez ROM atıyorum çünkü.
Burada dikkat etmen gereken ROM dosyasının ve Custom Recovery'nin sağlam olması.
Rehber - Twrp ile Sorunsuz Rom Kurma Yöntemi (Video)
Tüm MİUİ tabanlı rom geçişlerinde ( E.U.Rom'an-Mi-Room'a, RevOs'dan- Masik rom'a vs gibi) Beta'dan Stabil'e, Stabil'den Beta'ya bu yöntem ile geçiş yapmak en sağlıklı,en sorunsuz,en temiz geçiş olur.. Twrp sürümünüz güncel olsun ve yükleyeceğiniz rom dosyasını mümkünse PC üzerinden indirin...
forum.miuiturkiye.net
Vira
Üstün
- Makaleler
- 1
1. TWRP'nin sağlam olmasına özen göster.
Nasıl yani?
menbiga
Başarılı
1. Bazen dosya indirdiğinde bozuk çıkabiliyor. Bu ise senin yaptığın işlemlerde sorun çıkmasına neden oluyor.
2. Önüne gelen her şeye dokunma. Wipe, Reboot ve Install hariç hiç bir şeyi elleme.
Ayrıca ROM'un cihazına uygun olmasına dikkat et. Redmi Note 8 ise örneğin, ROM da Redmi Note 8'in olmalı. Redmi Note 8 Pro'nunkini flashlarsan brick olursun.
Vira
Üstün
- Makaleler
- 1
1. bazen dosya indirdiğinde bozuk çıkabiliyor. Bu ise senin yaptığın işlemlerde sorun çıkmasına neden oluyor.
2. önüne gelen her şeye dokunma. Wipe, reboot ve ınstall hariç hiçbir şeyi elleme.
Ayrıca ROM'un cihazına uygun olmasına dikkat et. Redmi Note 8 ise örneğin, ROM da Redmi Note 8'in olmalı. Redmi Note 8 Pro'nunkini flashlarsan brick olursun.
Redmi 9At'ye ROM atmak istiyorum ama hiç Redmi 9at ROM'u yok Redmi 9A ROM'u da işe yarar mı?
menbiga
Başarılı
İkisinin özellikleri birbirinden farklı. Tavsiye etmem.Redmi 9At'ye ROM atmak istiyorum ama hiç Redmi 9at ROM'u yok Redmi 9A ROM'u da işe yarar mı?
Vira
Üstün
- Makaleler
- 1
İkisinin özellikleri birbirinden farklı. Tavsiye etmem.
Redmi 9at için de ROM bulamadım işte. Hafif önerdiğiniz bir ROM var mı? Redmi 9at destekleyen. LineageOS atacaktım ama desteklemiyor.
Tek yapacağın şey System, data, Cache'i silmek ve ROM'un ISO(IMG)'sunu telefonuna atmak.
Burada dikkat etmen gereken ROM dosyasının ve Custom Recovery'nin sağlam olması.
Ben bu makale ile ROM değiştirdim ve sorunsuz çalıştı. Öneririm.Rehber - Twrp ile Sorunsuz Rom Kurma Yöntemi (Video)
Tüm MİUİ tabanlı rom geçişlerinde ( E.U.Rom'an-Mi-Room'a, RevOs'dan- Masik rom'a vs gibi) Beta'dan Stabil'e, Stabil'den Beta'ya bu yöntem ile geçiş yapmak en sağlıklı,en sorunsuz,en temiz geçiş olur.. Twrp sürümünüz güncel olsun ve yükleyeceğiniz rom dosyasını mümkünse PC üzerinden indirin...forum.miuiturkiye.net
Hayır, ROM'un XDA konusunda hangi bölümleri formatlayacaksa onları formatlamalı. Yanlış bölümleri silerse brick edebilir. Üstelik Custom ROM ISO veya IMG şeklinde de olmaz.
Redmi 9At'ye ROM atmak istiyorum ama hiç Redmi 9at ROM'u yok Redmi 9A ROM'u da işe yarar mı?
İkisinin özellikleri birbirinden farklı. Tavsiye etmem.
İkisi de aynı cihaz. Farklı bölgelerde satılıyor. Redmi 9A için Custom ROM'u Redmi 9AT için kullanabilirsiniz.
Cihaz brick olmaması için işini düzgün yapman yeter. Heribert hocamın dediği gibi.
Vira
Üstün
- Makaleler
- 1
Hayır, ROM'un XDA konusunda hangi bölümleri formatlayacaksa onları formatlamalı. Yanlış bölümleri silerse brick edebilir. Üstelik Custom ROM ISO veya ımg şeklinde de olmaz.
Neyi silmem gerekiyor? Bunu anlamadım.
Yeni konular
-
-
Elektronik Colorful CVN X870 Ark Frozen Wi-Fi V14 - 10.999 TL
- Niccolo Machiavelli
-
-
-