Şişman Adam 70

Kategori Yetkilisi
Hukuk Moderatörü
Makaleler
5
Yer
Ankara
Arkadaşlar selam,

Güzel bir Uncharted deneyiminden sonra nihayet Cyberpunk 2077'e başlamaya karar verdim. Oyuna başlamadan önce içime en çok sinen grafik ayarlarını yapmak istemiştim. Bunun denemelerini yaparken oyunun kendi benchmark sonuçları ile MSI Afterburner sonuçlarının farklı olduğunu gördüm.

Bu durum yalnızca DLSS açıkken oluyor. DLSS kapalı iken ikisi de aynı değerleri gösteriyor. Hatta DLSS'nin ultra performans, performans ve dengeli modlarında sorun yok, ikisi de benzer değerleri gösteriyor. Ama kalite modunu ya da DLAA'yı seçtiğimde MSI Afterburner ile oyunun benchmark sonuçları arasında yarı yarıya bir fark oluşuyor.

Örneğin 1080p'de bütün grafik ayarlarını ultra olarak ayarlıyorum ve bütün ışın izleme ve yol izleme ile ilgili ayarların hepsini açıyorum. DLSS'yi kalite moduna alıyorum, DLSS kare oluşturma ve DLSS ışın oluşturmayı da açıyorum ve testi başlatıyorum. Test sırasında gösterilen anlık FPS değeri 30-35 arasında gidip geliyor ama tam da o sırada MSI Afterburner 60-70 FPS arasını gösteriyor. Hatta test bittiğinde de sonuçlara baktığımda yine ikisi arasında yarı yarıya bir fark oluşuyor. Bu arada o anda oyunun verdiği hissiyat 30 FPS değil, 60 FPS hissiyatını veriyor.

Yapay zeka ile oluşturulan kareler, bu tarz test uygulamalarının göstergelerinde göz ardı mı ediliyor?

Sistemim:

Anakart: Gigabyte B550M DS3H Rev 1.4
İşlemci: Ryzen 5 5600
Ekran Kartı: RTX 4060
RAM: 2x16GB DDR4