demjr

Becerikli
Bugüne kadar birçok CustomOS kullandım; örnek olarak AtlasOS, ReviOS ve Ghost Spectre verilebilir. Peki, neden bu tür CustomOS'ları tavsiye etmiyorum?

Bu sistemler FPS artırmak için bazı oyunlara özel optimize ediliyor. Örneğin KirbyOS sadece CS2 için optimize edilmiş; diğer oyunlarda performansı yeterli değil.

Sistem uyumsuzlukları yaratabilir ve güvenliği riske atabilirler. Hiçbir CustomOS %100 güvenilir değil.

Düşük RAM ve işlemci kullanımı isteyenler için tavsiyem: UUP Dump. UUP Dump ile Microsoft Edge gibi uygulamaları kaldırabilir ve temiz, güncel bir Windows kurabilirsiniz. Bu yöntem, hem güvenli hem de esnek bir kurulum sağlar.

NTLite kullanmanızı önermiyorum; kapalı kaynak kodlu olduğu için %100 güvenli değil ve bazı ayarlar ileride sorun çıkarabilir. Kendi deneyimimde, ilk başta her şey düzgün görünse de ilerleyen zamanlarda problemler oluştu.

En güvenli yöntem:

1. UUP ile temiz ve güncel Windows kur

2. Debloat araçları ile sistemi optimize et

Daha önce debloat araçları hakkında bir konu açmıştım, oraya da göz atabilirsiniz.

Bu sistemler FPS artırmak için bazı oyunlara özel optimize ediliyor.
Hocam iyi güzel de 1000 tane CustomOS var, hepsine de oyunlara özel diyerek geçilmez ki :D
NTLite kullanmanızı önermiyorum; kapalı kaynak kodlu olduğu için %100 güvenli değil ve bazı ayarlar ileride sorun çıkarabilir. Kendi deneyimimde, ilk başta her şey düzgün görünse de ilerleyen zamanlarda problemler oluştu.
Bunda çok haklısınız hocam sorun çıkarması hakkında. Tabiki açık kaynak olsa bile %100 güvenilir olmaz bir şey, ancak NTLite cidden sorunlu çalışıyor.

Onun yerine gereksiz uygulamaları kaldırın.

Kod:
# Windows 10/11 Bloatware Temizleme (MS Store + Xbox Game Servisleri Hariç)

$apps = @(
 "[I]3dbuilder[/I]",
 "[I]zune[/I]",
 "[I]bing[/I]",
 "[I]solitaire[/I]",
 "[I]officehub[/I]",
 "[I]onenote[/I]",
 "[I]skypeapp[/I]",
 "[I]people[/I]",
 "[I]getstarted[/I]",
 "[I]sway[/I]",
 "[I]3dviewer[/I]",
 "[I]maps[/I]",
 "[I]messaging[/I]",
 "[I]communicationsapps[/I]",
 "[I]feedbackhub[/I]",
 "[I]mixedreality[/I]",
 "[I]print3d[/I]",
 "[I]wallet[/I]",
 "[I]weather[/I]",
 "[I]news[/I]",
 "[I]sports[/I]",
 "[I]groove[/I]",
 "[I]camera[/I]",
 "[I]clipchamp[/I]",

)
Bu kodu kullanabilirsiniz. Ya da Windows 11 LTSC kurabilirsiniz.

Hocam iyi güzel de 1000 tane CustomOS var, hepsine de oyunlara özel diyerek geçilmez ki :D

Bunda çok haklısınız hocam sorun çıkarması hakkında. Tabiki açık kaynak olsa bile %100 güvenilir olmaz bir şey, ancak NTLite cidden sorunlu çalışıyor.
Hocam 1000 tane customOS var ama zaten çoğunu kullanmıyoruz. Kullansak bile önerdiğimiz 2 tane var atlasOS ve reviOS onlarda açık kaynak kodlu olduğu halde en son çare olarak öneriyorum ben şahsen. Şöyle bir sıkıntıda var biliyorsunuz windows sürekli güncelleniyor 24h2, 25h2 gibi custom os yapımcıları güncellemeyi bırakırsa gine sıkıntı yaşarız bundan dolayı önermiyorum daha çok.

Onun yerine gereksiz uygulamaları kaldırın.

Kod:
# Windows 10/11 Bloatware Temizleme (MS Store + Xbox Game Servisleri Hariç)

$apps = @(
 "[I]3dbuilder[/I]",
 "[I]zune[/I]",
 "[I]bing[/I]",
 "[I]solitaire[/I]",
 "[I]officehub[/I]",
 "[I]onenote[/I]",
 "[I]skypeapp[/I]",
 "[I]people[/I]",
 "[I]getstarted[/I]",
 "[I]sway[/I]",
 "[I]3dviewer[/I]",
 "[I]maps[/I]",
 "[I]messaging[/I]",
 "[I]communicationsapps[/I]",
 "[I]feedbackhub[/I]",
 "[I]mixedreality[/I]",
 "[I]print3d[/I]",
 "[I]wallet[/I]",
 "[I]weather[/I]",
 "[I]news[/I]",
 "[I]sports[/I]",
 "[I]groove[/I]",
 "[I]camera[/I]",
 "[I]clipchamp[/I]",

)
Bu kodu kullanabilirsiniz. Ya da Windows 11 LTSC kurabilirsiniz.
Windows 11 ltsc performans olarak geride kalıyor.

Hocam 1000 tane customos var ama zaten çoğunu kullanmıyoruz. Kullansak bile önerdiğimiz 2 tane var AtlasOS ve reviOS onlarda açık kaynak kodlu olduğu halde en son çare olarak öneriyorum ben şahsen. Şöyle bir sıkıntıda var biliyorsunuz Windows sürekli güncelleniyor 24H2, 25H2 gibi Custom OS yapımcıları güncellemeyi bırakırsa gine sıkıntı yaşarız bundan dolayı önermiyorum daha çok.

Windows 11 LTSC performans olarak geride kalıyor.

Evet servisleri kaldırmak daha mantıklı.

Evet servisleri kaldırmak daha mantıklı.
Debloat araçları kullanılabilir evet mantıklı.

Hocam UUP dump hakkında ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme: