Makaleler
3
Yer
Avcılar/İstanbul
Merhaba arkadaşlar, S8'den S23 FE'ye geçmeyi düşünüyordum ancak telefonun hiç custom ROM'u olmadığını farkettim. S23 FE'nin fiyat bandında, mümkünse Samsung olan ve custom ROM çeşitliliği olan bir telefon önerebilir misiniz?

Samsung dışında Xiaomi de olabilir ancak Samsung olsa daha iyi olur.

Bütçeniz nedir? Ona göre öneri yapalım.
Ayrıca, sıfır cihaz almayı düşünüyorsanız Samsung almayın derim. Şu anda tüm modellerde One UI 8 bulunuyor ve bu sürümde bootloader kilidini dahi açamazsınız...
Diyelim ki herhangi bir Samsung cihazı satın aldınız ve kutudan One UI 7 ile çıktı — bu sefer topluluk desteği bulamazsınız; en fazla GSI ROM yüklersiniz hocam.

Bütçeniz nedir? Ona göre öneri yapalım.
Ayrıca, sıfır cihaz almayı düşünüyorsanız Samsung almayın derim. Şu anda tüm modellerde One UI 8 bulunuyor ve bu sürümde bootloader kilidini dahi açamazsınız...
Diyelim ki herhangi bir Samsung cihazı satın aldınız ve kutudan One UI 7 ile çıktı — bu sefer topluluk desteği bulamazsınız; en fazla GSI ROM yüklersiniz hocam.
Hocam bütçem 30.000 civarında. 2. el de bakabilirim temiz bulabilirsem, zaten One UI 8 pek sevmiyorum.

Merhaba arkadaşlar, S8'den S23 FE'ye geçmeyi düşünüyordum ancak telefonun hiç Custom ROM'u olmadığını fark ettim. S23 FE'nin fiyat bandında, mümkünse Samsung olan ve Custom ROM çeşitliliği olan bir telefon önerebilir misiniz?

Samsung dışında Xiaomi de olabilir ancak Samsung olsa daha iyi olur.

Samsung'da Bootloader açmak artık çok zor bu yüzden Custom ROM seçenekleride forum topluluğuda azalyor.

Xiaomi alabilirsiniz çok kolay açması 168 saat beklemesi var sadece çok ROM var ve topluluğu geniş.

Peki hocalarım One UI 8'i One UI 5 tasarımındaki gibi temalandırabilir miyim? Veya Magisk kurulabilir mi bir şekilde? ADB hala çalışıyor değil mi?

Magisk için Bootloader açmak lazım zaten Google'da "güvenlik" adı altında sürekli kısıtlıyor hem Android içi kontrolü hem de ADB'i eskiden /root klasörüne bile giriş kolayken artık /data klasörüne giriş bile engellniyor.

Magisk için Bootloader açmak lazım zaten Google'da "güvenlik" adı altında sürekli kısıtlıyor hem Android içi kontrolü hem de ADB'i eskiden /root klasörüne bile giriş kolayken artık /data klasörüne giriş bile engellniyor.
Hocam peki OneUI 7 Binary'li bir 2. el cihaz alsam döndürebilir miyim? Eski Samsung'larda Binary numarası eski işletim sistemi sürümüyle aynıysa dönebiliyordu sanırsam.

Peki hocalarım OneUI 8'i OneUI 5 tasarımındaki gibi temalandırabilir miyim? Veya Magisk kurulabilir mi bir şekilde? ADB hala çalışıyor değil mi?

Temalandırma konusu için "Good Lock" vardı galiba; Samsung'un resmi uygulaması.
Yine de Good Lock ile One UI 5'e benzetecek kadar özelleştirme yapılabileceğini düşünmüyorum.

Root atamazsınız. Daha doğrusu bootloader kilidi açılmadan hiçbir şey yapamazsınız.

ADB konusunda da Policy ekleyerek kısıtlama yapmışlardır kesin...
Burada kesin bir şey demiyorum.

Hocam peki OneUI 7 Binary'li bir 2. el cihaz alsam döndürebilir miyim? Eski Samsung'larda Binary numarası eski işletim sistemi sürümüyle aynıysa dönebiliyordu sanırsam.
Döndürebilir aslında. S23 gibi cihazlar aynı Binary kaldıysa işe yarar hocam.

UI 7 kurduktan sonra Root, varsa Custom ROM kurabilirsiniz yani.

Döndürebilir aslında. 2. El S23 gibi cihazlar da aynı Binary kaldıysa işe yarar hocam.
Bir tane buldum sanırım hocam, satıcı cevap verirse ya onu alacağım ya da sıfır S21 FE alacağım. Nasıldır sizce S21 FE? Aşağıya bağlantı bıraktım.
Bu Snapdragon olduğundan neredeyse hiç custom ROM yok ancak OneUI 8 olmasa olur mantığıyla attım :D
Bu da Exynos sanırsam, satıcı düzgün bilgi vermemiş.

Son düzenleme:
Bir tane buldum sanırım hocam, satıcı cevap verirse ya onu alacağım ya da sıfır S21 FE alacağım. Nasıldır sizce S21 FE? Aşağıya bağlantı bıraktım.
Bu Snapdragon olduğundan neredeyse hiç custom ROM yok ancak OneUI 8 olmasa olur mantığıyla attım :D
Bu da Exynos sanırsam, satıcı düzgün bilgi vermemiş.
Bu cihazı her ne olursa olsun tavsiye etmiyorum hocam. Kronik ısınma/fazla güç tüketimi sorunları olan verimsiz işlemci (SD888-Exynos varyantı fark etmeksizin geçerli), düşük ekran süresi, eski nesil OLED panel, vs.

Bu arada: Bu cihazlar büyük ihtimalle uzun süre kutuda beklemiş cihazlardır. Alınmaması için bir neden daha...

İlla Samsung alacağım diyorsanız, ikinci elden temiz S23/S24 gibi cihazlara bakın. Binary sürümlerine de dikkat edin hocam.

Son düzenleme: