Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

14356

Uzman
Makaleler
3
Cihaz
Xiaomi Redmi Note 10S
Aktif olarak kullandığım ROM bu 3-4 aydır. Bir güncelleme yok; kendim bir ROM derlemek istiyorum. EvolutionX düşünmüyorum; güzel ROM ama artık pil ve optimizasyon konusunda daha iyi bir şeyler istiyorum. LineageOS derleyeceğim. Önceden desteği vardı ama sonra kaldırıldı sanırım. Halen depolarında, cihaz ağacı, vendor falan varsa bunları kullanarak derlemem mümkün mü? Yoksa, şimdiki kullandığım custom ROM'da geliştirici neyi kullandığını eklemiş; bunları kullanarak geliştirebilir miyim? Son olarak, Pentium işlemci, R7 ekran kartı ve 8 GB RAM ile derlemek mümkün mü, yoksa bir VPS/VDS mi alayım? VPS/VDS alacaksam da hangisini önerirsiniz?

Çözüm
Tercihen çoklu çekirdek performansı iyi bir işlemci, Debian tabanlı olması şartı ile Linux dağıtımı. 100 Mbps internet.
Minimum 16 GB RAM ve 150GB swap alanı.
Azami 500GB tercihen SSD, okuma yazma hızı 110 MB/S üstü olma şartı ile HDD.
ROM'larin kendi git sayfalari açıklıyor nasıl derlemeceğini.
Aslında kafama takılan soru şu: Cihaz ağacı var ama vendor yok. Vendor olmadan yapmam mümkün mü? Bir de bu derleme işlemi tahmini kaç saat sürer ve derleme bittikten sonra nasıl test edeceğim? Ve iki ayrı disk oluşturmayı düşünüyorum. 480 GB ve 240 GB SSD disklerim var. 240 GB'lik diske işletim sistemi olarak Debian yükleyip, 480 GB'lik diske derleme dosyalarını tutmayı düşünüyorum. Bu dosyaları diskin içerisindeki işletim sistemini kaldırmadan, ayrıca bir alan açıp oraya atmayı düşünüyorum. 350 GB falan boş alan açabilirim, bu alan yeterli olur mu? Ha, bir de cihaz ağacının düzgün adapte edildiğini nasıl anlayabilirim?

Baktım ben buldum, Ryzen 3 4100 ile 10 Saat'te derliyorum. Derleme bitince out klasöründe. TWRP flashable ZIP dosyası çıkıyor.
Debian'ı normal diskinize kurun. ROM'u 480'lik diskine yükle yeterli olur. Kullandığın ROM'un cihaz ağacını alabilirsin.

Baktım ben buldum, Ryzen 3 4100 ile 10 Saat'te derliyorum. Derleme bitince out klasöründe. TWRP flashable ZIP dosyası çıkıyor.
Anladım hocam, aslında demek istediğim ROM hazır olunca direkt kendi cihazıma yüklemek ne kadar mantıklı diye sormak istemiştim, cihazı riske atmadan denemek mümkün mü? Bir de LineageOS için bir derleme wiki sayfası bulamadım, nereyi takip etmem lazım?

Test etmeden göremeyiz tabii, sizin tercihiniz.
Cihazı riske atmaz.
Tüm Wiki'ler hepsi aynıdır.
Bütün bağımlılıkları da veriyorum.

Kod:
apt install bc bison build-essential zstd clang flex gnupg gperf ccache liblz4-tool libsdl1.2-dev libstdc++6 libxml2 libxml2-utils lzop pngcrush schedtool squashfs-tools xsltproc zlib1g-dev libncurses5-dev bzip2 git gcc g++ libssl-dev openssl -y gcc-aarch64-linux-gnu && apt-get install gcc-arm-linux-gnueabihf && apt-get install lld gcc-arm-linux-gnueabi llvm clang-12

Test etmeden göremeyiz tabii, sizin tercihiniz.
Cihazı riske atmaz.
Tüm Wiki'ler hepsi aynıdır.
Bütün bağımlılıkları da veriyorum.

Kod:
apt install bc bison build-essential zstd clang flex gnupg gperf ccache liblz4-tool libsdl1.2-dev libstdc++6 libxml2 libxml2-utils lzop pngcrush schedtool squashfs-tools xsltproc zlib1g-dev libncurses5-dev bzip2 git gcc g++ libssl-dev openssl -y gcc-aarch64-linux-gnu && apt-get install gcc-arm-linux-gnueabihf && apt-get install lld gcc-arm-linux-gnueabi llvm clang-12
Bu kaynaktaki adımlarda aslında cihaz spesifik olan kısımlar, Yusuf İpek videosundaki ile aynı. Varsayılan olarak benim cihaz bilgilerim LineageOS deposunda var sanırım. Bunu nasıl teyit ederim? Eğer öyle ise, direkt Yusuf İpek'in videosunu takip edeyim diyorum.